bez prawka do USA

Temat przeniesiony do archwium.
hej witam wszystkich. czy ktokolwiek wyjechal do usa jako au pair bez prawka ?? czy wogole zaryzykowal ktos z was myslac ze znajdzie taka rodzine ktorej nie bedzie przeszkadzal brak prawka ?? dzis konsultantka powiedziala mi ze niekeidy zdaza sie tak ze jak sie spodobasz rodzince to cie i tak "przygarnie" i nawet da mozliwosc zdania prawka w stanach. co wy na to ?? jest to realne ??prosze o odpowiedzi plizzz
jesli trafisz do Nowego Jorku lub do innego duzego miasta to prawko ci nawet nie bedzie potrzebne.....
zarty zartami.ale tak calkiem zserio czy ejst ktos kto skladal aplikacje albo moze nawet wybrala go rodzinka ??
kiedy ja skladalem aplikacje to mialem propozycje od rodzinki, ktora nie wymagala prawa jazdy :) wlasnie z NY
pozdrawiam
krzysgie
hej!
ja wyjechalam bez prawka do Stanow.balam sie ze wogole nie przepuszcza mnie przez biuro w Warszawie(jechalam z CC) ale nie dosc ze nie bylo zadnych problemow to jeszcze w ciagu 4 dni zglosila sie rodzinka i po miesiacu juz bylam w Stanach:) a dokladnie w Bostonie. wrocialm prawie 2 miesiace temu.i bylo super. bez samochodu wiadomo troche ciezko ale mialam sporo znajomych ktorzy wpadali po mnie takze na pewno sie nie nudzilam:)
mam nadzieje ze Tobie tez sie uda wyjechac. powodzenia!
pozdrawiam.
gosiaczek.84 A ty mówiłaś im w biurze że nie masz prawa jazdy czy dopiero po fakcie dokonanym się dowiedzieli?? Bo ja bym chciała wyjechać jako Au Pair ale bez prawka:/
hej!
nie mogli sie dowiedziec po fakcie dokonanym bo najpierw musieli zatwierdzic moje dokumenty zeby zaczac szukac mi rodziny.po prostu nie wypelnilam tych pytan dot. prawka.nie mialam zadnego problemu z wyjazdem a rodzina sie znalazla w ciagu tyg od zatwierdzenia dokumentow.
zycze powodzenia z wyjazdem.pozdrawiam
Właśnie wróciłam ze Stanów. Z prawem jazdy jest tak, ze jak masz ważną wizę, to możesz jeździć na polskim, bo amerykańskiego w tej chwili już nie zrobisz, bo nie dostaniesz social security number, ale żadna agencja się ciebie o prawo jazdy nie będzie tu czepiać, bo to jak jeździsz jest twoją sprawą i ty ponosisz za to odpowiedzialność, możesz nawet jeździć bez, dopóki cię policja nie złapie. Wiele ludzi tak jeździ. Ale jak ci się skończy wiza, to już żadne prawo jazdy tam ci nie pomoże, jak cie złapią to 5000 usd kaucja i spadek do Polski. A w ogóle tam jest coraz gorzej i nie bardzo jest po co jechać. Ja wróciłam. To tyle.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Praca za granicą

Zostaw uwagę