i znow te watpliwosci...

Temat przeniesiony do archwium.
a jednak pojawily sie u mnie watpliwosci:)

po jednej rozmowie tel z hostka i jedna z ich byla au pair rodzina chce abym koniecznie i jak najszybciej ( okolo 30.05.06) byla u nich. Tak czytalam na forum ze niekiedy to dlugo au pair wysylaja sobie e-maile z rodzinami. a ja tu nagle po dwoch rozmowach mam juz sie pakowac i jechac. czy to nie dziwne?

jak myslicie?

P.S. rodzine znalazlam przez internet:)

prosze o opinie:) pozdrowionka:)
hej ja tez jade teraz do Anglii jeszcze wczesniej niz ty bo 26 maja i tez do rodzinki z internetu mialam z nia tylko jedna rozmowa ale bardzo dlugo a pozatym czesto pisalam z nimi maile a ty gdzie sie wybierasz
ja jade w okolice Londynu:)
jak cosik to jestem pod [gg] i [email]
jak chcesz to pisz:)
pozdrowionka:)
może potrzebują szybko au pairke, bo tamta wyjeżdża...? U mnie też tak jest. Ich aktualna au pairka wyjeżdża 4 czerwca i już chcą odrazu mnie, ale ja się upieram na wrzesień, wakacje chcę spędzić jeszcze tutaj :) Moja (być może) przyszła rodzinka jest z płn Irlandii :)
Dziewczyny,no ja również znalazłam rodzinkę przez neta i nawet jadę do nich 2 czerwca na weekend a potem w lipcu na dłużej.Oczywiście też mam wątpliwości i ogromne obawy.Nawet już raz miałam ofertę,że rodzinka mi wykupiła bilet ale kiedy przysłała zdjęcia to mnie zatkało...chyba nie chciałybyście jechać jako zastępczyni żony jak się potem okazało...
I tego właśnie się teraz obawiam,że to może być owa rodzinka ,która podszywa się pod tamtą...
Czy ma ktoś jakiś pomysł jak by można ich sprawdzić???
Izka, załóż na necie drugi profil i też się pod kogoś podszyj :P
wiecie co mozna spoko zalatwiac rodzinke przez neta ja tez tak zrobilam i po tygogniu zrezygnowalam z tej a znalazlam inna. Z rodzinami jest jak w totku raz sie trafi a raz nie teraz jestem au-pair we francji i po za tym ze prawie nie dogaduje sie z hostkami to jest spox:) dzieciaki tez oki, hata tez niezla ale jakbym jeszcze raz miala szukac to raczej nie skorzystalabym z neta a moze ja poprostu mam nieuzasadnionego pecha:/ trzymajcie sie i nikomu nie zycze mojej tego co mnie spotkalo
dziekuje wszystkim:)

juz jestem troche spokojniejsza:)

pozdrowionka:)
cześć,
właściwie to nie ma różninicy czy jeedziesz do fam. poznanej w necie czy przez agencje. ( z tą tylko różnicą ze agencji musisz zapłacić). ja swoje dwie rodzinki w holandii poznałam właśnie przez net. o tej pieerwszej już mi się naweet pisać niee chce ale ta druga była naprawde ok. teraz tez poznalam rodzinke przez net, w zeszły weekend byłam u nich a teraz lece dopiero 28 lipca. oni mi płacili za bilet i zafundowali naprawde miły czas. jak bedzie jak się do nich przeniose to nie mam pojecia... to zawsze jest ryzyko.
zgadzam sie też z tym, ze może au pair twojeej przyszłeej fam. musiala wyjechać i onin potrzeebują cie od zaraz.
decyzja należy do ciebie
pozdrawiam
Justina
ja mejla od rodziny dostalam w srode, a we wtorek do nich jade ;D
jak komus sie spieszy to nie ma czasu na korespondencje, zwlaszcza ze jak zbyt wczesnie sie zaczyna pisac, to potem jest nudno i taka niezreczna cisza.. tak mam z fam do ktorej jade jak wroce od tych ;p
bewnikiem mam te watpliwosci bo to moj pierwszy raz jako au pair:)
Ale dzieki wam jestem spokojniejsza:)
Dzieki bardzo:)

Pozdrowionka i powodzenia wszystkim zycze:)
No planuje pierwszy raz jechac. znalazlam pierwsza rodzinke przez neta i bylo super, ale nie moglismy sie dogadac co to terminu przyjazdu (ja chce we wrzesniu, oni chcieli w czerwcu). Znalazla mnie druga rodzinka, wydaje sie sympatyczna, zaproponowali mi 1 wrzesnia (brilliant!). Mam nadzieje, ze do tego czasu nadal bedzie ok i nie zrezygnuja :P
Nie rezugnuj:)
A gdzie jedziesz?
Ja bede w okolicach Londynu.
Jak cosik to na 586892:)

Pozdrowionka:)
Izka a napisz mi czy ta rodzinka, ktora szukala zastepczyni zony jest zarejestrowana na www.newaupair.com to mlodsza kobieta i starszy facet, bez dzieci, ona ciagle wyjezdza gdzies i nie chce bay maz zostawal sam? tak pytam sie z ciekawosci, bo ja wlasnie na takich trafilam i moze to ta sama, pewnie tak:)
Hej,
Tak to owa rodzinka o której piszerz.
Radzę ci byś nawet nie umieszczała ich w swojej hot list.Oni nawet wykupią ci bilet,a kiedy nie przyjedziesz to będą cię straszyć...
Lepiej się trzymać z daleka od nich...
oni tez sie do mnie odezwali na www.aupair-world.pl
ale ja juz na wstepie podziekowalam:)
pozdrowionak:)
magda, nie wiem, czy do mnie to pytanie bylo, ale jak cos, to koresponduje z rodzinka z Essex, wlasnie z okolic Londynu :) ale to jeszcze nic pewnego.
Macie może namiary na jakieś rodzinki z okolic Londynu? Planuje wyjazd na sierpień-wrzesień na minimum 3 miesiące (do 6-8). Zarejestrowałam się już jakiś czas temu na wszelkich portalach au-pair, ale jakoś nic nie mogę znaleźć (może mam za duże wymagania? ;-). Może ktoś jest już w Londynie i ma jakieś pojęcie o rodzinach w okolicy które poszukują au-pairki? Byłoby świetnie :] Jak coś podaje swój [gg]
hejka nie mozesz znalzc bo rodzinki szukaja przewaznie na dluzszy okres czasu od 6 miesicy do 24 ale zdazaja sie i takie ktore chca na krotszy okres ale to sama musisz im wysylac maile pozdrowionka jeszcze 3 dni i witaj Londyn ;-)
No to powodzenia! A ty na ile jedziesz do Londynu? Moze gdzieś się spotkamy? :] Jednak zdecydowałam jechać na max 12 miesięcy, ale wątpliwości mnie nie opuszczają... wiem, że wszystkie mówicie ze to "pikuś" jezdzić po lewej stronie, ale ja jakoś się boję :D
ja bede na balham pewnie ze mozemy sie spotkac narazie ci nie podziekuje zeby nie zapeszyc ale w londynie staiam piwko;-) moje gg to 8733350 jak cos to pisz
Hey dziewuszki;]Ja tez wybieram sie w okolice Londynu tzn.bede jakieś 40 min od niego:)a dokładnie to bede w Guildford.Jade ok.20 czerwca....szukam znajomych na spacerek,herbateke...hehehe na imprezke i na ploty oczywiście :) zostawiam [gg] (aha a może któras też sie wybiera w okolicach 10tego czerwca do Londynu-Heathrow(lotnisko))??pozdro600
Hey dziewuszki;]Ja tez wybieram sie w okolice Londynu tzn.bede jakieś 40 min od niego:)a dokładnie to bede w Guildford.Jade ok.20 czerwca....szukam znajomych na spacerek,herbateke...hehehe na imprezke i na ploty oczywiście :) zostawiam [gg] (aha a może któras też sie wybiera w okolicach 20tego czerwca do Londynu-Heathrow(lotnisko))??pozdro600
Temat przeniesiony do archwium.