CAE-listening - pilne!

Temat przeniesiony do archwium.
Mam ogromną prośbę - jutro zdaję listening, czy ktoś już może ma to za sobą??? jeśli tak, to baardzo prosiłbym o kontakt - [email] lub [gg] . Ew proszę o wypowiedź na forum, jaka była tematyka nagrań, na podstawie których był test, no i ew. o jakieś bliższe szczegóły.. Czy w całej Polsce są te same tematy? I ile jest grup??
Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedź..
Simon
przylaczam sie do prosby kolegi!
tez zdawalam 31 w lublinie, wersja C. bylo o archeologach, termometrze dla niewidomych, clownach...moze mieliscie to samo? jesli tak to jakie odpowiedzi?
ja mialam krakow zestaw C,makabra sajgon i porazka ma osobista:)jesli ktos ma albo chce cos powiedziec o odp:)to chetnie sie przylacze:)adres [email]
tak bylo o archeologach(do zniesienia)termometrze(moze byc)clownach(hmmmmm:)i czesc 4(nie wypowiadam sie:)
a czy moglbys troche bardziej przyblizyc swoje zadania na listeningu?? pls ja mam to dopeiro przed soba ale chcialabym wiedziec czego sie spodziewac, szczegolnie w jakiej formie bylu poszczegolne czesci? czy notaki, czy test wyboru czy ten ze spekerami - part 4? jak to wygladalo i dlaczego bylo tak strasznie????
no to ja mialam tak ze pierwsza czesc byla o archeologach i tam byly luki do uzupelniania druga podobnie o termometrze tylko ze raz sluchna(tez luki:)a potem test wyboru o clownach i na koncvu speakerzy tyle ze najpierw trzeba wybrac speakera a potem jeszcze w drugiej czesci jaka byla sytuacja:))))))))))))))))
no i tyle(4-ta czesc byla okropna bo ci speakerzy byli podobni)jesli jeszcze o czym zapomnialam to moze ktos jescze zdawal to napisze:)albo pytanie zada:)
mialam wersje "C"
pozdrawiam!!!
Też pisałam a raczej słuchałam wersji C. Najgorsze te clowny tam sie pogubiłam totalnie najlepsze chyba było to ostatnie, gdzie sie wypowiadała dziennikarka, gwiazda pop a potem to juz każdy miał inaczej odpowiedzi, ten termometr hmmmm.... strasznie dużo najpierw do przeczytania a tylko 40 sek. na przelecenie treści w ogóle ten listening był .... fuj
A ja dziś miałam (w Łodzi) zestaw B, który cała nasza grupa zgodnie oceniła na "dość prosty". Konkrety? Proszę bardzo - pierwszy tekst był o ogrodach, drugi (once only) - o termometrach dla niewidomych, a trzeci o pewnym rzeźbiarzu. Wszystkie trzy "taski" polegały na uzupełnianiu notatek. Część czwarta natomiast ogólnie dotyczyła "problemów wsi" ;-))), ale tutaj już, niestety, odpowiedzi były podane w formie testu wyboru - na każdego Speakera dwa pytania, trzy możliwe odpowiedzi... Powodzenia!!
A ja mialam wersje A. W sumie dosc posta. Było coś o statkach, historia jakiś poszukiwaczy przygód. W sumie to już nie pamiętam za dobrze co było, ale nie byo trudne;) Teraz czekam z wielkim stresem na 11 czerwca...brrr...pozdro:)
A ja mialam wersje A. W sumie dosc posta. Było coś o statkach, historia jakiś poszukiwaczy przygód. W sumie to już nie pamiętam za dobrze co było, ale nie byo trudne;) Teraz czekam z wielkim stresem na 11 czerwca...brrr...pozdro:)
ja czekam na tego 11 i cierpie:)))))))))))))))
powodzenia wszystkim!!!
Cze...czy wersje sa wedlug godzin..np. 9 rano A 12--to wersja B czy kolejnosc zachpowują?
Ja też pisałam część B 02.06 czyli w poniedziałek i wydaje mi się że najgorsza była część czwarta-może ktoś pamięta odpowiedzi? Wydaje mi się, że trochę za szybko mówili i trudno się było połapać, szczególnie z tą staruszką. Dziś miałam speaking i chyba nie był taki straszny. Teraz zostaje tylko środa!:)
Ja też miałam wersję C i jestem, delikatnie mówiąc, niezadowolona. Rzeczywiście, najgorsza była ta część czwarta, zupełnie nie można się było połapać...DO każdego pasowało mi kilka postaci,masakra. Najlepsze jeszcze chyba było to once only o termometrze.Teraz żyję w stresie przed środą, trzymam za was wszystkich kciuki, wy też za mnie trzymajcie!!!!!
Mam jednak nadzieję, że jest ktoś, komu listening nie sprawił ogromnej trudnosci i podzieli sie odpowiedziami. Byłoby milo. Ja zdaje dzisiaj i po egzaminie zamierzam podzielić sie wrazeniami...
Temat przeniesiony do archwium.

»

FCE - sesja letnia 2003