7 zdań do tłumaczenia

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

wiem, wiem zapewne dużo osób prosi o pomoc. I ja jesten kolejną. Język angielski to moja najsłabsza strona a więc proszę o przetłumaczenie. Mam nadziję że ktoś się znajdzie z dobrym serduszkiem i wiedzą

1. w ostatnich czasach coraz więcej młodych ludzi popełnia przestępstwa
2. zazwyczaj są to łae kradzieże kieszonkowe i w sklepach
3. W naszym miasteczku ostatnio pojawiło się kilka podpaleń. Podpalacz nie został znaleziony
4. ława przysięglych składa się z 20 osób a sedziow jest 3 w tym procesie
5 on był oskarzony o kłusownictwo i wyeksmitowany z tego domu
6. uwazam iz szatnaz jest okropną rzecza
7. czy uwazasz ze kara smieci powinna funkcjonowac we wpolzesnych spoleczenstwach ?
Masz racje - wiele osob prosi o pomoc i te osoby te pomoc otrzymuja. Natomiast ci (np. Ty), ktorzy prosza o odrobienie zadania za nich (oszustwo), pomocy nie otrzymuja.
miło oskarżać :)
jestem w trakcie pisania opowiadania następnie muszę nauczyć się słówek a z tym zadaniem już się nie wyrobię.
A angielski to dla mnie katorga, musząc nadrabić materiał który inni przerobili w podstawówce i w gimnazjum.
niech będzię coś wydukałam może ktoś sprawdzić czy dobrze

1.In recent times more young people committing crimes.
2. Typically, these are small shops and pocket money theft
3.In our town recently appeared in several [podpaleń]. Smoker has not been found
4.Runaway Jury is composed of 20 persons and judges is 3 in this process
5.he was accused of poaching and eviction from the house
6.considers that blackmail is terrible thing
7.whether you think that the death penalty should function in today's society

I jak ?
i jak Ty piszesz opowiadanie?
opowiadanie z niemieckiego z ktorym nie mam problemów
może ciężko zrozumieć osobę ktora 9 lat uczyła się niemieckiego i rosyjskiego i teraz ma tyle materiału do nadrobienia.
zajelas sie czyms, co nie sprawia Ci klopotow, a to, do czego musisz sie przylozyc, dajesz innym do odrobienia.
>>>może ciężko zrozumieć osobę ktora 9 lat uczyła się niemieckiego i rosyjskiego i teraz ma tyle materiału do nadrobienia.

Nie, nie jest ciezko zrozumiec taka osobe, bo jestes jedna jedyna na swiecie, ktora ma takie az obowiazki. Innym jest naprawde latwo - bo przeciez oni nic innego nie robia.
Prosze sie wziasc za to, bo inaczej to bedzie naprawde marnie.
starałam sie tyle zrobilam jednak wiem ze to jest zle
gdybym miała tylko i wyłacznie takie obowiązki byłabym szczesliwa
na głowie mam wiecej powazniejszych problemów
jednak nie mam zamiaru opisywac swoich kłopotow zyciowych. Poprosiłam o pomoc a w poprawieniu zdan a nie pomocy w tym czy mam sie uczyc angielskiego czy tez nie.
1.In recent times more young people 'committing' (pomysl o tym slowie) crimes.
2. Typically, 'these are small shops' (to sa male sklepy-o co tu chodzi... and 'pocket money theft' (nie, - pocket money to jest calkowicie cos innego, tutaj jest mowa o 'pickpockets'
3.In our town recently THERE appeared 'in' (po co to slowo?) several [podpaleń].(arson attacks) 'Smoker' (smoker to jest osoba ktora pali papierosy) has not been found.
4.'Runaway' (gdzie oni uciekaja?, slowo niepotr) Jury is composed of 20 persons and 'judges is 3' (niegram - a 'judges to l. mnoga, dlaczego uzywasz 'is'? ...there are 3 judges...) in this process
5.he was accused of poaching and 'eviction' (tutaj jest potrzebny czasownik czas przeszly a nie rzeczownik) from 'the house' (lepiej ...his home)
6.'considers' (to daje znac, ze mowi 3os.l.poj...jak mowisz swoim glosem to I consider) that blackmail is A terrible thing
7.(tu cos brakuje na poczatku)whether you think that the death penalty should function in today's society....(dlaczego nie napisalas...Do you think that the death....)

I jak ?
>>>na głowie mam wiecej powazniejszych problemów
Nie jestes jedyna na swiecie ktora ma troszeczke powazniejsze problemy.
1.In recent times more young people COMMIT ? (pomysl o tym slowie) crimes.
2. Typically, 'these are small THEFT'and pickpockets'
3.In our town recently THERE appeared several arson attacks). incendiary has not been found.
4. Jury is composed of 20 persons and 'there are 3 judges in this process
5.he was accused of poaching and 'evictionED' (tutaj jest potrzebny czasownik czas przeszly a nie rzeczownik) from his home
6. I consider) that blackmail is A terrible thing
\7 Do you think that the death penalty should function in today's society

tERAZ?
przepraszam za włączenie się do dyskusji, ale pamiętam jak w IV klasie szkoły podstawowej pani wybijała nam z głowy "wziąść, proszę panią, co tu pisze" itd.
Choć mam dopiero 15 lat ,apeluję: proszę , dbajmy o poprawność języka, to wymaga tylko odrobiny wysiłku i starania.Poza tym, zły szyk:takie aż obowiązki-cóż to za dziwoląg?To tyle-pozdrawiam.
weź pod uwagę, że Terri trochę lepiej zna angielski niż polski (ale zawsze jest wdzięczna za takie poprawki).
mg-
oczywiscie,...wiem, ze za malo czasu jestem w Polsce, zeby wszystkie nuanse jezyka 'polapac', ale juz jest coraz lepiej.
sweetfifteen-
Ja tez prosilabym, zeby wszyscy 'native' Polacy pisali poprawnie, wtedy osoby, dla ktorych polski jest drugim jezykiem, moglby sie przy okazji tez cos nauczyc.
How long have you been learning Polish, terri, if I may ask?
daga-
Cos dalej nie jest tak z tymi zdaniami...
2. Typically, these are small 'THEFT' (theft odnosi sie tylko do jednego, ale tutaj jest mowa o wiecej. potrzeba l. mnoga i do tego ze ze sklepow...small shop thefts and 'crimes by' pickpockets
3.'incendiary' (zle slowo, a podalam Ci clue - jak jest 'arson attack, to on jest carried out by an 'arsonist' has not been found.
4. THE jury is composed of 20 'persons' (people) and 'there are 3 judges in this
process
5.he was accused of poaching and EVICTED (sorry, to moj blad w poprzednim zdaniu)...
6. ok
7 ok
eva74-
a long time, but obviously not long enough.
dz :) pięknię
Temat przeniesiony do archwium.

»

Studia językowe

Zostaw uwagę