co mozna zabrac do podrecznego?

Temat przeniesiony do archwium.
Podreczny bagaz musi miec odpowiedni rozmiar i wage. Co mozna do niego wziąc a czego nie?
Czy komorke wylaczona mozna? Odtwarzacz MP3?
Dodam,ze nie lece do Londynu a do Irlandii.
ale wylatujesz z Polski. Ostatnio (nawet 4 dni temu) nie wolno bylo miec zadnego podrecznego - prosze sprawdzic z lotniskiem.
ja tez sie zastanawiam czy mozna miec podreczny bagaz (lece z Gatwick 12 wrzesnia)... a jesli nie to czy te 5 kg podrecznego wezma mi do luku bagazowego?:/czy policza jako dodatkowy?
A ja czytalam wlasnie,ze podreczny mozna miec jesli lecie sie gdzie indziej niz do Londynu i Kanady i gdzies tam w Usa jeszcze...
Tak jest napisane na stronie Okecia...
Nie wiem jak to jest, jak bedziesz miala podreczny a nie bedzie go mozna, obawiam sie, ze bedziesz mogla wziac tylko dokumenty a reszte...wyrzucic, bo przeciez bagazzwykly oddaje sie przez sprawdzeniem podrecznego.
Ja przed wylotem zadzwonie na lotnisko dla upewnienia sie :)
jak ja lecialam z GB do Polski (w Czwartek)to w GB wolno bylo miec podreczny bagaz wg wskazowek, ale z Polski nie wolno bylo miec nic (to nie byl Londyn) bo widzialam jak ludzie wychodzili z tego samolotu. Jak podrecznego nie wolno, to gdy oddajesz walizke podreczny jest wkladany do walizki - ale uwazajcie na wage. Wolno w walizce tyle co wczesniej.
Leciałam w niedzielę z Teneryfy do Madrytu, z Madrytu do Paryża a z Paryża do Warszawy. Na żadnym z tych lotnisk nie było wzmożonej kontroli i nie było żadnych nowych instrukcji dot. bagażu podręcznego. Miałam komórkę, żarełko, jakieś gry, pluszaki, gazety, itd. Na każdym przejściu puszczałam torbę przez rentgenik i zdejmowałam pasek od spodni (metAL). Jedynie w Paryżu usłyszałam komunikat dla lecących do Londynu, żeby udali się w jakieś specjalne miejsce. Pozatym wsio normalno.
zadzwon do przewoznika, bo kazdy przewoznik ma swoje kryteria, ja wylatuje 25 sierpnia do Irlandii z Katowic a dokładniej do CORK
lece liniami Wizzar i tam mozna miec 20 kg bagazu rejestrowanego i do 10 kg bagaz podreczny nie przekraczajacy wymiarów 50/40/20 chyba jakos tak.
radze upewnij sie u przewoznika
bo na przykład jak bys leciala do Anglii tymi liniami nie mozesz miec bagazu podrecznego ale za to mozesz miec 30 kg bagazu rejestrowanego.
pozdro :)
a ja mam takie pytanko,mianowicie czy ktos moze leci 13 wrzesnia z bristolu do krakowa?bo we dwie osoby lub wiecej byloby razniej :-)
jak sie ostatnio dowaidywalam to jezeli ktos leci z Katwoic liniami centralwings to bagaz podreczny juz mozna wnosic na poklad normalnie, ale do 5kg a dodatkowo mozan zabrac laptopa ale jego waga sie nie liczy do podrecznego:)Czy ktos leci 31.08 z Katwoic do Dublina??
Anek1987 a kiedy lecisz do Irlandii i skad? Telefon mozesz miec na pokladzie ale wylaczony mp3 rownież ale dopiero jak juz bedzie po starcie to mozesz tego uzywac:)
Hej. A kto leci 7 wrzesnia z Katowic do Londynu?
Ja lece ale 8 pazdziernika
czy mozesz mi powiedziec prosze wg jakich wskazowek mozna miec bagaz podreczny lecac do Polski? wiem ze nie mozna miec zadnych kosmetykow ipt. ale czy cos jeszcze?dziekuje za odpowiedz.
ja z Warszawy lecę
Dziękuję za infromacje :)
a wie ktos jak wyglada sprawa z podrecznym w ryanair??dzieki za odp:)
Temat przeniesiony do archwium.