Wybacz ze to powiem ale GADASZ GLUPOTY!W ankiecie nie prosza o zadne dane dotyczace szkoly, jest tylko pytanie o to czy chodzilas do szkoly czy uczylas sie sama itp, poza tym w jaki sposob to moze miec wplyw na zdanie czy nie-zdanie?Przeciez egzaminatorzy nie biora kazdej ankiety : oo ona nie chodzila do szkoly jezykowej no to ja oblejemy, grade E! przeciez to bez sensu! A poza tym jak wytlumaczysz to ze wielu ludzi nie chodzi do zadnych szkol, uczy sie samemu i zdaje egzaminy nawet na A ( sama jestem przykladem)? Byc moze wiekszosc zdajacych chodzila do szkoly ale to logiczne ze chodzac do szkoly masz wieksza pewnosc, napewno lepszy speaking i pare innych umiejetnosci i dzieki temu lepiej zdajesz. Ocyzwisice nie mowie ze jesli do szkoly nie chodzisz to zdasz gorzej, wszystko zalezy od wkladu pracy. Ja tylko chce powiedziec ze Cambridge to nie Polska, gdzie szerzy sie korupcja, obluda, falsz i wyciaganie kasy. O tym czy zdasz decyduja tylko Twoje umiejetnosci! Wplynac moze na to stres, lub zle warunki ( pozdrawiam zdajacych FCE w sesji grudzien 2002 na sali gimnastycznej VII LO w Krakowie - uroczo bylo siedziec w kurtkach prwda?), ale nic do tego nie ma fakt zaliczenia szkoly jezykowej!...uf...:)