Ile płacicie za szkołę??? / oszczędzanie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich!
Postanowiłam podjąć temat college'u (czy szkoły do której chodzicie) w Anglii, a dokładniej w Londynie. Ile płacicie za kurs? Ile miesięcy on trwa? Ile godzin w tygodniu chodzicie na niego? Jaki certyfikat po nim otrzymujecie? I jeszcze jedno skoro szkoła jest płatna to możecie wyżyć z tego co Wam zostanie? Czy da się coś zaoszczędzić?
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi :-)
To zalezy co chcesz robic i jaki kurs.
Ja za swoj LPC - 1 rok - zaplacilem 10 tysiecy funtow.

PS: Masz na mysly kurs jako kurs jezykowy czy studia. Bo
jak studiujesz w UK to znaczy ze robisz jakis kurs :> Course!
Bo jesli chodzi o kurs to ja na przedmiesiach Londynu place 175f za dwa semestry, w tym cztery godziny tygodniowo, kurs jest z uniwersytetu wiec jakis papierek maja dac...
A gdzie dokładnie jesteś na przedmieściach? Na południu, północy czy gdzie? Jaka jest najbliższa stacja metra? Jeśli płacisz za ten kurs to starcza Ci ta reszta którą dostajesz od host family? Czy na koncu tego kursu chcesz moze zrobic TOEFL?
a czemu od razu nie pujdziesz na studia do anglii ? i zaden IELTS czy TOEFL nie jest ci potrzebny!
hejka,
ja tez jestem au pair w anglii i w pzryszlym roku planuje isc tutaj na studia. chcem studiowac anglistyke ale nie mam zielonego pojecia jaki uniwerek bedzie najlepszy? ile kosztuja takie studia? czy sa tez zaoczne? i co po nich sie ma-tytul czy jakis swistek?
pozdro
hmm... nie pójdę na studia w Anglii, bo są jak na razie "trochę" dla mnie za drogie, a poza tym mam w Polsce mam już tytuł licencjata z angielskiego, więc do magistra już blisko :-)
Czy będąc au pair studiowałaś w tym samym czasie? Nie sądzę...
PS. Nadal nie wiem czy ktoś jest w stanie coś zaoszczędzić będą au pair i opłacając sobie szkołę... :-(
ciezko bedzie z racji tego ze 'zarobki' au pair do najwyzszych nie naleza, ale na kurs jezykowy moze starczyc, zalezy jeszcze od warunkow z rodzina, jak sobie to z nimi uzgodnisz, moga oplacic kurs, londyn jest drogi i napchany studentami ciezko bedzie znalesc miejsce teraz, kursy z reguly trwaja caly rok, mam nadzieje ze nie wszedzie, sama tez szukam...
tak na marginesie czemu siem chesz bawic w au pair, jesli jestes po anglistyce??? mozesz znalesc sobie normalna praca i chodzic na kurs po godzinach! a jesli chodzi o studiowanie 'normalne' zawsze mozesz ubiegac sie o pozyczke, tak wiec wszystko da sie rozwiazac! pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa