podróż

Temat przeniesiony do archwium.
niedługo wyjeżdżam jako au pair i szczerze mówiąc to będzie moja pierwsza podróż samolotem. Czy mogłybyście mi cos o tym napisac tzn. np o bagażach ( to ze bagaz moze miec 20 kg to już wiem ale jak to jest z podręcznym?) itp. Z góry dziekuje;)
szczerze mówiąc to moja też ;D I troche się obawiam podróży samolotem. Zwłaszcza, że mam z przesiadką w Londynie. Nie bardzo wiem nawet jak się odnaleźć na lotnisku, gdzie najpierw pójść itp.
A co do podręcznego to ja mogę miec 10 kg. Lecę z Ryanair, a Ty? sprawdź na stronie linii lotniczych , z których korzystasz. Powinno coś być.
A gdzie będziesz au pair?
hey;]ja też lece tym samymi liniami lotniczymi:)[Ryanair]A dokąd i kiedy lecisz??
Ja lece do London Stansed a bede operką w Guildford:)
dziewczyny nie macie sie co przejmowac lotem zobaczycie ze wszystko jest latwe, przesiadka to tez nic trudnego, w razie jakbyscie nie byly czegokolwiek pewne zawsze pytajcie kogos z obslugi, pamietam swoj pierwszy lot, mialam zrobiona rezerwcje do oslo i tylko tyle wiedzialam, wsiadlam na okeciu, wysiadam z samolotu(myslalam ze w oslo) a byla to kopenhaga, mialam przesiadke, o ktorej nawet nie wiedzialam ;) ale nie ma sie co stresowac lot jest ok, jakbyscie odczuwaly roznice cisnien to zatykajcie buzie i nos :) to by bylo na tyle moich rad pozdrawiam przyszle aupairki i zycze wymarzonych rodzinek!!!
Ja lecę też na London Stansted 20 czerwca, z Gdańska. Ale dalej jeszcze do Cork.
Ja tez lece na London Stansted ale 10 czerwca z Rzeszowa i rowniez pierwszy raz ale nie boje sie tak tego lotu samolotem jak podrozy pociagiem ktora mnie potem czeka.
Jesli ktos jeszcze wtedy leci z Rzeszowa dajcie znac razsem zawsze razniej.
Pozdr
Juuucha a dokąd jedziesz tym pociągiem? Bo ja musze dojechać do ashford. normalnie masakre. Z lotniska jest przecież prawie 50 km do centrum londynu, potem musze poszukac stacji i jechac do ashford... ( całość to moja pierwsza tak poważna wyprawa)
hej co sie tak straszycie ja wlasnie jestem w londynie tydzien tez londowalam na stansed a potem pociagiem latwizna wysiadasz odbierasz bagaz i idziesz dalej na dole czeka juz duzy napis gdzie mozesz kupic bilet na pociag a potem schodzisz pociagi jezdza co 15 min mozesz wnies tam tyle bagazu ile tylko chcesz rada zapytaj sie czy ten pociag jedzie w to miejsce gdzie ty chcesz bo czasami mozna sie pomylic pozdrowionka moze bedziesz w londynie ja jestem na balham
Hej
Ja mam dojechac do Northallerton to jest gdzies w North Yorkshire strasznie sie denerwuje nie wiem jak sobie poradze wiem ze mam jechac ok 2,5 godz a jak ja wyjde z tego pociagu chodzi mi o wlasciwa stacje to juz kompletnie nie wiem a chce dodac ze to jest rowniez pierwsza taka powazna podroz.
Pozdr
Temat przeniesiony do archwium.