Irlandia

Temat przeniesiony do archwium.
Hej:) Suchajce mam yaatwion prace w Dublinie ale nie chce leciec samolotem, bo sie boje czy któs jechal juz autokarem do Dublina? Ponoc wychodzi 34h! ale dla mnie to chyba jedyne wyjscie z sytuacji :) Co o tym myslicie
No widze że nie tylko ja się tak paniecznie boje samolotow. tez rzoważam wyjazd autokarem; Skad jestes?? Mo numer [gg] odezwijsie moze pojedziemy razem.
ja własnie dzis wylatuje do Cork w Irlandi, samego lotu moze sie nie boje ale mam lekkiego pietra z tym co moze sie okazac na miejscu, a bede tam przebywac jako aupair
jak bede na miejscu sie odezwe :)
No widzisz, a ja sie boje samego startu, bo lece sama a tego co tam bedzie sie nie obawiam bo mam wszytsko zalatwione. Zalatwialam to sama a nie przez jakies biuro dlatego jesem taka tego pewna. Jade,o ile kupie bilet:) tez jako au=pair. zycze szczesliwej podrozy i powodzenia tam na miejscu. moze sie spotkamy gdzies w Dublinie;)
no ja tez lece sama i załatwiałam wszystko sama i nie przez biuro, rodzinka juz mi kupiła bilet i to nawet 3 strony mam juz powrotny na 11 grudnia do Polski i na 27 grudnia do Irlandi ale mimo wszystko jakies obawy sa
ale zawsze mowie bedzie dobrze musi byc i już :)
pozdro
Dobrze zrozumialam ze Tobie rodzinka za bilet placi? Ja tam lece tylko do konca pazdziernika, bo mam studia jeszcze, ale za bilet sama place, za to tam beda mi placic za hotele i jedzenie bo bedzie zwiedzac irlandie w weekendy, chca mnie nawet do Londynu zabrac-niestety tez samolotem. Mozesz sie odezwac na moja komorke, jakas mi juz razniej ze ktos jest w takij sytuacji jak ja i moze dzieki Tobie zdecyduje sie kupic ten bilet. moj numer to 5[tel]
jeshałem autokarem do angli 3 razy, miało być dwadziescvia kilka godzin było ponad 30.autokarem dowoża ludzi z całej polski do graniccy tam czekają kolejne autokary do których nalezy się przesiąść w zależności od miasta gdzie jedziemy.makabra. czasami trzeba czekac ponad 2 godziny na spóżniony autobus.klimatyzacja nie zawsze działa, z toalet proszą w miare możliwości nie korzystać żeby ich zbyt szybko nie zapełnić. żenada.No i odprawa przed wjazdem do tunelu.wszyscy podrózni wysiadaja z całym swoim bagażem do baraczku gdzie są wszyscy zamykani a następnie wszystkie bagaże zostają dokładnie sprawdzone. trwa to ponad godzine.dodać należy że przed naszym autokarem może stać kilka innych polskich autokarów i trzeba cierpliwie czekać ok. 1 godz. na każdy.dalej idzie sprawnie az do londynu, gdzie mogą byc kolejne przesiadki niekoniecznie do autokarów. sam widziałem jak czekały mikrobusy które zabierały ludzi w dalszą podróż w głąb Angli.tak działa nasz największy autokarowy przewoźnik.dodam jeszcze, że bagaż może zostać zniczczony, słyszałem że pewnego razu kierowaca nie zamknął luku bagażowego i trzeba było zbierać bagaaże po autostradzie.innym razem zabłądził w Birmingam, a może to tylko plotki, ja też mogłem troche pozmyślać:)Też się balem latać, ale op mojej ostatniej podróży autokarem podróz samolotem nie jest już taka straszna.
Dzieki za wyczerpujace podsumowane podróży autokarem, wszytako zawsze pieknie wygklada tylko na obrazu-niestety:(.
tak to rodzina z Irlandi opłaciła mi bilety, a wyjezdzam za posrednictwem strony http://www.aupair-world.net/index.php/
wiec ryzyko jest stwierdziłam ze nikomu nie bede płacic za posrednictwo, ale kto nie ryzykuje ten nie zyskuje
odezwe sie na tym forum jak bede na miejscu
Co sie bac samolotow? Raz sie zyje, na starosc bedzie co wspominac :)
ja lecialam samolotem do dublina i z dublina autokarem do cork.. samolocik szybiutko, dwie godzinki i juz.. mialam wrazenie, ze sie w ogole nie poruszamy.. piekne widoki.. nigdzie czegos takiego nie zobaczysz.. tez lecialam sama.. zero strachu.. tam sa sami polacy, Ci obok ktorych bedziesz siedziec na pewno beda z Toba rozmawiac.. nie ma sie czego bac... dobrze sie zastanow nad autobusem.. ja sie tez balam leciec, ale teraz nie moge sie doczekac, kiedy bedzie nastepny raz.. uwazam, ze powinnas sprobowac.. powodzenia.. :)
Dziewczyny, co opłaca się kupować w Irlandii? Jest tam cos taniej niż w Polsce?(ciuchy,kosmetyki,drobiazdi?)
Cześć Orka ja też bedę lecieć do Cork do rodzinki z au pair...może się tam spotkamy a ile masz lat?Było by mi miło spotkać się z kimś z Polski bo też sama jade i boję że tam niebędę miała się do kogo odezwać.Odezwij sie na mój email [email] pozdro
czesc wszystkim
sorki ze tak dlugo sie nie odzywalam ale mam problem z netem a za kafejke nie usmiecha mi sie placic szkoda kasy,
mieszkam dokadnie w Ballincollig i niema co sie bac latac i warto bylo zaryzykowac rodzinka jest wspaniala musze przyznac,
jak jest tu ktos z Ballincolig to piszcie fajnie by bylo poznac nowe osoby
pozdrawiam orka11
czesc moze mogla bys mi znalesc prace w cork lub ballincolling pilnie jej poszukuje i prosze o jaka kolwiek pomoc z wyksztalcenia jestem slusarz -spawacz tech.mechanik obrobki skrawaniem ,angielki znam w stopniu komunikatywnym moze moglabys mi jakos pomoc prosze o kontakt moj [gg] z gory dziekuje
czesc moze mogla bys mi znalesc prace w cork lub ballincolling pilnie jej poszukuje i prosze o jaka kolwiek pomoc z wyksztalcenia jestem slusarz -spawacz tech.mechanik obrobki skrawaniem ,angielki znam w stopniu komunikatywnym moze moglabys mi jakos pomoc prosze o kontakt moj [gg] z gory dziekuje
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę