bycie au-pair w wieku 17/18 lat

Temat przeniesiony do archwium.
Czesć dziewczyny!
Mam na imie Ania i w pażdzierniuku skończe 18 lat. Na wakacje chcialbym wyjechac do np UK jak au pair. Od jakiegoś czasu zastanawiam sie nad wyjazdem. Angielskiego ucze sie od 13 lat :) problem w tym ze nie za bardzo sie kiedys przykladalam i po tych 13 latach jesvcze nie mowie biegle po angielsku, jednak wydaje mi sie ze bym sie dala rade dogadac z anglikami.
Chiałabym pogadac z kims na temat bycia au pair, najchetniej z dziewczyna ktora byla nia w wieku zblizonym do mojego oraz z jakąś osoba która chciałby tez tak jak ja w tym roku wyjechac - doswiadczona albo nie bez roznicy (moze wyjedziemy razem? ;] )

z góry wielkie dzieki :))
hej
na ten temat wypowiadalam sie parokrotnie na forum
w tamtym roku mialam taka sama sytuacje jak ty, tez jestem urodzona w pazdzierniku.
bedziesz chciala to odezwij sie 4727743 ;)
sory nie zauwazylam, pare dni temu znalazlam to forum i jescze nie zdazylam wszystkich postów przejzec :)
Hej.
Chciałabym również w tym roku pojechać za granicę ( może do Anglii ), aby trochę zarobić i przy okazji podszkolić język angielski ( przyda się do matury :-) ) Niekoniecznie musi to być au-pair. Akurat w kwietniu kończę 18, więc w wakacje mogę jechać spokojnie jako osoba pełnoletnia.
Czy znacie uczciwe biura, które takie wyjazdy organizują??
hej ja skończe 18 we wrzesniu a chcialabym wyjechac tez na wakacje do angli ,i juz powaznie o tym mysle .szukalam bardzo duzo na necie o tym by zostac au pair w anglii i na wymaganiach jest napisane ze mozna nia zostac majac 17 lat ,ale jak szukalam jakiejs agencji to w kazdej odprawiano mnie z kwitkiem ,bo nie mma 18 lat.myslalam tez o tym by sama sobie poszukac rodzinki na necie ale mysle ze to zbyt ryzykowne bo nie dokonca bede znac tych ludzi a jak pojade z agencji to przynajmniej bede miala sie do kogo zwrocic .chetnie bym pojechala z kim sdo anglii by nie byc sama w obcym kraju jesli chcesz pogadac to moj adres [email] i [gg]
Hej!!
Ja od jakiegos czasu kompletuje wszystkir potrzebne dokumenty 3kwietnia koncze 18 lat ale boje sie ze nie zdaze zorganizowac wszystkiego bo agencja ktora wybralam babycare przyjmuje zgloszenia do konca kwietnia a ja musze wybrac zaswiadczenie o niekaralnosci ktore jest wydawane za okazaniem dowodu i to jest takie bledne kolo ale pomimo tego staram sie bo wiem ze naprawde warto bylam juz w angli u mojej siostry na 3 tygodnie ktora tez jest au pair i po prostu zakochalam sie w tym kraju.Dziewczyny starajcie sie wyjechac bo to jest naprawde wielka przygoda pozdrawiam.Jak cos to piszczie na [gg] lub maila [email]
zloz wniosek o dowod wczesniej, tak zebys w dniu urodzin mogla juz go odebrac ;) na dowod czeka sie dwa tygodnie.
Niby takie proste ale jakos wczesniej na to nie wpadlam wielkie dzieki :)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę