ile kasy na początek?

Temat przeniesiony do archwium.
hej! wyjeżdzam za tydzien do liverpoolu jako au pair. W biurze powiedzieli mi zebym wziela sobie na paocztek troszke kasy. Pytałam sie ich ile to jest troszke, ale mowili ze roznie i w koncu sie nie dowiedzialam ile mam wziac tej kasy. Moze ktos z was sie oreientuje ile powinnam wziac kasy tak zeby starczylo na jakies husteczki, lody itp.
a z jakiego biura jedziesz jesli mozna wiedziec??
z biura Mikroserwis
Hej!
Jestem w Anglii od dwóch tygodni i do pierwszej wyplaty wydalam piec funtów. No ale ja mam male potrzeby a i w domu jest wszystko czego dusza zapragnie. Tak wiec glownie kupowalam sobie jakies ciasteczka i zelki. Na spróbowanie oczywiscie:) Czesc z nich nadal w szafie lezy:) Jak nie masz jakis specjalnych wymagan co do jedzenia albo zachcianek to 10 funtów powinno spokojnie ci starczyc:) Chyba ze bedziesz jezdzic autobusami jak to w miescie tyo wez z 5 funtów wiecej:)
Ja wzielam 10 funtow wystarczylo jak na poczatek ale juz bylam w obawie bo do pierwszej wyplaty mialam jeszcze troche czasu a ja mialam sama zaplacic za autobus do szkoly a ja juz wczesniej troche stracilam a glupio tak pozyczac ale jednak wystarczylo.
dziwie sie Wam! Nigdy w zyciu nie wyjechalabym z 10 funtami w kieszeni! A gdyby cos bylo nie tak, gdyybyscie musialy wracac do domu za co kupilybyscie bilet?? Ja uwazam ze 100 funtów to tak akurat. Przeciez nie trzeba tego wydac, ale zawsze pewniej.
heh tak czytam i czytam wasze komentarze aż zdecyduje sie dodać swój....hehe
No więc moim skromnym zdaniem to 10 funtów to bardzo mało.Ale fakt różni ludzie różne potrzeby.Wg. mnie 10 to mało a 100 to bardzo dużo.Bo nie każdego przecież stać zeby wydać ponad ok.500 zł na funty!Ja sama wyjeżdzam w poniedziałek i zabieram ze sobą 30 funtów,choć moja hostka powiedziała że da mi kilka funtów na początek:)Ale lepiej mieć coś ze sobą;]Pozdro 600 heh
Hej! A kto powioedzial, ze mialam tylko 10 funtów:) glupia nie jestem:) Tyle wzielam gotówki:) A poza tymm mialam karty kredytowe. Ale i tak ich na razie nie ruszam, bo nie musze. Same musicie sobie okreslic co wam bedzie potrzebne, jakie macie wydatki. Ja nie potrzebuje nic poza doza dopieszczania samej siebie:) Bo wszystko inne mam u rodziny. Pozdrawiam!
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę