Grammar

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Complete the sentences using the correct conditional form.
0 If she .......)tells) )tell) everyone about my problem, I ll never speak to her again.
1 If I were a pszchologist, I ..........)help) young people solve their problems
2 If he ...............)promise) to keep is secret, I łł help him
3 If Madonna...........)ask) zou out for dinner, what would you do
4 Life is difficult if someone ............)have) no friends
5 If I ........... )be) you, I d ask for advice
6 I m sure they .................)understand) if you explain
7 If Mary hard, she............ )succeed)

Niestety nie rozumiem trybow warunkowych.
Ohh, podaj przynajmniej swoje propozycje...
0. tells
1. would help
2. promises
3. asked
4. has
5. were
6. will understand
7. would have succeed
Mam nadzieję, że Ci pomogłam!!!!
tak, bedzie mogl sobie postrzelac w internecie zamiast przejmowac sie jaims angielskim.
Mam nadzieję, że Ci pomogłam!!!!

Na dluzsza mete, to raczej zaszkodzilas.
Ja rozumiem, ze niektorzy chca sie pochwalic swoja znajomoscia angielskiego, ale zamiast chwalac sie poprzez odrabianie zadania domowego, lepiej pochwalic sie poprzez wytlumaczenie.
po co ktoś prosi o pomoc skoro potem są takie komentarze nie to nie nie chwale sie swoim angielskim chociaż nie mam z gramatyką dużych problemów skoro ktoś zamieszcza swoje zadanie domowe to chyba chydziło o jego rozwiązanie skoro jesteś taka mądra to wytłumacz
masz w 100% racje. Prosba byla o rozwiazanie, a nie o wytlumaczenie! Zrobilas to, o co proszono i jeszcze za to "obrywasz". Wspolczuje.
dzikakotka
Zgadzam sie z ewa74 - czy rozwiazanie znaczy ze masz odrabiac zadania domowe za kogos, kto sam nie rozumie o co chodzi. I tutaj wlasnie jest potrzeba wytlumaczyc o co chodzi w tych zdaniach, zeby drugi raz ta osoba sama wiedziala jak to ma zrobic.
Jest jeszcze jeden post od 'zalamka:kto pomoze' - moze, jak masz czas to tez to zrob.
A jak przyjdzie czas zdawac czy mature, czy FCE i inne egzaminy, to mam nadzieje, ze tez to 'odrobisz' za te osoby.
Piszecie tak jakby ta osoba już już miała się nauczyć angielskiego a dzika kotka jej to uniemożliwiła. A prawda jest taka, że jak ktoś chce sie nauczyc, to sie nauczy czy mu sie podsunie "gotowce" czy nie. A jak nie chce, to sie nie nauczy i żadna siła go to tego nie zmusi. Jesli nie na formu, to moze kogos porosic na maila, odpisac przed lekcja itp. itd.... To kwestia WOLI a nie podpowiedzi.
Masz racje, ale dlaczego ktos kto NIE CHCE sie uczyc ma dostac dobre oceny? Jak ktos sie nie chce uczyc, to niech poniesie tego konsekwencje, a nie zachowuje sie jak przedszkolak. Nie chce sie uczyc, to niech nie odrabia zadan.
spookyfox
Ile lat jestes (i to dobrym) nauczycielem, ze udzielasz nam takie az stosowne odpowiedzi. 'Jak ktos nie chce, to sie nie nauczy' - w takim razie po co ta osoba w ogole chodzi do szkoly, szkoda na to czasu. Lepiej od razu zrezygnowac.
A taka wskazowke, ze to 'mozna odpsac przed lekcja'- zastanow sie kogo ta osoba tutaj cygani ze cos umie, nauczyciela czy samego siebie?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa