Single Father czy pełna rodzinka? pomocy

Temat przeniesiony do archwium.
Hej,
jak większość z nas mam dylemat co do wyboru rodziny.
Byłam juz au pair wczesniej w Londynie, a teraz chciałabym pojechac do Belgii, bo mieszkałam tam wcześniej i ogólnie lubię ten kraj,
Ale od miesiąca nie mogę podjąc decyzji.
Teraz aktualnie mam dwie oferty które mnie interesują,obydwie w Brukseli.

Numer 1 :

Irlandzka rodzina,
matka pracuje dla UE,ojciec często jeździ z pracy do Irlandii.
Dwuletni chłopczyk.
Opieka po godzinie 4 po południu, kiedy dziecko wraca ze szkoły.
Matka wraca o 6 domu (czasami pracuje dłużej)
Weekend wolny.
125 euro tygodniowo, własny pokój.

Kontaktu z matką dużego nie nawiązałam, może ze 3 meile.

Numer 2:

Single father, 29 lat
pracuje 4 dni w tygodniu po 9 godzin plus godzina na dojazd.
Dwuletnia dziewczynka, (nie widziałam chyba piękniejszego dziecka,;))
Ojciec w separcaji z matką która pochodzi z Tajlandii.
Córka jest teraz u babci we Francji,wraca jakoś w grudniu.
Ojciec powiedział mi,że jeżeli chcę (bo powiedziałam ze szukam rodziny gdzie moge zaczac od zaraz) mogę jechac tam do francji na miesiac lub pod koniec listopada mogę już przyjechać do Brukseli i oczywiście bedzie mi juz wtedy płacił.
Wiem, że to wszytsko dziwnie brzmi,ale znalazłam go na facebook po jego nazwisku, widziałam jego zjdecia z córka, z ex zona, z jego rodzicami i znajomymi. Komentarze na jego profilu od rodziny i znajomych,to chyba mogę wykluczyć,że jest jakims psycholem.

Płaci 400 za miesiąc, plus powiedział,że bede dostawac od niego pieniadze jeżeli bede chciała kupic jakies ubranie,lub pojsc czasem do clubu.

Ogólnie strasznie dużo z nim gadałam na skype. Jest definitywnie zakochany w swojej córce.

Jedno tylko dziwne,że po tym jak oglądał mnie na facebook,to jeszcze bardziej się zainteresował moją osobą.
Choć ja nie mogę powiedzieć,żeby on nie był przystojny.

Teraz wogóle nie wiem co robic,moja przyjaciółka mi mowi,że bede głupia jak nie pojadę,ale ja nie jestem pewna.

Rozsądek mówi mi zeby jechac do tej full irlandzkiej rodzinki, ale czuję,że z ta drugą single familią będę się czuć swobodniej i lepiej.

Proszę pomóżcie !!
Kobieto!

Jako doswiadczona au pairka, ktora mieszkala z trzema single fatherami moge Ci powiedziec, ze bylam zadowlona aczkolwiek sa tez tego minusy.

Plusy:

-faceci nie czepiaja sie jak baby
-wymagaja mniej
-jest luzniejsza atmosfera w domu

Minusy:

-brak jedzenia w lodowce (u trzech facetow ktorych bylam byl odwieczny problem z jedzeniem- oni jakos nie zabiegali zeby lodowka byla pelna)

- single przewaznie sa zaganiani i maja kochanki, takze nie pogadasz sobie z nimi duzo ( u mnie kazdy mial kochanke, przychodzily nawet rachunki z hoteli za upojne noce ;)

A teraz odnosnie twojej sytuacji:

Absolutnie nie bralabym tego faceta samotnego o ktorym piszesz. Z tego co piszesz to on najzwyczajniej w swiecie proponuje ci sponsoring! Bo kuzwa jak mopzna proponowac au pairce ze bedzie sie jej kupowalo ciuchy kiedy ona chce! Ludzie trzymajcie mnie! Takze naprawde po tym co napisalas, ja bym goscia skreslila z listy. No chyba ze ty jestes tego typu dziewczyna i wlasnie szukasz sponsoringu lub czegos podobnego.

Zycze powodzenia w podjeciu MADREJ decyzji!

Aha. Jaki jest cel twojego wyjazdu? Jezeli podszlifowanie jezyka to stanowczo odradzam opieke nad 2letnim dzieckiem. Najlepiej takie 5- lat. Dodatkowo z takim 2 letnim dzieckiem jest czasem naprawde ciezko. Opiekowalam sie dziecimi w wieku 1-15 lat i musze stwierdzic ze najgorzej bylo tymi w wieku 1-2.
Hej,
nie,nie szukam sponsora.
wiem,ze z tymmi ciuchami to głupio brzmi, sama jak mi to napisał to myslałam ze padne z krzesła.
Ale wydaje mi sie,że ta jego poropozcja spowodowana jest tym,że on za bardzo nie wiem czym au pair, jest, bo jeszcze nie miał takowej. I za bardzo nie wie na czym to polega i chciał byc chyba miły w jakis sposób,lol
pisze szczerze co mysle :)

Jako facet jestem zdanie, iz predzej czy pozniej bedzie miedzy wami cos wiecej niz tylko bycie au-pair i pracodawca; czas i dosc staly kontakt z druga osoba po pewnym czasie bardzo czesto zamienia sie w uczucie, jezeli jest poparte jakimis argumentami. Sorry, ale dla mnie jest to bodziec do dzialania, jezeli widzialbym, jak jakas dziewczyna (atrakcyjna do tego) zajmuje sie moim ukochanym skarbem, jakim bylaby corka, z nalezytym oddaniem sie tej pracy. Czego moze chciec facet wiecej, widzac cie w roli jego partnerki opiekujacej sie jego dzieckiem? Skoro juz tam jestes to po co mialby szukac po klubach jakiejs tam nowej partnerki? Juz przeciez placi tobie za opieke na dzieckiem, no to czemu nie mialby zaczac cie rowniez pielegnowac w odpowiedni sposob? A jak sama napisalas, ten gosc wcale nie jest taki brzydki. To tez ma znaczenie, bo kobiety jednak bardziej lubia pokazac sie w towarzystwie przystojniaka, niz w towarzystwie brzydkiegom inteligenta :P U ciebie tez po pewnym czasie wlaczy sie instynkt, mowiacy ci, ze skoro facet dba o nas obie, to czemu nie dac mu szansy jesli wyszdedlby z jakas propozycja zwiazku.
Wszystko zalezy od tego, jak ty do tego podejdziesz. Jezeli nie chcesz zadnych tam zwiazkow, i tak musisz o nich pamietac, ze sie zdarzaja, ale tylko kiedy oboje tego chce sie. Musialabys byc bardzo zdeterminowana osoba, zeby wytrwac w swoich postanowieniech. Jak pisalem wczesniej, predzej czy poazniej cos sie moze urodzic...
engee30 dzieki za odp.. w sumie jak tak to sobie przemyślałam to chyba masz dużo racji..
chyba pojadę i zobaczę jak to wyjdzie w parniu.
>engee30 dzieki za odp.. w sumie jak tak to sobie przemyślałam to
>chyba masz dużo racji..
>chyba pojadę i zobaczę jak to wyjdzie w parniu.

dokladnie - na wlasnej skorze zobacz, jak to jest; a ze mam racje to dlatego, ze ja sam cos podobnego przechodzilem, ale nie jako aupair :P
Engee ja bylam au-pair u single father i moge Cie zapewnic ze miedzy nami nic nie bylo. Bylismy w normalnych relacjach, nawet sie lubilismy, ale nic poza tym. Wiec nie strasz tutaj dziewczyny
>Engee ja bylam au-pair u single father i moge Cie zapewnic ze miedzy
>nami nic nie bylo. Bylismy w normalnych relacjach, nawet sie
>lubilismy, ale nic poza tym. Wiec nie strasz tutaj dziewczyny
ciekawe, jak dlugo bylas z tym gosciem :?
There are only two explanations for that. 1. He was gay. Or 2. He was impotent.
Bang on, eva!
I've just asked my friend who is a single dad, and here's what he said:

au-pair? Sure!!! Cheap babysitter, cheap housekeeper, and even cheaper temporary girlfriend.
hej ,ja też byłam au pair, co prawda u pełnej rodziny, ale jak porównam swoją sytuację z moimi koleżankami, które pracowały dla single fathers, to żaluję, że nie wybrałam takiej opcji. Nikt się do nich nie dobierał, żadna baba nie miała do nich pretensji o byle co, a jeśli chodzi o jedzenie, to one robiły zakupy (czytaj zamawiały przez internet z dostawą do domu, tam to jest norma.) Oczywiście ile ludzi, tyle historii pewnie.
Do Engee:

Bylam u tej rodziny 2 lata.Fakt, zdrzala sie czasem pusta lodowka, ale zamrazarka zawsze bylam pelna:).Poza tym bylam tez au-pair dla single mother i ona miala czesciej pusta lodowke niz single father:(. Kilka razy musialam kupic jedzenie zaswoje kieszonkowe:(
No, he had a girlfriend, and even when they split up he didnt chase me:p
czasem bywa tak, ze zadne z dwoch nie poczuje miety do siebie :|
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę