meggie widze że jestes bardzo pozytywnie nastawiona na cultural i koszty dla ciebie nie grają roli nawet jesli masz zapłacić za to samo 2x razy tyle liczy się dla cibie firma. Początkowo tez chciałam wyjechac właśnie z cc ale stwiedziłam że :
790 opłata
790 depozyt
300 wiza
50 zaświadczenie
a ubezpieczenie podstawowe a ja niestety nie moge sobei pozwolić na podstawę także jakbym chciała dokubić ubezpieczenie kosztuje ono 1690 zł ale wtedy odejmuje koszty depozytu
z depopzytem ok 1900 bez depozytu ale z ubez 2800 !!!!!!!!! także stwierdziłam że nei stać mnie na to i po długim poszukiwaniu znalazłam prowork ( tak ogólnie ta firma polecana była równiez w urzędach pracy)
w prowork
400 zł opłata
300 wiza
50 zaświadczenie
nie ma depozytu bo akurat jest promocja (tak właściwie to oni cały czas mają promocje)
i ubezpieczenie które tyle kosztuje jest w cenie
Także wyjazd to stanów nie jest rzecza najtańszą jednakże jeśli można zniwelowac koszty to dlaczego tego nie robić a w dodatku wszytkie programy au pair america zapewniają to samo niezależnie od firmy czy to będzie cc czy prowork a moze mikroserwis koncepcja anya guide au pair in america wszyskie zapewniają( te same kieszonkowe kurs 4 dniowy itd. bo taki jest ten program) to samo po innych cenach wszytko zależy od organizatora ile bierze za pośrednictwo im większa renoma tym drożej. jeśli umiesz bardzo dobrze angielski nie ma opcji żeby cie oszukali w ameryce i zostawili na gołym lodzi bo zawsze sobie poradzisz niezaleznie od sytuacji. Ok ja już może sie więcej nie będe wypowaidac powiedziałam co wiedziałam zobaczymy za rok.