kto tam był-liverpool birmingham..

Temat przeniesiony do archwium.
Hej mam pytanko do tych co byli w liverpoorze ,birmingham manchesterze glasgow lub leeds.Powiedzcie jak wyglądają te miasta ?czy także tyle ludzi,sklepów,rozrywek co w londynie?Gdbyscie jechali na rok do Anglii jakie miasto byscie wybrali?
hej,

ja wlasnie mam zamiar wyjechac do anglii na rok i mam ten sam problem:) srednio chce do londynu (choc pewnie tam skoncze hihi). zastanawiam sie miedzy leeds (ale nie korzystam z agencji tylko z netu i nie wiem czy uda mi sie znalezc rodzinke tam ) bo wlasnie moj znajomy anglik tam studiuje i strasznie zachwala to miasto, a miedzy nottingham (jakos takos mam tam ochote,,,),. no i jest jeszcze szkocja...piekna....ale mysle ze chyba zdecyduje sie na leeds:) tobie tez doradzam wlasnie to miasto. nocne zycie podobno super a i nauka (bo ja glownie po to tam jednak jade) tez kulowo.
pozdrawiam serdecznie nati
jakbys miala ochote sie ze mna skontaktowac to pisz na : [email]
Ja mieszkam w Yorku - to jest gdzies pol godziny od Leeds. Leeds to bardzo nowoczesne miasto, do ktorego jezdzimy na zakupy :) Fajna atmosfera i praktycznie wszystko pod reka. A o i uniwersytecie tamtejszym tez wiele pochlebnych opinii slyszalam. W Liverpoolu bylam tylko jeden dzien,aby zobaczyc stadion Dudka :),ale tez to miasteczko duze wrazenie na mnie wywarlo :)
Macie trudny wybor...
Pozdrawiam!
Ja siedze kolo Birmingham od 2 tygodni, moje wrazenia sa na omniq.blog.onet.pl i zalozylem forum na midlands.bo.pl
ja ostatni weekend spedzilam w liverpoorze i nie polecam miasta jako do zamieszkania na dluzej!miasto w sumie spoko super stadion liverpool fc no i te domy beatlesow itp.ale tylko tak zeby pojechac na pare dni!
a tak poza tym to ludzie inaczej wygladaja ubieraja sie nie mowiac juz jak mowia w porownaniu do londynu i okolic!no i szczerze jest to miasto ludzi typu working class i jedno z bardziej niebezpiecznych!raczej nie polecam !!!
mam pytanie czy paszport jest potrzebny do wjazdu do angli?czy tylko na dowod mozna wjechac?
ddddddddddddoooooooooooooowwwwwwwwwwooooooooooodddddddddd......
Tylko nowe. Na stary są problemy. Już było o tym tysiące razy...
dzieki za odpowidz!!!
od 8 misiecy miaszkam w Birmingham, jest to po Londku najwieksze miasto w ang wiec sklepow i rozrywek nie brakuje wiecej otwartej przestrzeni, nie ma tak duzje roznorodnosci imigrantow jak w londynie, w wiekszosci sa z indii, pakistanu, kaszmiru i jest ich BARDZO DUZO jesli lubisz ich muzulmanska kulture (niektore kobiety tak pozaslaniane ze nawet oczu nie widac) to Birmingham jest dla ciebie...
sorry, ale to Manchester jest 2. co do wielkosci po Londynie, a nie Birmingham. Chociaz to tez duze miasto.
Sorry, ale bzdury gadasz. W Manchesterze mieszka ok. 430 000 , a w Birmingham 1 [tel]mieszkańców, wraz z zespołem miejskim 2 615 000. Poszukaj sobie w necie, jak nie wierzysz. Tylko nie pomyl Birmingham z UK z Birmingham w USA...
ja wiem, ze w Manchester jest ponad 2 mln 600 tys. wraz z podzespolem miejskim. To moze sa w zblizonej wielkosci. Jezeli sie myle to zwracam honor.
Poszperałam w necie, ale myslę, że to jest dołożony problem, jesli chodzi o strefę podmiejską (hmm... nawet wiem na pewno, bo studiuję urbanistykę ;)). Fakt jest jednak faktem, to Birmingham jest drugim MIASTEM, a nie Manchester. Strefa podmiejska może być różnie klasyfikowana i w zależnosci jaki obszar się rozpatruje dane mogą się różnić i nie za bardzo być porównywalne.
a moze jest ktos w sheffield? 50 km od leeds, 80 od manchesteru?
Witam czy jestes nadal w brighton ?? wybieram sie 16 czerwca do angli bilecik mam do londynu ale nie wiem czy nie zaczynac od zera w innym miescie
Manchester to miasto wciąż bardzo przemysłowe,mnóstwo fabryk,2 stadiony,puby,sklepy.Jak jestes fanem piłki nożnej lub dobrej muzyki(z MAnchesteru wywodzi się znana świetna brytyjska kapela Oasis) to polecam.Są w tym mieście ładne miejsca ale Birningham jest np ładniejesze.W Leeds żyją gburowaci ludzie,niezbyt bezpieczne miejsce.Manchester ma jeden minus:tam mówi śię dość specyficznie,oni mają inny akcent niż gdzie indziej,nei tak łatwo ich od razu zrozumieć.
miasto ludzi typu working class i jedno z bardziej niebezpiecznych!raczej nie polecam !!!

A kto ci takich bzdur naopowiadal?! Czy moze z parodniowego pobytu moglo wyciagnac takie polamane wnioski?

Liverpool nie znalazl sie nawet w pierwszej dziesiatce w rankingu miast z najwiekszym "crime rate". Mancester i Londyn za to tak.

Znasz jakies miasto bez working class?

booooszeeeee... dorze ze wyjechalo z Liverpool i nie zostalo. Mam nadzieje, ze nie wroci.
phew!
Przepraszam bardzo, ale nikt NIGDY nie mial problemu mnie rozumiec chociaz mowie a Mancunian akcent.
Wszedzie-indziej mowia inaczej nic gdzie-indziej. ;o)

To jest wlasnie fascynujace, pojedziesz na druga strone miasta i ludzie mowia "inaczej". Nie wspomne nawet o roznicach miedzy mieszkancami roznych miast i rejonow.
:)
ja mieszkam w Liverpoolu od ponad miesiaca, i bardzo mi sie podoba do centrum mam 20 min z buta okolica gdzie mieszkam jest bardzo fajna, domki, ogrodek ( betonowy ) ale jest. chodzilam po centrum i po roznych ulicach w roznej porze dnia i nocy i nie zauwazylam zeby bylo to miasto niebezpieczne, jedno co sie tyczy liverpoolu to jest to miasto brudne.
Hej
Piszesz, że mieszkasz już miesiąc w Liverpoolu, a jak załatwiłaś sobie chate , bo
się też wybieram do Liverpoolu .
ciezko sie czyta za drugim razem zobaczylam ze to dowod nie lepiej bylo dac wykrzykniki!!!
Jest któraś z Was obecnie w Liverpoolu ? :)
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę