kieszonkowe au pair

Temat przeniesiony do archwium.
chialabym sie dowiedziec ile kieszonkowego dostaja au pair za swoja ciezką pracę w anglii lub usa?
czy mozna cos zaoszczedzic?
Sprawa kieszonkowego jest dośc indywidualna! Widzisz w UK sa ustalone stawki minimalne i jest to minimum 55 guntów tyg. za 25godz. pracy oraz minimum 90funtów za 35godz.tyg pracy! Przeważnie płaca więcej, ale to juz kewstia dogadania się z rodiznką! W Holandii minimum to 250 euro m-c a ja dostawałam 110 euro tyg!
minimum 90 funtow za 35 godzin? hahaha oj zeby to prawda byla ;) 90 to w ogole malo ktora rodzinka oferuje, wiekszosc w granicach 50-60 i bynajmniej nie za 25 godz. ja pracowalamjakies 45 godz i mialam 75. takie sa realia.
ale sama sie na to zgodzilas czy poprostu rodzinka zrobiła Cie w.. balona?
nie mialam zle.

90 funtow za 35 godz - na tyle sie raczej nie nastawiaj, bo naprawde ciezko znalezc taka rodzine. wiekszosc daje 50 funtow.
co do pytania czy mozna cos zaoszczedzic... pewnie ze tak. kupowalam co chcialam, duzo podrozowalam i jeszcze troche przywiozlam ;)

p.s. jak dzieci nie chodza do szkoly to nie nastawiaj sie na 5 godzin pracy dziennie :D
Kasa .. kasa ... no moze i nie jest duza ... ale ja nie mam na co tego wydawac :> bo i na co ... ??
Macie jakies pomysly... ? No chyba ze same ciuchy i kosmetyki ... ale ile mozna ;)) :> ja zazwyczaj tutaj (UK) nie kupuje ciuchow, wole sie wybrac do Polski na zakupy ;) ide do miasta .. i najwyzej co kupie to 'top up' do mojego telefonu :P Wszelakie inne zachcianki jak kino ... teatr ... srodki czystosci ... slodycze ... piwo, wino do obiadku :> zapewnia mi rodzinka ... na co tu tracic :P aaa zapomnialam, ksiazki znow dwie kupilam ;) half price ;) Dan Brown - kto widzial ten wie ze stykna mi na miesiac conajmniej ;)) Tylko oszczedzac na wakacje na Florydzie ;))
Cmokasy :**
Temat przeniesiony do archwium.