Pzryszle operki szukacie pomocy??porady??piszcie

Temat przeniesiony do archwium.
witam wszystkie przyszle i obecne operki jesli macie jakies pytanie,watpliwosci chetnie na nie odpowiem,oraz chetnie pomoge pozdrawiam:))
czesc!
jade za niedlugo do holandii na au pair,rodzinke znalazlam w necie! juz kiedys bylam na au pair i bylam normalnie zatrudniona w urzedzie pracy,w holandii mozna byc tylko raz au pair czyli drudi raz nie da sie tego zrobic " na legalu".
czy mimo tego mozna ten pobyt jakos legalnie zrobic?
nie chce miec problemow!
dzieki za info!
pozdr:-)
przedewszystkim to rodzina odpowiada za osobe ktora przyjezdza do nich pracowac to oni powinni sie postarac o wszystkie formalnosci zwiazane z wyjazdem,mowisz ze za 1 razem bylas zatrudniona w urzedzie przykladowo w wanglii niema czaegos takiego nietrzeba byc nigdzie zarejestrowanym ale ztego co wiem w holandii tak.wiec zanim sie tam wybierzesz dokladniej przedstaw sprawe rodzinie do ktorej jedziesz i zapytaj o wszystkie formalnosci.ale ztego co wiem niepowinno to byc problemem zebys mogla 2 raz byc tam operka.
pozdrawiam:))
Ja chcialabym wyjechac do Anglii jako au pair na wakacje,ale kompletnie nie wiem jak sie za to zabrac.Jak mam znalezc rodzine:przez biuro czy przez internet?Moglabys mi doradzic?To moj mail: [email]
szukaj przez neta:)
cześć, aj bardzi chciałam wyjechać w czerwcu, szukam rodziny przez net www.aupairworld.net, www.greataupair.com,..i nic;( w sumie nawiązałam kontakt zkilkoma rodzinami ale to takie wszystko wciemno..nic konkretnego nie piszą, tylko miłe słówka i probably;)a jeśli chciałabym wyjechać przez biuro to nie dosć że 1000zl musze płacić to papiery muszą być 3 miesiące wcześniej złożona...nie wim juz sama co robić..;(
Powtarzam poraz kolejny:

Wyjazd pierwszy raz jako au pair polecam przez biuro.Dziewczyny naprawde! Warto jechac przez biuro!Zawsze mozna zmoienic rodzine w razie czego i jest wzytsko jasne, pracujesz od tej do tej godziny, ile pracujesz okresla twoja umowa, wszytsko jest jasne.

Znam duzo dziewczyn ktore jechaly przez neta: z greataupair i innych stron. Sa dizewczyny zadowoone, ktore trafily bardzo dobrze, ale wiekszosc z nich narzeka i ma nie male problemy. Musza sprzatac, maja nieokreslony zakres obowiazkow, ruchome godziny pracy.Po prostu czesto au pair z neta jest naduzywana.

Szczerze od serca polecam jakies dobre biuro.I nie wybierajcie pierwszej lepszej rodzinki, zawsze lepiej jest pogadac z paroma rodzinkami i wybrac ta kotra oferuje najlepsze warunki. Jestem au pair wiec wiem cos na ten temat.

W razie jakis pytan lub niejasnosci chetnie porozmawiam.

[email]
[gg]
Pomylka mala z adresem mailowym.

Prawidlowy adres to:
[email]
DZIEWCZYNY PRZEPRASZAM ZE NIEBYLO MNIE TAK DLUGO ONLINE NO WIEC ODPOWIADAM NA PYTANIA............NIEMA ZNACZENIA CZY WYJEZDZACIE 1 RAZ CZY 2 PODSTAWOWA ZASADA NIEWYJEZDZAJCIE POPRZEZ AGENCJE KTORE KAZA WAM ZA TO PLACIC!!!!!TONIETYLKO CHODZI O TO ZE TO OSZUSCI CZY COS TAKIEGO SENS WTYM ZE SAME MOZECIE ZNALESC RODZINE POPREZ INTERNE JA ZNALAZLAM WTEN SPOSOB MOJA PIERWSZA RODZINE GDY PIERWSZY RAZ BYLAM OPERKA I NIEBYLO WTYM NIC STRASZNEGO WYSTARCZY TROCHE ODWAGI....................................ALE JESLI NIEWIECEI JAK SIE ZA TO ZABRAC PISZCIE NA MOJ E-MAIL POSTARAM SIE WAM POMOC ODPEWNEGO CZASU OPOMAGAM DZIEWCZYNAM SZUKAC RODZIN............WAM TEZ MOGE POMOC MOJ EMAIL [email] pozdrawiam i czekam na wasze mejle
A ja wciaz odradzam wyjazd w ciemno.Tzn jezeli juz sie bylo au pairka i wie sie o co chodzi to tak mozna jechac z neta.Ale pierwszy raz zawsze lepiej jechac z biura.Pozdrowka
Ja nawiązałam kontakt z panią z agencji Poland au pair i ona jest takim pośrednikiem, prowadzi negocjacje z rodziną ( w moim przypadku holandia) ona jest od tego żeby dopilnować żeby rodzina mnie nie wykorzystywała itp. znalazła mi jakąś w amsterdamie i w lutym prawdopodbnie tam wyjadę. Powodzenia wszytskim :)
Hej! Probowalam do Ciebie pisac na maila, ale chyba podalas zlego, bo przyszlo mi, ze wysylanie nie powiodlo sie. Jak mozesz to odezwij sie na maila [email] bylabym bardzo wdziecza. Pozdrawiam. :)
Ja bylam au pair we Francji, to biuro [ anya polecam :) ] znalazl mi rodzine. W czasie mojego pobytu poznalam mnostwo operek z roznych krajo co dalo mi jakie takie wyobrazenie. Popieram szukanie rodziny przez agenje1000 zl to jeszcze nie fortuna a przynajmniej wiemy na czym stoimy. Niektore rodziny nie majace warunkow dla au pair albo nie do konca rozumiejace idee tego programu albo po prostu nienormalne biuro nieakceptuje i to wlasnie takie osoby szukaja operek przez internet.
taaaa kochana---- a dowiadywalas jaka jest procedura przyjecia rodziny do biura- wypelniaja ankiete internetowa zazwyczaj i placa 100 funtow za znalezienie au pair- i tyle!
wiem bo pytalam moja host rodzinke co musieli zrobic- acha i jakos nie sadze zeby dziewczyny jadace z neta byly mniej zadowolone/bardziej niezadowolone od tych przez biura- all zalezy od rodziny i nie ma znaczenia w jaki sposob sie do niej dostaniesz....
Kto ma wzor listu do host family?Prosze o wyslanie m ina [email] z gory thx;)
hej moglabys mi pomoc ,bo chce wyjechac do anglii na wakacje i szukam biura ktore mi pomoze znalesc oferte . Co najgorsze juz przewertowalam prawie wszystkie agencje na necie i nic .No bo ja dopiero skoncze 18 we wrzesniu a chcialabym jechac w czerwcu do wrzesnia a jak sprawdzalam to od 18 mozna .Znasz moze jakies biuro .Pomoz jesli mozesz dzieki pa Aha to moj mail [email]
Bylam au pair w wakacje w ubieglym roku i mialam wtedy 18 lat. Wszystko znalazlam sama w necie i jestem bardzo zadowolona. Obowiazkow mialam bardzoo malutko, a w dodatku moja host family pozwolila mi zaprosic kumpele i mame na 3 tyg - oczywiscie za free :) Do tego pomogla mi znalezc part-time job w kawiarni, gdzie moglam zarobic troche kasy - bo au pair to raczej malo oplacalne pod tym wzgledem. ogolnie zachecam do szukania przez neta- nie uwazam zeby pod rodzinkami kryli sie zboczency czy inne tego typu osobu bo przeciez sa latwiejsze sposoby na znalezienie ofiary ;) Chodzi mi o to ze trzeba byc odwaznym i dazyc do wyznaczonego sobie celu. W tym roku tez jade do anglii na wakacje do prace - ale tym razem do lepiej platnej, bo przeciez musze odlozyc troche kasy zanim rozpoczne studia na brytyjskim uniwerku :) pozdrawiam
Witam wszytskie Au Pair

Zastanawiam sie nad wyjazdem do austri jako Au pair, czy byl ktos tam juz z was? Najwiekszy problem to niewm jako agensje wybrac:(( mozecie mi cos polecic?
hej! skoro oferujesz swoja pomoc, do mam do Ciebie pytanko: znasz moze jakas operke ktora jest w Anglii i szuka kogos na swoje miejsce?bo chce sie wybrac,ale nie przez agencje, a wolalabym wiedziec cos o rodzince.jesli tak to prosze cie o kontakt [email]
ja byłam z Cultural Care w USA. Było FANTASTYCZNIE. Bardzo duż sie nauczyłam przez ten rok. Nie mówie tylko o języku, bo to oczywiste, ale nauczyłam się samodzielności. Teraz wiem czego chcę. Sprecyzowałam swoje plany i konsekwentnie je realizuję. Gorąco polecam CC, mają świetne rodziny i jest to program międzynarodowy, czyli jeżdzą dziewczyn z róznych krajów, a nie tylko z Polski. jezeli masz jakieś pytania pisz na [gg] lub [email] POZDRAWIAM
czesc:) mam takie pytanko jak myslisz juz tak z punktu widzenia osoby dojrzalej ktora przezyla cos w zyciu i sie orientuje w tym wszystkim czy warto jest wyjechac przed matura na au pair czy moze poczekac do konca studiow??
jak sadzisz a moze zaczac studia w Anglii??jak sie naucze jezyka prosze pomoz mi cos wybrac mam malo czasu i jesli mozesz to odpisz na mojego maila bo na ta stronke bardzo zadko wchodze [email] z gory dziekuje i pozdrawiam
Witaj Mong(pisalam na twojego maila, ale byly problemy z wyslaniem)
szukam pracy jako au-pair. Pytalam po wielu biurach i chca tyle kasy, plus mnostwo formalnosci. Jesli w tym roku dostane sie na uniwersytet na his.sztuki, to chcialabym byc au-pair od czerwca do koncza wrzesnia, jesli sie nie dostane , to od lipca do czerwca, ale to jeszcze do obgadania. Moja siostra mieszka w Anglii w Milton Keynes i jade do niej zaraz po maturze, tj. ok.25maja.
Jesli naprawde chcesz mi pomoc, to moja wdziecznosc bylaby ogromna. Gdzie ty pracujesz? Jakie masz obowiazki, acha jeszcze jedno, jak bede au-pair na rok to musze chodzic do szkoly jezykowej i musze przeslac to Polski takie zaswiadczenie, ze sie ucze, bo dostaje 600zl renty po tacie( zawsze jakis grosz na nauke)
Jeszcze raz dzieki za zaoferowanie pomocy
Pozdrawiam,
Justyna Wojcieszek
P.S. Czekam z niecierpliwoscia na maila :)))
Cześć dziewczynyrnPlanuję jechać do Anglii na rok, koło września. Mam już na oku biuro Anya (już tu polecane), jestem w ciągłym kontakcie z konsultantką. Ktoś dokładniej sprawdził to biuro? Szukam kogoś do pary, bo jest promocja, że przy złożeniu dokumentów do 20 maja, obie otrzymamy rabat 50% i będziemy mieszkały obok siebie. Piszcie, jak coś: [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Matura

»

Nauka języka