aupair australia

Temat przeniesiony do archwium.
hej czy ktos cos slyszal o wyjazdach au pair do australi gdzie jak co zalatwic no i jakie doswiadczenia od bylych au pair dzieki za wszelkie info
No Australia jest raczej malo popularna... nic dziwnego 6 tys za bilet to niemalo kasy;)
W Australii nie ma programu au pair (bynajmniej dla Polakow). Istnieje program 'demi pair'.Demi Pair może pracować u rodziny goszczącej max. 20 godzin w ciągu tygodnia. Za swoją pracę otrzymuje kieszonkowe w wysokości około A$150 / tydzień. Do obowiązków Demi Pair należy: opieka nad dziećmi + lekkie prace domowe. Demi Pair przysługuje półtora dnia wolnego w ciągu tygodnia.
Ubezpieczenie i przelot w obie strony pokrywane jest przez Kandydata.Długość pobytu jest uzależniona od kursu j. angielskiego (od 3 do 12 miesięcy). Cena kursu: A$210 / tydzień. Wpis na kurs wynosi A$ 180.Wiecej info. znajdziesz na stronach agencji au pairs (np.anya)
czesc,

nie wiem, co myslisz o szukaniu pracy jako aupair na www.gumtree.com ale ja znalazlam. Mialam wiele ofert, w pierwszym tygodniu ponad 100, ale pozniej bylo coraz mnie. Musissz odswiezac co pare dni swoje ogloszenie. Znalazlam tam kilka ofert aupair w Australii. W prawym boku masz wykaz miast, w ktorych mozesz szukac rodziny.

Mam nadzieje,ze pomoglam.

Pozdrawiam,
Justyna
witam,
za rok koncze licencjata na jedny kierunku, na drugim chce dzieknke i oczywiscie spakowac walizki i sprobowac wyjechac do wustralii. czytalam te programy australijskiego au-pair, ale jak to wyglada w praktyce, jak jest???? czy mozna tam zostac i kontynuowac studia, czy sa jakis problemy z uznawaniem swiadectw, studiuje na uczelni wojskowej, ktora jest szkola NATO, slyszalam z etaie szkoly nie maja problemow z uznawaniem swiadectw. prosze o jakies informacje, bo od czegos trzeba zaczac. dziekuje :)
Australijskie uczelnie akceptuja nasze dyplomy, ale czesto trzeba cos dodatkowo zdawac, a za kazdy egzamin placi sie duza kase:( Nie wiem jak to jest z wojskowymi szkolami, ale mozesz zajrzec na forum 'austrialink'.Moze znajdziesz tam wiecej informacji na interesujacy Cie temat. Powodzenia w realizacji planow;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Szkoły językowe

Zostaw uwagę