AU PAIR USA jakie biuro wybrac?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej
Mam prośbe do bylych au perek jaka agencje poleciłybyście ? ja wybrałam PROWORK ale zatanawiam sie nad Cultural care au pair ? Piszcie jezeli wiecie cos na ten temat... z gory dziekuję i pozdrawiam!!
Jezeli planujecie wyjazd jeszcze w tym roku drogie przyszłe au pair to też piszcie.. moze akurat polecimy razem :)
ja jade z Proworku:)
mam nadzieje ze uda mi się wyjechać w grudniu albo styczniu ;)
pozdrawiam
Ja osobiscie moge polecic Cultural Care Au Pair :) Moja kuzynka byla w Stanach z tej agencji i bylo super! Pelna opieka i przywiozla super ciuchy, zaoszczedzila jeszcze i w ogole.
Skad jestescie?
cześć ja jadę z Prowoka wyjeżdżam 17 Listopada do USA . Jak na razie jestem zadowolona z biura, zawsze jak mam problem panie mi pomagają. Koleżanka jest od lipca w USA i także jest zadowolona więc gorąco polecam :)
Osobiście nie mam nic do cultural care jednak wybrałabym PROWORK. Ponieważ prowork zapewnia pełne ubezpieczenie i koszty związane z wyjazdem sa o wiele nizsze. CC ma bardzo zachęcającą stronęwszytko elagancko napisane wytłumaczone itd ale nie da sie ukryć że koszty są duże ponad 2000 zł (wliczona wiza i inne rzeczy)natpmiast prowork ma rozszerzone ubezpieczenie w cenie warunki wyjazdu sa takie same. Także radzę się głęboko zatanowić nad wyborem firmy bo choroba nie wybiera a nie radzę chorowac w ameryce z podstawowym ubezpieczeniem. Ja mam zamiar jechać w lipcu 2009 i już teraz jestem pewna że wybiorę prowork.
Przy wyborze najlepszej agencji dla mnie najwazniejsze bylo to, zeby firma byla zaufana i z dobra opinia, CC jest na pierwszym miejscu rankingu swiatowego stowazyszenia agencji au apair IAAP :) Stany to nie Europa, to powazna wyprawa hehe wiec radze wybrac najlepiej :)
Ja w CC korzystalam z wielu znizek, ktore redukuja oplaty. Najlepiej skontaktowac sie o takie info do regionalnego przedstawiciela, mi to pomoglo :)
Good Luck!
CC z pewnością jest dobra jednak nie da się ukryc kosztów nawet jesli masz nziżki tzn. rozprowadzasz materiały organizujesz spotkania to i tak drogo cię to wyniesie. Ponadto firma prwork nie jest jakąś tam pierwsza lepszą z brzegu oni są pośrednikami pomiędzy toba a firmą Au Pair Care (która znajduje dla ciebei rodzine a następnie przesyła dane do polski ) a to z kolei nie jest firma która oszukuje itd http://www.aupaircare.com/ jest bardzo dobra i nie mam zastrzeżeń. Wybór jest indywidualna sprawa i kogo stać wydać tyle kasy w CC to stac a kto nie ma az tyle jedzie z prowork. ehhh ale po co się rozpisywac jesli ktoś jest przekonany do danej firmy opinii się nie zmieni jednak najważniejsze w tym wszytkim jest to aby trafic na miła rodzinę niezależnie od tego jaką firmę wybierzecie tego życzę przyszłym au pair i oczywiście sobie :)
Zgadzam sie z Toba :)
Pamietajmy caly czas, ze to bedzie jeden ROK Z NASZEGO ZYCIA. Zorganizujcie go jak najlepiej mozecie, czyli
BEZPIECZENSTWO- ubezpieczenie- co pokrywa w USA,
KIESZONKOWE- NAJLEPIEJ JAK NAJWYZSZE hehehe ;) w CulturalCare $178/week- prawie $10.000 przez rok
POMOC AGENCJI NA MIEJSCU W USA
COLLEGE- szkola jezyka, ktorej koszty pokrywa rodzina goszczaca,

Good Luck!
meggie widze że jestes bardzo pozytywnie nastawiona na cultural i koszty dla ciebie nie grają roli nawet jesli masz zapłacić za to samo 2x razy tyle liczy się dla cibie firma. Początkowo tez chciałam wyjechac właśnie z cc ale stwiedziłam że :
790 opłata
790 depozyt
300 wiza
50 zaświadczenie
a ubezpieczenie podstawowe a ja niestety nie moge sobei pozwolić na podstawę także jakbym chciała dokubić ubezpieczenie kosztuje ono 1690 zł ale wtedy odejmuje koszty depozytu
z depopzytem ok 1900 bez depozytu ale z ubez 2800 !!!!!!!!! także stwierdziłam że nei stać mnie na to i po długim poszukiwaniu znalazłam prowork ( tak ogólnie ta firma polecana była równiez w urzędach pracy)
w prowork
400 zł opłata
300 wiza
50 zaświadczenie
nie ma depozytu bo akurat jest promocja (tak właściwie to oni cały czas mają promocje)
i ubezpieczenie które tyle kosztuje jest w cenie
Także wyjazd to stanów nie jest rzecza najtańszą jednakże jeśli można zniwelowac koszty to dlaczego tego nie robić a w dodatku wszytkie programy au pair america zapewniają to samo niezależnie od firmy czy to będzie cc czy prowork a moze mikroserwis koncepcja anya guide au pair in america wszyskie zapewniają( te same kieszonkowe kurs 4 dniowy itd. bo taki jest ten program) to samo po innych cenach wszytko zależy od organizatora ile bierze za pośrednictwo im większa renoma tym drożej. jeśli umiesz bardzo dobrze angielski nie ma opcji żeby cie oszukali w ameryce i zostawili na gołym lodzi bo zawsze sobie poradzisz niezaleznie od sytuacji. Ok ja już może sie więcej nie będe wypowaidac powiedziałam co wiedziałam zobaczymy za rok.
Monika ja tez jade z PROWORKA! i zalezy mi na czasie... jak daleko jestes w poszukiwaniu rodziny?>?? Podaj swoje gg
Natalia a masz juz wybraną rodzine? bo ja tez mam leciec 17 listopada! tylko jestem w trakcie szukania rodziny!!
Meggie a gdzie dokladnie byla twoja kuzynka w jakim stanie?
koniczynka89, jestem w takiej samej sytuacji jak Ty! odezwij sie;) [email]
.
Czy ktos jeszcze wybiera sie z Prowork ? ? ?:>
JA LECIALAM DO STANOW Z GAWO (PROWORK) I CALY WYJAZD WYNIOSL MNIE 350 ZL + WIZA.
WYBIERAJCIE BIURA BEZ UKRYTYCH OPLAT (TYPU UBEZPIECZENIE JEST, ALE MARNE ZA DODTAKOWE -CZYT. ROZSZERZONE- TRZEBA ZAPLACIC OK 2000 -WIADOMO GDZIE TO TRZEBA ZAPLACIC)
NIE NASTAWIAJCIE SIE ZE BIURO SIE WAMI BEDZIE INTERESOWALO GDY ZNAJDZIECIE SIE JUZ NA TERENIE USA. WSYZTSKO ZALEZY OD OSOBY KTORA WAS BEDZIE 'PROWADZIC PRZEZ CALA PROCEDURE". W STANACH MACIE SWOJA LCC I TO ONA SIE WAMI ZAJMIE. ZRESZTA MALO JEST "PRAWDZIWYCH" LCC - WIEKSZOSC TO LENIWE BABKI, KTORE TRAKTUJA TA PRACE JAK ZLO KONIECZNE, ALE OCZYWISCIE ZAWSZE SIE USMIECHAJA (JAK PRZYSTALO NA AMERYKANOW)
koniczynka89 tak mam już rodzinkę z Chicago. Jak by co to pisz 6651544 :)
Pozdrawiam
koniczynka89 słuchaj ale jak nie masz jeszcze rodziny to nie wyjedziesz 17 Listopada bo to trzeba miesiąc przed wyjazdem mieć już rodzine.
Moja mnie zaakceptowała 4 października i ja dopiero jadę 17 Listopada.
Jeżeli znajdziesz rodzine do 12 Listopada to wyjedziesz w Grudniu.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia