Au Pair

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 86
moglibyscie podac jakies pewne biora?
Jezeli chodzi o sprawdzone biura jest ich dozo. Dobrze byloby gdybys wczesniej napisala z jakiego miasta jestes. Wtedy napewno ktos wczesniej odpislamby CI.

Pozdrowianka
Nie polecam tej firmy,moze w Polsce wszystko wydawac sie ok ale rodziny maja chba najgorsze z mozliwych,a do tego w razie jakis klopotow za granica nie kwapia sie za bardzo z pomoca!
Zgadzam sie! Wyjechalem z Proworku, rodzinka wredna, skapa na max\'a - ucieklem...
Moja panna czekala na rodzinke do Niemiec, po zmianie na Anglie nie dostala zadnej rodziny przez ponad 2 miesiace (oddali kase -90zlotych prowizji) w koncu sam jej zalatwilem rodzinke BEZ POSREDNICTWA z darmowej internetowej agencji.
Jesli jestescie na tyle \"kumate\" aby napisac sobie list do rodziny, wypelnic aplikacje on-line polecam: www.greataupair.com

Pozdrawiam
Jacek
Jestem Au-pair dobry miesiac. W tej miejscowosci gdzie ja jestem jest jeszcze okolo 11 Au-pair z roznych krajow (4 -wlacznie ze mna- jest z Polski). Wiekszosc z nich znam. Kazda z nich ma plusy i minusy. Wiec ciezko cokolwiek poradzic. Roznie to bywa.
JA np. trafilam dosc dobrze. Rodzina dobrze mnie traktuje. Zabieraja mnie wszedzie tam gdzie jada (plus) - moge duzo zwiedzac. ALe z drugiej strony mam tez bardzo duzo rzeczy do robienia. Wiec jesli nie akurat nie ide odebrac dziewczynek ze szkoly (to jak dziewczyny sie smieja) mozna mnie najczesciej spotka przy desce do prasowania. Poprostu trafilam do rodziny ktora kocha czystosc i dobry wyglad. Ale gdy ktos inny to robi.
Znowu moja kumpela ma rodzine ktora do przesady w druga stronie nie lubi chyba porzadku. ALe dlugo by mowic. - mozecie sobie wyobrazic 3 koty, juz nie pamietam ile psow i to wszystko w jednym domu.
ALe ogolnie wszystkie jestesmy zadowolone z pobytu.

A jesli chodzi o biuro to ja jestem z Bydgoszczy

Osrodek Pozaszkolnej Nauki8 Jezykow Obcych Uslug Lingwistycznych i Wydawniczych ul. Dworcowa 47 Bydgoszcz.

Z tego biura jestem ja i moja kumpela (poznalam ja tu na miejscu). Obie mieszkamy dosci blisko siebie. Obie czekalysmy okolo miesiaca na rodziny. Z czego otrzymalysmy kilka propozycji zanim kazda z nas sie zdecydowala. I odmowa nie miala w naszym przypadku zadnych negatywnych skotkow.
Coz wiekszosc operek robi to co ty napisalas. Nieliczne maja pod opieka jedynie same dzieci. Wszystkie operki jakie ja znam sprzataja dom (odkurzanie, kurze, lazienki, kuchnia itp.) robia pranie i prasuja. Wiec nie tylko operki w Holandii maja duzo pracy. W WIelkiej Byrytanii jest podobnie. ALe sa tez i plusy. Przeciez po skonczonej pracy masz czas wolny - wiec mozna sie spotkac z kumpelami i wogole. Napewno tez masz jeden lub dwa dni wolne w tygodniu. Wiec takie to niestety jest juz zycie Operki.
możesz podać mi namiary do ciebie?? chciałabym sie dowiedzieć kilku szczegółów bo też jestem zainteresowana wyjazdem. mój nr [gg]
Jeśli zastanawiasz sie, wahasz i masz wątpliwości, czy wyjechac jako Au Pair czy nie... nie zastanawiaj sie! sama bylam na rok w USA i nie żaluje tej decyzji. I nigdy nie bede. Co wiecej - to byla dotad moja najlepsza decyzja zyciowa. Balam sie wyjechac, bo w sumie tracilam studia, rok ze znajomymi, z rodzina, itd. Ale okazalo sie ze zyskalam wiecej...pewnosc siebie, przekonanie ze wszystko jest mozliwe, przyjaciol z roznych stron swiata, wspomnienia (niezapomniane), setki zdjec i jeszcze wiele innych niezliczonych korzysci. Naprawde warto wyjechac!!! Na poczatku nie jest latwo, ale warto przez to przebrnac, uwierz. Jesli chcesz abym jeszcze opowiedziala ci o moim pobycie albo odpowiedziala na jakies pytania, mozesz do mnie napisac pod adres: [email]
Sama korzystalam z poesrednictwa tej firmy i wszystko bylo jak najlepiej, nie oszukano mnie, mozesz zaufac tej formie. jesli masz jescze jakies pytania, pisz do mnie pod [email]
Ja juz jestem miesiac jako opiekunka. Na razie mi sie podoba, rodzina super, dzieci mam dobrze wychowane. Z biura ktorego jechalam okazalo sie dobre. Pozdraiwam, Arleta
mam 25 lat i jestem mezatka-chyba jeszcze nie jest za pozno na au pair???
Ile wynosi kieszonkowe?Czy mogłby mi ktos polecic firme na wyjazd do USA,UK? [email] wielkie dzieki
wydaje mi się, że jeszcze nie jest za późno. Jednakże, skoro jesteś mężatką to - tak mi się wydaje - nie wyjedziesz przez polskie biura Au pair. Jednym z warunków jest stan wolny. Jednak na http://www.greataupair.com/ widziałam profile nie tylko młodych dziewczyn, ale również i profile osób po 30-ce, 50-tce i nie tylko w charakterze opiekunki do dziecka ale i gospodyń itp.
Najlepiej napisz do biura Au-Pair (najlepiej angielskiego) i zapytaj.
Może poszukaj też nie przez biuro Au pair, ale przez biuro pośrednictwa pracy, niektóre z nich oferują pracę opiekunek.
Pozdrawiam
Hejka! a jak wyglada sytuacja gdy ktos ma juz wize i chce sie starac o wyjazd do USA jako au pair? czy sa jakies dodatkowe formalnosci? czy takie osoby moga wogole jechac, czy wazne jest by najpierw zalatwiac wize poprzez agencje au pair? pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedz, na forum badz wyslijcie meila - [email]
Hej !!!
Dawno temu byłam au pair w USA i bardzo mi się podobało. WIadomo ,że w rodzince były zgrzyty bo to norma. CO wam mogę polecić to przede wszystkim skrupulatność w sprawdzaniu biura !!! Nie ma lepszych lub gorszych biur są tylko lepsi i gorsi pracownicy , którzy przestają się interesować au pair po wpłaceniu prowizji. Mnie w biurze z którego jechałam zaskoczyło jedno ,nie poberają prowziji a są mili - w Polcse nie spotyka się często takich zachowań ! ? W razie dodatkowych pytań piszcie na maila z chęcią odpowiem na perypetie , które sama kiedyś miałam. E mail: [email]
hej,mam zamiar wyjechac jako au-pair do USA,MOZESZ MI napisać jak to jest tam?moj [email]
Hej, ja też zamierzam wyjechać z firmy prowork, wiesz juz moze cos o tej firmie?A w ogole kiedy chcesz jechać?ja na wakacje do USA, napisz do mnie [email] moje [gg] ,pozdrawiam
A ja wlasnie jestem w Anglii jako au pair i znalazlam sobie rodzine sama, przez internet. Mialam bardzo duzo ofert i moglam wybierac - naprawde. Wybralam sobie rodzinke bez dzieci! To znaczy one sa dorosle, mieszkaja gdzie indziej wiec moje glowne obowiazki to sprzatanie i prasowanie, 25 godzin w tygodniu i bardzo duzo czasu na nauke angielskiego o czym zawsze marzylam! I zaoszczedzona kasa, ktora mogla "pojsc" do agencji. Nie twierdze, ze zawsze jest bezpiecznie, ale tez nie wierze w to, ze zawsze agencje sa takie solidne i zawsze mozna na nie liczyc. Bylam w jednej, w Olsztynie (skad pochodze) i kazali sobie placic za glupie formularze, ktore trzeba dla nich wypelnic! 5 zlotych za ksero, ktore warte bylo najwyzej zlotowke! I to wlasnie sprawilo, ze ich skreslilam na starcie, bo dla mnie takie szczegoly sa najwazniejsze!
Moj angielski pozwolil mi na znalezienie rodziny samodzielnie - napisanie listu do rodziny, interview przez telefon, a przede wszystkim to, ze moglam wybierac sposrod wielu ofert. Chcialam jeszcze nadmienic, ze nie jestem tu sama, bo z mezem. Szukalam w zwiazku z tym ofert dla par, a tych jest zdecydowanie mniej!
Jesli jestem w stanie sama znalezc rodzine goszczaca, to jestem tez w stanie postawic im odpowienie warunki i zadbac o siebie na miejscu, a nie za kazdym razem liczyc na pomoc agencji. Oni przeciez tez nie znaja tych rodzin z autopsji, nigdy dla nich nie pracowali, nie byli u nich i tak wszystko pieknie ubarwiaja, ze latwo sie podpisuje umowe...
Uwierzcie w siebie i nie bojcie sie zrobic tego same. Jak nie wyjdzie nic nie stracicie, a zyskacie znacznie wiecej - pewnosc siebie, odwage i zaradnosc - a bez tego w obcym kraju wcale nie jest latwo!
czy ktos slyszal moze (cos dobrego albo zlego) o biurze au pair Planeta? bo wlasnie chce sie tam zarejestrowac tylko nie wiem czy warto...
Ja wyjeżdżam z agencji www.iapo.org nie biorą ode mnie kasy mają przedstawicielstwo w Polsce. Twoje koszty do USA to wiza i 500 $ , które CI zwrócą po 12 miesiącach. Są sprawdzeni bo moja kuzyka od nich pojechała.Więc naprawdę polecam!
a moze bylabys zainteresowana praca w anglii?jako au pair.
czy orientuje się ktoś w wymianach międzyszkolnych z krajami anglojęzycznymi? byłabym bardzo wdzięczna za pomoc
Czesc, wtracam sie troche do rozmowy, moze nie zupelnie na temat, ale cos z tym zwiazane. Otoz mieszkam w Irlandi razem z mezem i dwojka dzieci i szukam au pair na okres min 1 rok, gdyz po podszkoleniu mojego jezyka chce isc do pracy. Jesli jestes zainteresowana, moj [email] pozdrawiam
czesc, mam na imie aneta mieszkam teraz w dublinie zmezem i dwojka dzieci, jesli szukasz pracy jako au pair, podaje moje [email]
Czesc, znalazlam przez przypadek ze zamierzasz wyjechac jako au pair do Irlandi. Ja rowniez szukam piekunki do moich dzieciaczkow wiec jezeli znasz kogos prosze podaj moj email. to doscpilna sprawa, w razie pytan odpowiem. Mieszkam w Dublinie. moj email: [email]
pozdrawiam aneta
czesc szukam, au pair dla polskiej rodziny mieszkajacej w dublinie, moj email: [email] pozdrawiam aneta
Jestem au-pair juz 2 rok, mieszkam pod Chicago. Stany to najlepsze miejsce gdzie mozna sie znalezc jako au-pair. Rozumiem Twoje obawy, ja tez je mialam, ale to sa najlepsze moje lata. Warto, warto, warto. Tylko upewnij sie ze agencja z ktorej wyjezdzasznie oszuka Cie. Moje biuro nazywa sie "Quide" siedzibe ma w Warszawie ale i rowniez w innych miejscach.Naprawde warto :)Powodzenia
Dzieńdobry mam pytanie w jakim mieście pani mieszka i w jakim wieku są pani dzieci ?Oraz jakby miała wyglądać ta praca -w jakim wymiarze godz. i z jakimś urlopem na święta itd. i czy potrzebna jest dobra znajomość języka Proszę o odp. Dziękuję
ja bylam rok we Francji z Au pair Gawo i ile mnie pamiec nie myli. Z Gdanska. Rodzinka byla w porzadku placi sie dopiero po ustaleniu wszystkiego z rodzina i po podpisaniu kontraktu tuz przed wyjazdem. Z czystym sercem moge polecic. Wyjzady sa pewne a na propozycje czekalam okolo miesiaca
hej, ja planuję wyjazd z prowork oo wakacjach do UK, czekam teraz na zgłoszenie od rodziny. przed skladaniem dokumentów slyszałam niepochlebne opinie o tym biurze. nie wiem czego ludzie sie spodzewaja, jak mozna powiedziec ze ta agencja ma najgorsze rodziny? co to w ogole znaczy 'ma rodziny' . To jest los na loterii, niiiikt nie zagwarantuje dobrej rodziny, takie jest moje zdanie. jeśli masz ochotę to napisz do mnie: [email] A Ty już wiesz kiedy chcesz jechać i dokąd dokładnie?? pozdrawiam
aga, napisz z jakiego biura jechalas.....dlaczego warto jechac.....jaka masz rodzinke , ile dzieci bawisz i gdzie s ie uczysz......pieniazki sarzcaja an kursy itp, aha i ile masz lat !!pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 86

« 

Studia językowe

Zostaw uwagę