W jakim banku macie konta w anglii? polecie mi cos

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc wszytkim zamierzam zalozyc konto w ktoryms z banku tutaj. W jakich wy bankach macie konta i wogole ktore najlepsze? bo dowiadywalem sie w kazdym bezposrednia i kazdy ma zajebista oferte ! az dziwne ze nie ma az takich roznic no chyba ze sa ale malym bardzo malym i po chinsku napisane :P pozdrawiam i prosze o pomoc.
mi właściwie bez problemu założyli w Lloyds, za nic nie płacę, dostep online tez free...
zgadzam sie, nie ma problemow z zakladaniem,milo sprawnie dostep przez net i zadnych oplat a jak juz sato niewielkie:>
A powiedzcie mi jak zakladaliscie te konta. Bo ja bylam w kilku bankach z moja hostka i chca ode mnie 2 dowody tozsamosci a ja mam niestety tylko jeden (dowod osobisty) i chca potwierdzenia mojego adresu czyli rachunek za cos, gaz czy energie na ktorym bedzie widnialo moje nazwisko i adres zamieszkania. Wy nie mieliscie z tym problemow... ????
ja mialam akurat dowod i paszport ale wiem ze kolega mial tylko jedno z nich i tez mu zalozyli konto.mialam jeszcze list od pracodawcy specjalnie do banku(bo w pracy wymagali konta wiec sie sami starali zebym je zalozyla dosc szybko>ale z tego co wiem to np.przy ubiganiu sie o np.insurance number tez wymagaja potwierdzenia miejsca zamieszkania i ja np.przynioslam listy odmowne z miejc w ktorych zostaiwlam swoje CV.i tez przeszlo.Ale przy zakladaniu konta sam ten list pracodawcy wiec im to wystarczylo.
Ja mam w Barclays, potrzebujesz dowod, chyba NIN tez potrzebowalam juz nie pamietam, dowod osobisty. Mi zalozyli nawet bez stalego adresu, czyli nie musisz miec zadnych placonych rachunkow, wystarczy, ze podasz im dane do korespondencji jakiegos przyjaciela ktory tu mieszka np. na stale. Kasuja 6,5 funta przez 3 miesiace a potem idziesz do nich i nie sciagaja nic dalej.Jak tylko dostaniesz wszystkie papiery na adres do korespondencji musisz go zmienic na swoj i tyle.
Paszport mialam na mysli oczywiscie.
tak więc ode mnie chcieli taki jakby list od pracodawcy, taki dość formalny, szef akurat wiedzial co ma byc w nim zawarte...a poza tym paszport i dowód. Noooo, przeprowadzili też taki "wywiad" bla bla... no powodzdenia
Nio witam:) Jak mozna to powiedzcie mi na jakiej zasadzie jest to wybieranie pieniedzy w Polsce? Ja nie w temacie a chcialabym po nowym roku zalozyc konto w banku i tez nie wiem w ktorym:)
Pozdrowionka:)
karta w bankomacie:]bankomat sobie przelicza wg.kursu i normalnie wydaje pienadze w PLN.i tak to wyglada:}a potem pobiera prowizje nie wiem jak jest w innych bankach ale lloyds za wybranie z bankomatu pobiera okolo 2 funty :]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Praca za granicą