o co pytac podczas rozmowy tel?

Temat przeniesiony do archwium.
za 2 tyg jade do belgii jako summer au pair. musze przedtem odbyć rozmowe z host rodziną.o co mam ich pytac?o to co lubią robić dzieci?i ile powinna trwac taka rozmowa?aha jeszcze jedno :jak się podaje nr tel do polski to najpierw +48,potem kierunkowy i nr tel,tak?
Hejka,
Jeśli chodzi o rozmowę tel. to wszystko będzie zależeć od ciebie i oczywiście rodzinki.Jeśleli oni już mieli przedtem Au Pair to nie musisz się o nic martwić,bo przypuszczam ,że to oni będą podtrzymywać rozmowę.Jeśli natomiast nie mieli to i tak nie będzie źle, staraj się po prostu sporo odzywać.Zadawaj pytania oraz mów coś o sobie i o doświadczeniu jakie posiadasz.Pamiętaj również,że jeśli pytasz się o dzieci,a wiesz jak mają na imię, to zawsze używaj ich imion,bo to lepiej brzmi.
Jeśli chcesz to napisz do mnie na maila to podam ci przykładowe pytanka.
A co do numeru, 0048 kierunkowy twój nr tel
Pozdrawiam,
[email]
przykładowe pytania

Czy mogłabyś mi coś więcej powiedzieć o swoich dzieciach / swoim dziecku
Czy lubicie podróżować?
Czym się zjamujesz oraz czym się zajmuje twój mąż?
Ile dokładnie ma pracować Au pair w tygodniu?
Co dokładnie ma Au pair robić w domu?
Ile wynosi tygodniówka Au pair?
Jak wygląda pokój Au pair?
Czy mogłabym porozmawiać z byłą Au pair?
Czy była by możliwość chodzenia na kurs angielskiego?
Co z kosztami podróży do Belgi?

I jak już tutaj ktoś powiedział na tym forum że trzeba się o wszystko dokładnie wypytać nawet o naj drobniejsze szczegóły

Ja wczoraj odbyłam rozmowe z Holandią ważne jest to żeby słyszeli radość w twoim głosie bo to naprawde pomaga!
jezeli chcesz podać na stacjonarke to +48 numer kierunkowy miasta w ktorym mieszkasz i telefon
Komórka to +48 i numer telefonu kom alto raczej każdy wie :)

»

Pomoc językowa