Czym mozna tanio dostac sie do Irlandii?

Temat przeniesiony do archwium.
Prawdopodobnie wyjade pod koniec czerwca do Irlandii jako au pair. Zastanawiam sie nad transportem. Czy moze orientuje sie ktos z was czym mozna tanio dostac sie do Irlandii?
wplaw ???
Hej!
Ja lecę samolotem z Wrocławia do Dublina. Zapłaciłam 170 zł w jedną stronę, co do najtańszych nie należy, ale mam sprawę załatwioną przynajmniej. No i w dwie godzinki będę na miejscu.
Jak się dobrze wyczai okazję to i za 100 można się dostać.
Autobus to przynajmniej 500 w dwie strony i 48 godzin w trasie - polecam tylko desperatom:)
Kiedy dokladnie lecisz, na jak dlugo i do jakiego miasta? Czy bilet lotniczy byl w jakiejs promocji, ze tak tanio placisz?? Jakimi liniami lotniczymi polecisz? ;)
bilet bardzo tanio ci wyszedl. zalezy jeszcze kiedy sie kupi, pare dni temu bilety na koniec maja co byly po 1 zl (bez oplat lotniskowych) to teraz juz 148!
a ja za bilet w polowie czerwca do londka dalam 300 zl :/ co i tak jest najtaniej, bo sprawdzalam.. ale lepsze to niz busem.. zwlaszcza ze ceny porownywalne, za to komfort nie ;D
hej!
Ja lecę z Ryanair, 11 czerwca. Na powrót bilet dopiero kupię we wrzesniu.
Mówię, da się jeszcze taniej, wystarczy poczekać na odpowiednią promocję. Jak nie przegapisz okazji to można w dwie strony do londynu za 152 złote całość polecieć (sprawdzone!!!) Z moich doświadczeń wynika, że najlepiej kupować bilet max dwa miesiące wcześniej, anajlepiej ok miesiąca wcześniej - rok temu tak kupowałam bilety na wakacje i grosze płaciłam.
Obserwujcie wszystkie linie, zapiszcie się na newsletter
Pozdrawiam
Agata
air lingus
lata z warszawy i krakowa
do dublina i cork
nie sa drodzy
autobus odradzam
hejka,
mam prośbe: podaj proszę adres na strone aby otrzymywać newsy dot. lotu. a swoja droga ja lece 12.IV z tej samej lini na ta sama trase ( rozmowa kwalifikacyjna na au pair). wlasciwie to pierwszy raz sie z tym spotykam no ale dobra to w koncu rodzinka za bilet placila nie ja:)
fajnie byloby sie spotkac w DUB co myślisz??

pozdrawiam
hejka, ja mam locik rayanem 17 aprila! Destination Dublin :) swoja droga jak wyglada taki interview? jesli Cie nie zaakceptuja to wracasz? czy ta rozmowa to juz taka zwykla formalnosc tylko? placa za cala podroz? sorki za 100 pytan do, ale tak pierwszy raz sie z czyms takim spotykam... pozdrowka! magarna no i moje gg: 2[tel]co by tu samej w wielkim miescie nie wyladowac :)
hejka:)
sytuacja przedstawia się następująco: lecę 12 V do nich na weekend zeby zapoznać się, zaobaczyć czy my wogóle do siebie pasujemy ni i oni chcą sie przekonać czy wygladam jak ktoś godzien zaufania. Troche ich rozumiem bo to ich pierwsze dziecko i to jeszcze babyś ( bedzie miał 7 miesięcy jak przyjadę póżniej) no i jak się polubimy nawzajem to lece do nich pod koniec lipca.
za ten lot na weekend oni płacą ( dostałam bilet na maila)
Ale aby wogóle do tego miejsca doszło to wczesniej musiałam odpowiedzieć na mase ich pytań do... no i mieć referencje. tzn. ja im dałam adres mojego szefa a oni sie z nim skontaktowali. no i teraz chyba ostatni etap..:)
czasami sie zastanawiam czy ja czasem nie startuje na jakieś kierownicze stanowisko... :)

jak masz jakieś dodatkowe pytania to najlepiej zostaw wiadomość na gg wtedy zdecydowanie szybciej odpowiem

pozdrawiam
paralotnią
czy mozliwy jest zakup tak tanich biletów rezerwując je na kilka dni, a nawet kilka godzin przed odlotem, bez minimum dwutygodniowej rezerwacji??
Pawciu z tego co jestem zorientowana to nie jest to mozliwe. Tanie linie mają tą zasade że jest dostępnych tylko pare bardzo tanich biletów a im bliżej daty odlotu tym drożej. chyli zasada kto pierwszy ten lepszy!! Inaczej cały ten interes by im się nie opłacał(paliwo+ obsługa+inne)
oczywiscie możesz szukać jednak nie dawałabym wielkich nadziei.
pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.