Nie miej mi tego za zle, ale jak masz problemy typu: prosze doradz mi, bo nie wiem czy wybrac Szwecje czy Anglie, to mi to mowi nie mniej ni wiecej, niz ze Ty sama kogos do opieki jeszcze potrzebujesz.
Dziewczyno, obudz sie! Bycie au pair to nie sa wakacje!!! Owszem, jest przyjemnie, mozna poznac mnostwo ludzi, pozwiedzac ciekawe miejsca, ale na poczatek to przede wszystkim musisz miec troche oleju w glowie, byc odpowiedzialna, rozsadna i przede wszystkim imiec samodzielnie podejmowac decyzje. Co, bedziesz do host mamusi do pracy dzwonic, co masz dzieciom na sniadanie dac - jajecznice czy tosty? I do host tatusia - czy zabrac dzieci do parku czy na spacer???
Zgodze sie, nie moge oceniac Cie po paru slowach napisanych na forum, ale moje pierwsze wrazenie jest takie, ze jestes mloda osobka, ktora nie tylko niewiele wie o byciu au pair, ale i o zyciu w ogole. Na poczatek odpowiedz sobie na pytanie, po co Ty w ogole chcesz gdzies jechac i czy sobie poradzisz z odpowiedzialnoscia i obowiazkami, potem dopiero zastanawiaj sie gdzie.
A co do wyboru kraju, to skoro piszesz na forum, to masz od czasu do czasu dostep do internetu. Wpisz co trzeba w wyszukiwarke i odpowiedzi same sie pojawia, nie zawracaj ludziom glowy. Co jeden to inna opinia. A takie generalizowanie, ze w Anglii to ludzie sa tacy, w Szwecji tacy, a jeszcze gdizes indziej tacy a tacy, to nie chce byc prostacka, ale wiesz, co mozesz sobie z nimi zrobic. Wszedzie sa ludzie lepsi i gorsi, i narodowosc nie ma tu wiekszego znaczenia.
Wez sie poorientuj gdzie masz lepsze warunki, klimat, rodzinke, porownaj dwa kraje, pakuj manatki i w droge! A jak sie okaze, ze jest tak tragicznie, to przeciez w kazdej chwili mozesz wrocic do domu, nie? Nikt za Ciebie nie wybierze, takie to trudne???