Pomoc przy dialogu zadanie z książki :)

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Hej
Mam prośbę błagam kogos aby pomógł mi zrobic to zadanie (jestem w pierwszej klasie gimnazjum )Pani zadała nam to zadanie. Nie wiem jak je wykonac. Wiem tylko tyle że należy utworzyć te 4 takie dialogi na podstawie tego pokazanego w książce i nie wiem jak to wykonać.

Ex.11 / 45 (książka NEW SNAPSHOT klasa 1 gimnazjum )/ podręcznik

Asking and talking about past events

I TO JEST PRZYKŁAD WYKONANY NA WZÓR :)
exams?/fine/Maths exam/difficult?/quite easy

A: How were your exams?/ What were your exams like?
B:They were fine
A:Was the Maths exam difficult?
B:No, it wasn't. It was quite easy.

:)

MAKE CONWERSATIONS WITH THESE PROMPTS. -- i teraz są te dialogi do ułozenia

1) Oasis concert?/brilliant/dificult to get tickets?/easy
2)koliday?/ok/weather good.?/awful
3)English exam?/all right/questions easy?/quite difficult
4) film?/long/very good?/a load of rubbish.

ASK SOMEONE IS THE CLASS ABOUT LAST WEEKEND OR A RECENT EVENT. ASK A GENERAL QUESTION FIRST,THENA SECOND QUESTION TO GET MORE INFORMATION. TRY TO CONTINUE THE CONVERSATION.

Bardzo prosze o pomoc. :( Mam to na czwartek błagam :)
Dziewczyno,
Zastanów się, proszę, co zyskasz na tym, że ktoś to za Ciebie zrobi? No bo przecież nie satysfakcję. Ani wiedzę.
Spróbuj popracować nad tym sama, a potem ewentualnie dać tutaj do sprawdzenia.
To zadanie naprawdę nie jest takie trudne. Owszem, wymaga pewnego zaangażowania intelektualnego, no i odrobiny znajomości angielskiego ;-). Przykład, który podałaś, doskonale pokazuje, w jaki sposób należy się do tego zabrać.

« 

Praca za granicą

»

Szkoły językowe