Wypowiedź

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

prepare 2 minute speech on
"Do you think the increase in surveillance is a good thing or a bad thing?"

i argumenty tylko nie wiem czy mogą być xD

The police might misuse the information.
Surveillance makes everybody feel guilty.
It's the first step towards a police state.
Personal privacy is more important than catching criminals.
We rely too much on technology to slove social problems.

Byłabym wdzieczna jakby mi ktoś pomógł to jakoś ująć w słowa. Z góry dzięki ;)
Moim zdanie wszystko ok; nie wiem czy zauważyłaś, ale już ujęłaś to w słowa.
solve, prawda - literki sie przestawily
teraz musisz polaczyc te argumenty w zdaniach, np. one reason is that... Furthermore,,, Moreover,,, Finally... no i dopisac wstep i zakonczenie
To tylko argumenty. chodziło mi raczej o to by ktoś pomógł mi to ubrać w jakąś wypowiedź.
jak potrafiłaś napisać takie argumenty, to potrafisz połączyć je w akapit.
argumenty napisałam z pomoca podręcznika xD Gdybym umiała to bym napisała xD
Dobra, mam początek, w prawdzie napisałam go z małą pomocą, ale i tak potrzebuję sprawdzenia, więc jakbyście mieli jakieś zastrzeżenia albo własne propozycje to byłabym wdzięczna jakbyście się nimi podzielili xD

Nowadays, when technological development is one of the most important factors we can be limited
in many diffrent ways. Monitoring systems following us at every step. When we use credit cards companies can know our personal details. Even on the Internet we are not anonymous. What should we think about all that surveillance system? Is it a good think or bad think?
edytowany przez edziol_14: 17 paź 2010
nie napisalas sama, nikt Ci nie sprawdzi.
Cytat: mg
nie napisalas sama, nikt Ci nie sprawdzi.

mg Czasami jesteś ZBYT rygorystyczny. Nieuprzejmy wręcz.

Ja jej to pomogłem napisać. Właściwie to ona napisała go sama tylko z małą pomocą, więc sprawdzcie jej to bo nie chcę by się nauczyła z blędami. Nie zapominajce, że to forum powstało by pomagać takim ludziom jak ona
edytowany przez Baby_Killer: 17 paź 2010
To forum powstało, by pomagać ludziom szlifować angielski. Jeżeli ona nie chce łączyć zdań za pomocą tych słowek, które podałem, to nie wiem, czy ona chce szlifować angielski, czy chce tylko mieć odrobioną pracę domową.
Tak, jestem nieuprzejmy, kiedy ktoś nie chce samodzielnie odrobić pracy domowej.
To czy chcę szlifować czy nie, to moja sprawa. Jeśli nie chcesz sprawdzić poprawności to nie, ale nie musisz być nieuprzejmy.
Chcę, żebyś sama zaczęła pracować. Widzę, że oczekujesz, żeby ktoś za Ciebie odrobił pracę domową - skoro nie chcesz nawet połaczyć zdań zgodnie z wskazówkami, które Ci dałem. Nie podziękowałaś nawet za nie. To było uprzejme?
mlodziez i uprzejmosc....Don't make me laugh ;-)
Dziękuję! Nawet z nich skorzystałam ;p A teraz jakbyś był tak miły to mógłbyś sprawdzić czy to jest dobrze napisane. Czy to dla ciebie zbyt wielki problem?

Nowadays, when technological development is one of the most important factors we can be limited
in many diffrent ways. Monitoring systems following us at every step. When we use credit cards companies can know our personal details. Even on the Internet we are not anonymous. What should we think about all that surveillance system? Is it a good think or bad think? In my opinion surveillance is a bad thing, becouse the police might misuse the information another problem is that surveillance makes everybody feel guilty. Moreover it's the first step towards a police state. We have to remeber that personal privancy is more important than catching criminals. Social networks are getting on popularity, so that is a risk we can relay too much on technology to slove social problems. all in all privacy is a priority and inalienable right of human. We should respect that.
Nie widzę tu Twojego wkładu. Kolega napisał wstęp, argumenty z podręcznika, połączenia ode mnie.
Trzeba było od razu samej coś napisać.
A teraz jakbyś był tak miły to mógłbyś sprawdzić czy to jest dobrze napisane. Czy to dla ciebie zbyt wielki problem?

Ja np. nie jestem mila - to tego nie zrobie. I piszac 'czy to dla Ciebie zybt wielki problem' przyjelam jako niegrzeczne zachowanie. No deal baby - next time learn how to ask politely.
no to ogólnie po co tu jestescie? Sorkoro nawet nie możecie pomóc komuś w sprawdzeniu wypowiedzi? Nie byłam dla niego miła, ponieważ on nie był miły dla mnie. Jak Bóg Kubie tak, Kuba Bogu.
Nie jestesmy tu po nic. Nikt nie ma obowiązku nic tu robić, nikt nam za nic nie płaci.
Chcemy pomagać - i pomagamy, jeżeli mamy czas - ludziom, którzy sami odrabiają prace domowe i dają je do sprawdzenia.
Dałam pracę do sprawdzenia, ale jak widać lubicie pokazywać kto tu rządzi, więc pewnie mi jej nie sprawdzicie. Trudno poszukam pomocy gdzie indziej. Miło było ;)
dałaś do sprawdzenia pracę, której nie napisałaś sama.
Nie, napisałam ja z pomocą kolegi, czy to mnie od razu przekreśla? Tak samo jak użycie wyrazen, które mi zaproponowałeś?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie