au-pair bez agensji Wlk Brytania

Temat przeniesiony do archwium.
Hej,
znalazlem w internecie rodzine ktora poszukuje au-pair od pazdziernika 2007 au-pair. Jako ze mam dosyc spore doswiadczenie w opiece nad dziecmi i juz bylem au-pair, oraz moja znajomosc angielskiego jest bdb po paru e-mailach, wypelnienia kwestionariusza z ciekawy i pytaniami (chodzi o trudne sytuacje z dziemi, pytania w stylu co bys zrobil gdyby...) i rozmowie przez telefon jestesmi na siebie prawie zdecydowani, oni czekaja tylko na referencje i criminal check.

Co sadzicie o poszukiwaniu rodziny przez internet i dogadywaniu sie bez biura? Jest to na pewno tansze. Jakie natomiast widzicie minusy?
hej.Moja hosta ma biuro au pair i z tego co wiem, osoby chcace zostac au pair nic ie placa-jedynie rodzinka,ktora Ciebie chce.Pozdrawiam
ja znalazlam moja rodzinke wlasnie przez neta,bez zadnych agencji.Zdecydowanie wiecej plusow niz minusow dla mnie bylo.PO pierwsze od poprzedniej au pair dowiedzialam sie duzo rzeczy na temat rodzinki,a agencja napewno by mi tego nie powiedziala.Po drugie-warunki mam swietne,przez agencje napewno bym takich nie dostala,ale oni wola dac wiecej kasy operce niz egencji jesli juz,bo raz sie przejechali na agencji.Po trzecie nie mam umowy,wiec wrace jkiedy chce a nie kiedy musze,co bardzo mi odpowiada.I tak jak wspomniales to tansza opcja :)
Minusy natomiast ze tak naprawde nie wiesz na jaka rodzine trafisz,kto za kogo sie podaje,wiec trzeba miec szczescie,ale mozna sobie na miejscu inna znalezc jak sie postara,jesli cos inie odpowiadaa nie czekac tygodniami jak agencja znajdzie...
Ja zdecydowanie bardziej polecam szukanie przez neta:) powodzenia u nowej rodzinki
widez ze twoi wymagaja kwestionariusza i zaswiedaczenia o niekaralnosci itp.moi nawet tego nie wymagali,poprostu poprzednia au pair mnie znalazla i spotkalysmy sie w Polsce.A z hostami maile,fotki i tel jedynie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia