Poziom rozszerzony ( 2 speech'e)

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Cześć.. jeśli ktoś z was ma ochote poszlifować swój angielski to mam tu 2 zadania maturalne które brzmią następująco:

1. It doesn't matter how small your home is as long as you have a home. Why is it so important to have a home of your own and what is your idea of an ideal home?

2.'Travel wide, travel wise' says a slogan on a tourist brochure. What does this statement mean to you and why is it important to travel wise?

Jeśli ktoś zechciałby zrobić choćby jedno zadanie będę bardzo wdzięczny gdyż dostane dodatkową ocenę. W zamian mogę pomóc w języku niemieckim :))

pozdrawiam
Arek
A Ty nie masz ochoty poszlifowac swojego angielskiego?

Chcesz dodatkowa ocene za nicnierobienie? LOL

Powiedz, ze to jakis zart.
Nie to nie żart, poprostu nie mam zbytnio czasu aby się tym zająć.. nikogo nie zmuszam ani nie błagam.. poprostu jesli ktos będzie chętny to może mi pomóc :)
Tu sie zadan domowych nie odrabia za innych. Ponadto, bardzo mozliwe, ze na tym forum jest Twoj nauczyciel.
a, ktos ma odrobic prace domowa, bo biedny chlopczyk nie ma czasu. Ludzie z matura sa bardziej zapracowani niz ludzie bez matury. Zastanow sie, czy warto zdawac.
a on pewnie nie jest jedynym uczniem, który ma takie zdanie do odrobienia

imo - nie ma co sie oszukiwać, to tylko na twoją niekorzyść a gdybyś (nie ubliżając oczywiście) umiał naprawdę sprawnie 1 zdanie jak prosisz ułożyć, to nie zajęło by ci to więcej jak 5 minut
Jeśli jest tu zakładka "bez wkładu własnego", w której to właśnie umieścielem ten post to widocznie się odrabia.. ale nie będę się z "Państwem" kłócił.. skąd wy możecie wiedzieć kto jest bardziej zapracowany? nie każdy 30-latek zapieprza w pracy jak wół i nie każdy 17-latek opieprza się i nic poza nauką nie ma do roboty.. marnujecie mi czas tylko..

pozdrawiam i dziękuję za głos w moim temacie :)
> marnujecie mi czas tylko..

No widzisz
>>>skąd wy możecie wiedzieć kto jest bardziej zapracowany? nie każdy 30-latek zapieprza w pracy jak wół i nie każdy 17-latek opieprza się i nic poza nauką nie ma do roboty.. marnujecie mi czas tylko..
...Mozemy wiedziec, moje drogie dziecko, dlatego, ze przezylismy na swiecie troszeczke wiecej lat jak Ty, widzielismy niejedno i dalej jakos zyjemy.
A twoj 'attitude stinks'. Widze, ze twoje zachowanie jako czlowiek jest bardzo daleko od tego, ktore ja oczekuje od normalnych ludzi.
no najwidoczniej nie możecie.. nie mam zamiaru się już z Wami sprzeczać drodzy internauci.. cel tego postu jest umieszczony na samej górze.. nie wspominalem nic o ślepych ideach człowieka dorosłego.. "dziecko" to może tylko sumując cyferki.. ale w dzisiejszych czasach człowiek który ma 20l. o wiele bardziej potrafi się odnaleźć w świecie niż ktoś kto ma 50l. np.
"Widze, ze twoje zachowanie jako czlowiek
>jest bardzo daleko od tego, ktore ja oczekuje od normalnych ludzi."

Na to szkoda mi słów..
>ale w dzisiejszych czasach człowiek który ma 20l. o wiele bardziej potrafi się odnaleźć w świecie niż ktoś kto ma 50l.

Napisz, jakim biznesem się zajmujesz. Będę unikał kontaktu z niedouczonym leniem.
człowieku a moze byś sam od siebie troche wymagał a nie każdemu wyliczął. to forum ma pomóc uczącym się a nie pomagać nierobom!!!!!!!! to że jesteś nie dojrzały , mozesz mieć nawet 22 lata, ale zachowałeś sie naprawdę nie dojrzale, i myślę że należy sie słowo PRZEPRASZAM do tych co chcieli Ci wytłumaczyć
Nie muszę nikogo przepraszać.. bo to mi próbowano wmusić iż każdy uczący się tylko sie uczy.. niestety a może stety.. wiele "dzieci" robi wielki biznes albo coś pożytecznego dla miasta, kraju czy nawet świata.. w innym kraju nawet 5-cio latek jest wykładowcą na uczelni.. i dorośli muszą sie do niego zwracać z szacunkiem.. to czym się zajmuję wiedzą tylko moi najblizsi i napewno sie nie dowiesz :)
..i kto tu jest normalnym człowiekiem?
wszyscy tu żyją według schematu nakreślonego dawno, dawno temu nie zwracając uwagi na to, że wszystko się zmienia.

nie będę się już więcej produkował gdyż skończyłem pracę na komputerze..
życzę wszystkim dobranoc.
>wszyscy tu żyją według schematu nakreślonego dawno, dawno temu nie
>zwracając uwagi na to, że wszystko się zmienia.

O!!! Wróżkę mamy na forum :)))
cudowne dziecko heheh, chciałbym takiego spotkać :P joke , ma człowiek wyobrażnie z tym 5 latkiem . hehhehe a może ma INNY ŚWIAT? albo człowiek z obcej planety ? joke hehe
No i ta tajemnica czym się zajmuje. Normalni ludzie są dumni ze swoich osiągnięć i chcą się podzielić swoim sukcesem z innymi.
>świata.. w innym kraju nawet 5-cio latek jest wykładowcą na uczelni..
>i dorośli muszą sie do niego zwracać z szacunkiem..

Z szacunkiem zwracam się do osoby nie dlatego, że muszę, a dlatego, że tę osobę szanuję. A szanuję ją nie za to, że zajmuje superwysokie stanowisko, jest superbiznesmenem czy też jest superbogaty. Szanuję ją między innymi dlatego, że jest osobą uczciwą. Ty uczciwy nie jesteś. Koniec dyskusji.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia