Jak sie odwolac od wynikow?

Temat przeniesiony do archwium.
Mam taki problem - zdalem CAE w tej sesji na ocene B, dzisiaj otrzymalem wyniki poczta i ku mojemu zdziwieniu okazalo sie, ze 2 z 5 czesci mam na ponad 90%, jedna na 88-89%, jedna na 79% i ostatnia czesc na ponizej 70%. Ta ostatnia do speakning. Na speakingu trafilem pechowo na kogos, kto za wszelka cene probowal sie popisac swoja znajomoscia zwrotow i manier, bo przez 80% czasu gadal on, przerywal moje zdanie, wcinal sie i nie dawal mi dosc do slowa. Jedno polecenie, ktore mialo byc wykonane wspolnie, zrobil praktycznie sam, bo zajal caly czas. Komisja nie zareagowala (bo niby dlaczego?). Uwazam, ze moja ocena jest w tym wypadku niesprawedliwa i wiem, ze gdybym mogl powtorzyc te czesc egzaminu, zdalbym ja takze na ponad 80% (wiem, ze mowie dobrze, duzo i ladnie, bez bledow). Wtedy moja ocena z CAE podskoczylaby z B na A (w koncu to roznica tylko MAX 3 % pomiedzy tymi ocenami.

I moje pytanie - czy ktos wie, czy mozna zlozyc odwolanie od wynikow POSZCZEGOLNYCH CZESCI egzaminu? I jak to zrobic, jakie sa konsekwencje, z czym powinienem sieliczyc, czy moga zabrac mi dotychczasowo wywalczona ocene i zabrac w ogole certyfikat, jesli nie pojdzie mi dobrze na poprawce? I CZY W OGOLE MOZNA POPRAWIC JEDNA CZESC? W ogole wszystko chcialbym wiedziec:). Ile to moze kosztowac, gdzie to zalatwiac.
Z gory dzieki wszystkim, ktorzy mi odpowiedza.
hmmm mam jeszcze (sentymentalnie) moje wyniki fce...stare ale jare...i tam nie bylo dokladnie co za ile procent tylko taka tabelka...więc skąd dokładnie wiesz..zresztą czy to az taka roznica A czy B?
Obawiam sie, ze cos takiego nie jest w ogole mozliwe :( Oni maja tylu zdajacych, ze nikt sie nie patyczkuje z pojedynczymi egzemplarzami.. Najlepszym dowodem na to jest fakt, ze po zdubieniu certyfikatu nie ma mozliwosci otzrymania jego duplikatu, jedynie statement of results (oczywiscie za odpowiednio wysoka oplata)... Doskonale Cie rozumiem, sama mialam pare lat temu rownie nieprzyjemna sytuacje - poniewaz mam dysgrafie i pisze niezbyt wyraznie moj writing nie zostal w ogole sprawdzony, a miala to byc czesc, ktora podniesie moj wynik. Na szczescie skoczylo sie slabym C, ale moglby byc A. Teraz mam CPE na B :D

Chyba jedyne co mozesz wtej sytuacji zrobic to zdawac jeszcze raz... Pytanie czy jest sens, CAE zdane na B to naprawde swietny wynik, moze zamiast zawracac sobie glowe lepiej zaczac przygotowania do CPE? Z nimi nie wygrasz, lepeij od razu dac sobie spokoj...
Dzieki w kazdym razie. Doszedlem do tego samego wniosku juz...
A z CPE bede musial jak narazie troche poczekac - pierwszy rok studiow teraz przede mna i nie wiem za bardzo czego sie spodziewac - raczej nie bede mial czasu na pojscie na kurs do CPE (a sam sie nie przygotuje bo nie bede mial czasu wlasnie:)). Lepiej sobie zdam BEC na drugim poziomie w sesji grudniowej, bo bede mogl bez przygotowania znowu isc;-)...Slownictwo znam, tylko naucze sie pisac writingi do BECa i gotowe - a narazie bardziej mi sie ten certyfikat przyda niz CPE - do pracy np...czy cos:)

« 

Studia językowe

»

Programy do nauki języków

Zostaw uwagę