ILE ZARABIA SIĘ W IRLANDII?

Temat przeniesiony do archwium.
HEJ!
nie dawno wrociłam ze Stanów i naprawde nie wiem ile zarabia się w Irlandii. Odezwała sie do mnie rodzinka króra oferuje 250 euro /miesiądz. nie wiem czy na irlandzkie warunki to dużo czy mało. Oferują własny pokuj z łazienką i utrzymanie. Dzieciaków jest dwoje. jadno maleństwo ma niecały rok drugie 7 lat.
Powiedzcie mi ile zarabia operka w Irlandii
w gastronomi bez napiwków zarabia sie w granicach 640-960 euro często ze spaniem lub wyżywieniem albo jedno i drugie także niewiele ci oferuja 250za miesiąc może tydzień.
250E to malo moim zdaniem wychodzi mniej wiecej 60E na tydziena jak miesiac ma 5 tygodni to jeszcze mniej- ja bym sie na ponizej 80E nie godzila
250 to mało na normalne warunki, ale au-pair, to inna sprawa. W normalnej pracy najniższa krajowa stawka, to 7.65 E za godzinę, czyli pracując na etat, tj. jakieś 40 godzin na tydzień zarabiasz jakieś 300 euro na tydzień, czyli 1200 euro na miesiąc, po odcięciu opłat za mieszkanie (250 euro-przynajmniej w moim przypadku) i wyżywienia, wydatków, piwa, itp. czyli kolejne 250 euro, zostaje Ci na miesiąc odłożone 700 euro. Ale au-pair zawsze mniej płacono...ciekawe dlaczego? Pozdrawiam
monika 99 mam nadzieje ze piszesz o miesiecznych zarobkach a nie tygodniowych
250 euro na miesiac w Irlandii to malo, z reguly Au Pair dostaja tam 80-100 euro/tydz.
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę