i co tu zrobic...?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!Mam mały problem i pomyślałam,ze moze tu mi ktos pomoze go rozwiązac:)Chcialam bardzo wyjechac jako au-pair do Francji,byłam dziś w agencji i Pani odradzila mi wyjazdu do tegoz kraju,oczywiście ze względów językowych,bo rzeczywiście nie ma co tu kręcic,ale mój francuski jest bardzo słabiutki i czas oczekwiania na odezwanie się jakiejkolwiek rodzinki mógłby byc bardzo długi.Chcialam po powrocie stamtąd pójśc na romanistykę,a bez tego wyjazdu ani rusz.Wszyscy radzą mi,zebym wyjechala do Anglii,angielski znam bardzo dobrze,więc tam bym nie miala raczej problemów,ale kiedy ja jednak wolalabym tą Francję:)Moze mial ktos podobny dylemat?Czy rzeczywiście jesli mój francuski jest slaby to nie mam żadnych szans na znalezienie rodzinki?Nie chcialabym się rzucac z motyką na słońcę,jednak wiem,ze to moja jedyna szansa na to,zeby potem dostac sie na romanistykę.Czy mógłby mi ktos cos doradzic,bo juz sama nie wiem co mam robic.Byłabym bardzo wdzięczna:)Pozdrowionka!
a bylas juz gdzies na au apir? masz doswiadczenie? znasz dobrze jezyk ang? jesli tak to na pewno sie uda tam wyjechac na au pair! moje kumpelka jest we francji u francusko-holenderskiej rodzinki i tez nie znala franc. prawie wcale! uda sie! buzka!ps. sprobuj sama na necie poszukac:) wtedy wieksze szanse!!
wlasnie, poszukaj w necie. na tym forum, nie pamietam gdzie dokladnie jest podanych kilka tego typu stron, np www.aupairworld.net albo www.greataupair.com.
mozesz szukac rodzinki w innym francusko jezycznym kraju np belgia luksemburg. na poczatek mozesz sie z nimi porozumiewac po ang i troche po francusku. zapiszesz sie tez do jakiejs szkoly i na bank podszkolisz swoj francuski.
w liscie do host family napisz ze znasz dobrze angielski ale zalezy ci na nauce francuskiego i wybieraj takie rodzinki. korzystajac z tych stron masz wieksze mozliwosci niz z agencja i zaden babsztyl nie powie ci ze masz male szanse.
pozdrawiam i zycze powodzenia
Dziękuję Wam bardzo za rady.Nie bylam nigdy au-pair,dlatego chcialam próbowac przez agencję,jakos tak bezpieczniej mi się wydaję,przynajmniej jak na pierwszy raz.Muszę jeszcze wszystko dobrze przemyślec,ale chyba zaryzukuję,bo potem bym na pewno tego żalowala,gdybym nawet nie spróbowala.Pewnie będzie na początku ciężko,no ale cóz trzeba będzie wytrzymac:)Pozdrawiam serdecznie:)Jeszcze raz dziękuję!
cześć Kasia!
zarejestruj się na au pair world, obecnie zajerestrowała się tam rodzina francuska która od 5 lat mieszka w Anglii, mówią płynnie po francusku i angielsku, potrzebuja au pair od czerwca;)

moje [gg] , jak coś zostaw mi wiadomosć na gg.
CZE !!!
Ja mam ponad 10 rodzin , które szukają au pair styczen/luty
Napisz do mnie na email [email] i na pewno znajdÄ™ jakÄ…Å› fajnÄ… rodzinkÄ™ we FRancji dla Ciebie
Pozdrawiam
Aga
Temat przeniesiony do archwium.