Agencja czy Internet?

Temat przeniesiony do archwium.
Hello. Dużo czasu spędzam czytając wasze opisy na forum i ciekawi mnie jedna rzecz: Co wybrać na pierwszy wyjazd jako au-pair Agencje czy samodzielne poszukiwania rodziny przez Internet? Zarejestrowalam sie na stronce http://www.aupair-world.net i otrzymuje rozne oferty od rodzin. Ciekawi mnie jednak czy sa to oferty rzetelne i czy przypadkiem taki wyjazd nie zakończyl by sie wylądowaniem wiadomo gdzie. Czy rodziny sa w jakiś sposob sprawdzane? A w jaki sposob szukają rodzin agencje?
Bo wydaje mi sie ze w taki sam sposob- przez internet. Dostalam mianowicie oferte z biura niemieckiego, ktore mi przesłalo swoją oferte rodziny ktora byla u niej zapisana. Prosty wniosek: biura zbierają po 800 zeta za to ze wejda sobie na jakąs stronke i znajda odpowiednią dla nas rodzinke. Co sadzicie na ten temat??
Hejka!No więc powiem Ci tak, ja kiedy wyjeżdżałam po maturze ( 2 lata temu ) za granice jako au-pair to wszystko załatwiałam przez agencję, ja miałam szczęście i trafiłam na fajną rodzinkę, z moimi koleżankami było różnie aczkolwiek jedna, z która razem jechałam, trafiła tragicznie i będąc już tam za granicą załatwiłam jej sama inna rodzinę.Odniosłać dobre wrażenie,że oni biora rodzinki ze stron internetowych tak jak i Ty Możęsz to samo zrobić, tyle,że oni sami sprawdzają jeszcze te rodzinki i za to biora tą piep... kasę.
Ja dla mojej rodzinki, którą opuściłam ze względu na studia, poszukuje teraz au-pair, może Masz ochotę? Jest to brytyjska rodzinka, Napsz lub Zadzwoń [email] 66[tel]lub 6[tel]któryś jest zawsze włączony
Ja jadę do Holandii w sierpniu, a rodzinke znalazłam właśnie na stronie www.aupair-world.net (a raczej oni mnie znaleźli). Narazie rodzinka wydaje sie być fajna. Juz z nimi rozmawialam i wszystko jest do konca ustalone. Ale mi sie dobrze trafiło bo jade w zastępstwo na 6 tygodni za inną au-pair, która jest właśnie z Polski (z nią także rozmawiałam). Mam nadzieje, że bedzie dobrze... Zycze powodzenia!!
zadne agencje - szukaj sama !! ja szukalam na stronce www.eaupair.com - bardzo fajna stronka i znalazlam :) a wlasciwie to rodzinka mnie znalazla tak jak w przypadku kolezanki. Mysle ze latwiej jest szukac przez neta, zwlaszcza gdy nie masz prawka tak jak ja. Ja jestem w UK juz 7tyg :) w okolicach Bristolu i zostaje do wrzesnia bo trzeba wrocic jeszcze na chwile do Polski, bo czeka mnie w tym roku..... matura buuu ale sa wakacje, wiec narazie o tym nie mysle :-) rodzinke mam super, zajmuje sie 13-letnia dziewczynka, pracuje okolo 15h/tydzien, bo dziewczyny chodza do szkoly. Oprocz tego dorabiam part-time w coffee shop gdzie szlifuje tez jezyk :-) A od piatku 2 tyg wolnego - dziewczyny jada na Floryde, a do mnie przyjezdza kumpela z Polski - ale bedziemy balowac !! Juz w pon/wt 2-dniowa wycieczka do Londynu. kocham zycie au-pair ;-) a za rok wracam tutaj, juz nie jako au-pair, ale jako powazna studentka brytyjskiej uczelni (musi sie udac !!) powodzenia, jak jestescie w okolicach Bristolu to chetnie sie spotkamy. piszcie tutaj. 3mcie sie !!!