kto chce zostać au pair w Norwegii?

Temat przeniesiony do archwium.
Rodzina w pieknym mieście Gjovik szuka au pair. Jeśli potrafisz porozumieć sie po angielsku a dodatkowo chciałabyś uczyć się interesującego języka, napisz. Pomagam im znaleźć odpowiednią starszą siostrę dla ich pociech. Szczegóły bezpośrednio na mailu, jeśli chcecie po polsku to do mnie, ale możecie sontaktować sie też odrazu z rodzinką - zależy od Was:)
witaj!
Pewnie osoba taka jak ja czyli w wieku 34 lat to nie ma szans???
Nie jestem pewna, ale sprawdzę i odpiszę. Zawsze warto spróbować.
The age limit for au pairs in Norway is 30. start next week already, so I really
The 34-year old - she might be able to join a NOrwegian family, I think the age and au pair rules now apply mostly to non-EU citizens, as EU-citizens can move freely.
Dostałam taką odpowiedź:)
THANKS FOR REPLY!!!
Ja mam 19 lat, mam średnie z maturą i aktualnie poszukuję pracy za granicą.
Mój angielski jest powiedzmy że w stopniu troche lepiej niż komunikatywnym, dużo rozumiem ale mniej mówię ;)
Czy do Norwegii potrzebny jest paszport?
Tak, potrzebny, bo Norwegia nie należy do UE. Nie wchodziłam tutaj od kiedy oferta stała się nieaktualna, tak więc przepraszam za brak odpowiedzi.
Poszukujesz bardziej pracy czy wyjazdu jako au pair? Różnica jest taka, że praca to bardziej housekeeping i można trochę zarobić, a jako au pair to raczej dostajesz kieszonkowe na rzeczy, które sobie chcesz kupić czy wycieczki po kraju, do którego jedziesz. Wszędzie się słyszy, żeby się nie nastawiać na zarobienie pieniędzy, bo to wyjazd dla podszkolenia języka, poznania kraju itd.
Witam! Ja w sumie też byłabym zainteresowana pracą w Norwegii. Miałam okazję spędzić tam troszkę czasu, przez ostatnie kilka miesięcy, aczkolwiek w Gjovik jeszcze nie byłam, raczej na północy gościłam. Czy możesz podać adres mailowy, żebym mogła się z Tobą skontaktować? Z góry dziękuję. Pozdrawiam i czekam na info :) Kasia
norwegia, nie jest w ue ale jest w eog więc paszportu nie trzeba!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa