przepis na pierogi

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Czy ktoś mógłby mi to przetłumaczyć...?? z góry bardzo dziękuje ...

Składniki dla 4 osób:
30 dag ogórków kiszonych
25 dag włoszczyzny
1 1/2 litra wody
1 szklanka mleka (1/4 litra)
1 łyżka tłuszczu (2 dag)
4 łyżki mąki (4 dag)
1/2 szklanki kwasu ogórkowego
1 żółtko
1 łyżka masła (2 dag)
Przyrządzanie:
1. ugotować wywar z warzyw z dodatkiem tłuszczu. Ogórki cienko obrać i zetrzeć na tarce o duzych oczkach.
2. Następnie ugotowany wywar przecedzić, podprawić maką rozmieszaną z 1/4 litra mleka i zagotować.
3. Żółtko utrzeć z masłem, rozprowadzić 1/8 litra gorącej zupy, wymieszać i połaczyć z zupą.
4. Następnie dodać starte ogórki, kwas ogórkowy i sól do smaku. Podawać z grzankami lub ziemniakami.
Nie. Przetłumacz sama i może ktoś Ci sprawdzi. A jak aż tak się lenisz, to w googlu jest pełno przepisów na pierogi po angielsku.
tylko, że temat źle napisałam i to ma być przepis na zupe ogórkową ...
Na ogórkową też są przepisy w google.com. Sprawdziłam.
to chociaż jak jest po ang zupa z kiszonych ogórków ??
Procedura postępowania:

www.ling.pl - wpisz kiszony
www.ling.pl - wpisz ogórek
www.ling.pl - wpisz zupa

poskładaj do kupy i googluj, ja już się zajadam :))
merix-
a moze tak poszukasz i wkleisz tutaj, no bo wiesz, oczekujesz ze ktos to zrobi...a to takie trudne.
:)) już lecę terri, no jak ja mogłem nie wkleić, jak już znalazłem.. chyba się starzeję..
merix
kochanie...tutaj nie tylko trzeba podac wszystko na talezu ale jeszcze wziasc lyzke i karmic...
sorry, zauwazylam literowke, ma byc 'talerzu'
talerz albo talerzyk, łyżka lub łyżeczka, wziąć lub wepchać na siłę - dla każdego coś miłego - i jeszcze się obrażają jak pomagasz

przedszkolne forum :))
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia