metro/pociąg w Angli

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć Dziewczyny!!
10 czerwca przylatuje do Londynu i z tamtad musze sie dostac pociągiem albo metrem do Darlington strasznie sie boję bo jeszcze nigdy nie korzystalam z tych środkow transportu a co dopiero mowiac sama. Rodzinka ma mi wykupic bilet wczesniej ale to mi nic mi nie daje.
Może ktos w tych dniach planuje taka podroz w te strony razem zawsze raźniej a jak nie to moze ma ktos cenne wskazowki jak sie tym podrozuje i czy naprawde jest tak strasznie jak mi sie wydaje.
P.S Skad bede wiedziala ze jestem juz na miejscu czyli w Darlington(gdzies to jest wyswietlane) ?
Pozdrawiam
hmm a gdzie jest darlington? bo takiej stacji metra w london nie ma, wiec nie wiem... pewnie bedziesz musiala pociagiem jechac.
w uk wszystko jest dobrze oznakowane to sie nie martw, wpierw na tablicy znajdziesz darlington i zobaczysz z ktorego peronu odjezdza. jak trafi ci sie nowy pociag to jak ruszy powinni powiedziec this is train to.. (koncowa stacja), calling at (wymieniaja wszystkie miasta w ktorych sie zatrzymuje). te informacje sa tez wyswietlane w pociagu. przed kazda stacja powiedza gdzie jestes, poza tym wygladaj przez okno a na pewno przeczytasz ;) zwlaszcza jak sie trafi stary pociag to bedziesz musiala liczyc tylko na swoje oczy hihihi ale spoko.
rodzinka ma ci kupic bilet wczesniej, ale jak to ma byc? skad ty ten bilet wezmiesz? bo nie bardzo wiem :/
Bardzo dziekuje za infomacje a z tym biletem bedzie tak ze wczesniej ona go przesle mojeje siostrze ktora tez jest w angli a potem siostra po prostu na lotnisku mi go da na pewno tez mi troche pomoze ale to zadne pocieszenie.Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzieki zastanawiam sie tylko jak to bedzie jak trafi mi sie taki stary pociag a ja mam jechac dosyc pozno kolo 19.30 przez ok. 2,5 godz no nic jakos sobie musze poradzic :)
dasz rade ;) w uk do 22 jest widno wiec bedzie dobrze ;)

« 

Pomoc językowa