Już po

Temat przeniesiony do archwium.
31-53 z 53
| następna
>ja napisałam tak :far the healthiest\",
mój kolega też tak napisał, ale wydaje mi się że przed healthiest powinien być jakiś przymiotnik czętotliwości w stopniu wyższym (ja nie mogłem takiego wymyśleć i w rezultacie wpisałem po prostu \'often\' co jest oczywiście odpowiedzią błędną)

>przy originality, że był \"lack of new ideas\" ,
no właśnie, tego wyrazu mi brakowało ;) ja z braku laku napisałem \"extraordinarity\", ale ten wyraz nie figuruje w żadnym słowniku który posiadam ;)

>a przy tych aktorach jakoś że mieli \"wrong roles\", ale nie jestem z tego >specjalnie dumna :-)
ja napsiałem \"wrong heroes\" i też nie jestem z tego dumny :)

>a jak zrobiliście to z \"....experts consider....\", co daliście przed experts??
hmmm... możesz napisać czego tyczyło się to consider, bo jakoś tego nie kojarzę ;)
Słuchajcie ja tam machnęłam \"far than... i coś czego za chiny nie moge sobie przypomnieć, a z tym wrong roles to mam wrong parts Ja jak czytam te odpowiedzi to wydaje mi sie ze wszystko mam źle:((
Calkowicie sie zgadzam, ze Reading był trudny i czasu bylo stanowczo za mało. Writingu się bałem najbardziej a chyba poszlo mi niezle a E i U byl relatywnie prosty!! Jeszcze speaking i listening!!
przed experts ja dałam all, zamiats originality to freshness ale nie wiem czy o to szło i far the healthisest
reading masakra bo mało czasu, writing ok, use też (poza 1 zadaniem), speaking ok (poza doborem partnera:)), ale listening -rzeźnia-czy ktos miał wersję B i coś apmięta??? help!!
Hej ja też zdawałam w środę i w sumie dopiro teraz mogę na spokojnie o tym mówić. Potwierdzam, że 1 i 4 część readingu były tragiczne. Sczególnie ta 4, gdzie pytania były za długie i było ich za dużo. Za to 2 i 3 część (te za 2 pkt) były wg mnie znośne. Listening mnie rozbroił, szczególnie ostatnia część, gdzie się zastanawiała, czy to w ogóle anglik jest. Writing jakoś poszedł. A use też w miarę, choć zgadzam siem że word formation nie był za fajny ale za to cała reszta do zrobienia.
Ale przeciez jest takie urządzonko UPS (uninterruptible power supply). Ale rzeczywiście mam grube słowniki i nie ma takiego słowa. Ale jest na końcu definicji UPS w dictionary.com.
,sluchajcie jak to bylo z tymi punktami? najbardziej interesuje mnie ile bylo wyrazow w wordformation i register - bo chce sobie mniej wiecej policzyc jak mi poszlo
w word formation z tego co tutaj znalazlam i co sobie przypomnialam to bylo: truly, factual, enthusiasm or enthusiast - nie pamietam; evolution, uninterrupted, product, wrapping, apparently, resourseful, inclussion, manufacturers, co daje 11 a pewnie bylo wiecej moj bilans to 6/11 :(:(:(
i jeszcze ta zamiana wypiszcie co kto pamieta i ile tego mniej wiecej bylo??? bo dla mnie to byla zwykla zgadywanka :(
w pierwszym w english in use bylo 15 punktow ja pamitam takie tylko:
encircle
potem bylo cos admend adjust i inne co tam bylo dobrze??
.... of history i odpowiedzi: way,line,route i course co tutaj macie??
na koncu bylo cos desirable, preferable co tutaj?
i jeszcze .....up ; a odpoweidzi: set, stand, settle, burst - tego ostaniego nie jestm pewna i co macie w tym??
w pierwszym w english in use bylo 15 punktow ja pamitam takie tylko:
encircle
potem bylo cos admend adjust i inne co tam bylo dobrze??
.... of history i odpowiedzi: way,line,route i course co tutaj macie??
na koncu bylo cos desirable, preferable co tutaj?
i jeszcze .....up ; a odpoweidzi: set, stand, settle, burst - tego ostaniego nie jestm pewna i co macie w tym??
>Ale przeciez jest takie urządzonko UPS (uninterruptible power
>supply). Ale rzeczywiście mam grube słowniki i nie ma takiego słowa.
>Ale jest na końcu definicji UPS w dictionary.com.

W pełni zgadzam się z kolegą. Ja też dałem uninterruptible i mam nadzieję że specom w Cambridge też o to chodziło. Przeciez oni tak lubią to co jest na końcu malutkimi literkami zapisane w słownikach.... :) sie zobaczy jak będzie ale mam nadzieję, że nie będzie źle...
znalezlem taki przyklad w slowniku: It was one of those ideas that change the course of history.
niestety dla was - ma być uninterrupted..... dlaczego? bo tylko dzięki temu zdanie ma sens. chodziło o to, że dostawy tego czegoś tam były od tamtego czasu \"nieprzeszkodzone\" ;) a nie \"niemożliwedoprzeszkodzenia\" ;)p a zresztą wątpię, żeby na CAE dali by takie słówko do sformowania
preferable
course
encircle (chociaż najpierw zaznaczyłem revolve, ale na pewno jest encircle)
z tego mniej więcej miałbym 9/15
ale z word formation.. jeżeli dobrze pamiętam to mam wszystko dobrze - najlepsza część na całym egzaminie :D może dzięki niej zdam ;))
ja mam encircle, course, set up, desirible i reszty nie pamietam
dla mnie najlatwiejsza czesc to byla z tymi zdaniami do wstawiania - ale to tylko 5 punktow, i ta gdzie sie wpisuje jeden wyraz - to bylo ok, a najbardziej sie chyba wlasnie tego balam, tzn pomijajac register transfer
Hej ludki z CAE, podyskutujmy odpowiedzi.
Task 1
1)considerable/plentiful/.../... luxury
2)liked/ wanted/preferable/desirable
3)cut/ subtract/.../... by margin
4) revolve/encircle/orbital/...
5)did/caused/.../...
6)beyond/over/further/above outskirts of
7)followed/ pursuited ?/ .../...
8) bigger/higher/greater/.../ freedom
9) it own phase/date/day/.../
10) alter/ amend/ adjust/.../
11) course of history
12) within the reach
13) spring up
14) represent ?

Word formation:
traditionally, persuasive, resourceful, truly, factual, wrapping, uninterrupted, product, evolution, enthusiasm/siast, primarily, inclusion?, apparently, manufacturers

Error correction:
Ile zaznaczyliscie, ze sa OK? bo ja 3.
lead, varieties, along (instead of a long), reference (book), successful, Portuguese, one coma, one inverted coma, one dot (at the end), customers (ale nie pamietam, czy z apostrofem po nich czy nie)

Pozdrawiam wszystkie duszyczki, te radosne, i te troszke mniej.
Ja z tego co pamietam to zaznaczylam tak:
>Task 1
>1)considerable
>2)desirable
>3)cut
>4)encircle
>5)caused
>6)beyond
>7)followed
>8) greater freedom
>9) it own stage
>10)amend
>11) course of history
>12) within the reach
>13) set up
wiecej nie pamietam

>Error correction - ja zaznaczylam 4 dobrze
lead, varieties, along (instead of a long), reference (book),
>successful, Portuguese one inverted coma, one dot (at the
>end), customers,
rj ja tez mam tak podobnie jak wy na multiple choice ale co do word formation to chyba z 5 zle:)))))a tak poza tym to transfer hmm.....a zreszta nie ma co sie rozczulac zobaczymy w sierpniu i tak tego nie zmenie wiec nie ma co rozpamietywac:)
pozdrawiam wszystkich:)
Boshe jak czytam wasze wypowiedzi to zaczynam watpic.... mialam zdawac CAE w grudniu ale chyba zrezygnuje w ogole......;(((((((
nie wiem o której części mówisz, ale to pewnie był Szkot. na tym poziomie musisz rozróżniać poszczególne akcenty...
szkoda, że nie ma możliwości sprawdzenia swoich błędów...
hm:P tez zdawalem w Koszalinie :p (w mojej szkole na sali to bylo:p)
bylem w czarnej koszuli z plomieniami i czarnych spodniach, moze kojarzysz? :P siedzialem po srodku w 3 lawce od przodu
tttaaaa na pewno pamiętam! serio ja miałam takiego cykora ze niewiele pamietam, ale siedziałam w trzecim rzędzie od trybun. W kazdym razie po jakiego grzyba nas usadzili na takiej hali to nie wiem, zamiast nam znaleść bardziej kameralne miejsce :)))
Temat przeniesiony do archwium.
31-53 z 53
| następna

« 

FCE

»

FCE

Zostaw uwagę