słodycze

Temat przeniesiony do archwium.
hej wszystkim, niedługo wyjezdzam do Angli jako au pair i chcialabym zawiezc rodzince jakies slodycze. Zastanawiam sie czy maja tam cos takiego jak ptasie mleczko albo takie rozowe pianki jojo (dla malucha). Moze macie jeszcze jakies inne pomysły (oprocz czekolady wedla bo o tym juz pomyslalam). Z gory dziekuje.
wydaje mi sie ze ptasie mleczko i pianki to raczej maja... teraz tego pelno :) Sama niedlugo jade i tez by wypadalo cos dzieciakom zabrac, ale chyba zrezygnuje ze slodyczy...
Ja bym tam odbiegl od slodyczy i oscypkow albo kielbasy zabral ze soba ( ale takiej kielbasy od kogos kto sam robi, nie sklepowej ), para jesiennych lisci na twoje pianki jojo, ze rodzinka rozplynie sie od takiego rarytasu ;)
hejka ja jestem w Anglii ...
Jak tu jechalam tez mialam taki problem wiec pianki i czekolad maja tu multum ja kupillam sliwko w czekoladzie dla rodzicow ( nawet nie wiedzieli ze cos takiego jest ) a dziecku kupilam pluszowego misia ... nie wiadomo co mala lubi tutejsze cieciaki ( przynajmniej moja ) jest wybredna...
hej :) keli a kiedy wyjeżdzasz bo ja 6 listopada ? i do kąd dokładnie ??
pozdrawiam cieplutko :)Iwona
a ja mlodemu kupilem pilke :P hehhe :D dobry prezent bo tak to wychodzi grac. pozdro
A moze lepiej kupic cos oryginalnego... polskiego... tylko co??? ! Macie jakies pomysly?
proponuje kupic cos recznie robionego np.w cepelii,jak ja wyjezdzalam kupilam hostce szkatulke zakopianska.Byla bardzo zadowolona i nie dostanie jej nigdzie poza PL: a hostowi kupilam piwo takze byl zadowolony.Co do slodyczy to jest roznie,dzieciaki sa wybredne a niektorzy rodzice zabranija jesc wiec szkoda kasy.Proponuje wziac grzeski -klasyczne .
ja kupilam puzle z mapa polski dla dizecka ( wiedzialam ze maly bardzo lubi puzzle) a dla rodzicow album o polsce (w jez.ang.) i czekoladki
dzieciakom to kupcie zelki, tylko to dobrowaza je do szczerego szaleństwa:]
Ja kupilam: dla dzieci: po 3 rozne chalwy z Odry, pierniki Torunskei w takim fajnym metalowym opakowniu (wejdz na strone http://www.kopernik.com.pl/index2.php?id=nasze_produkty&jezyk=1&sub_id=pierniki&num=8 ), czekoladki z wedla w metalowym opakowniu i takei ciasteczka z wroclawskiej formy mamut tez w opakowniu metalowym. Host dostal zubrowke bardzo ladnie zapakowana - rowniez w metalowym opakowniu, a hostka dostala bransoletke z bursztynem.:) Pozdrawim :)
Ja kupilem dla dzieci: gre pamiec na ktorej na jednym obrazku byla polska nazwa na drugim angielska, klocki do ukladanie z polskimi bajkami :).rnDla rodzicow: albom z Polska i patasie mleczko.rnrnMusze sie pochwalic ze byly to swietne wybory :)rnrnPozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę