Statystyka CAE w Polsce

Temat przeniesiony do archwium.
Egzamin zdało 71% osób, czyli nie zdało29%. Ocena A - 4% ( horror!), B-14%( też horror!), C-53% ( jesteśmy w czołówce!), D-11%, E-18%.
Najbardziej w tym roku zadziwiaja oceny z writingu. Sa wyjątkowo kiepskie.
Rzeczywiście statystyki są oszalamiające. 18 % (Tylko - tyle co E) powyżej C. Nie pamiętam dokładnie ale w zeszłej sesji był to chyba ciut większy przedział. Ale o ile dobrze myślę to ostatnio również zdało 79 %, co by dowodziło, że progi na poszczególne oceny są lekko dynamiczne.
Wiosną było raczej podobnie. Z tego, co wiem, A - 4% i B-13%, czyli nawet mniej. A z tymi dynamicznymi progami to masz rację. Wspomina o tym sam CU. Chodzi właśnie o to, by zdawalność między sesjami była podobna.
czyli co? musieli pojechac po writingach żeby odpowiednia iloœć osób nie zdała za wysoko??? Dobrze, że nie tylko my żyjemy w popieprz... kraju, tylko czemu to nas tez dotyka?
pomyslałam dokładnie to samo co mój poprzednik. Writing to jedyna cześc egzaminu której ocena jest subiektywna... TEż uważam że mi zanizono ocene z tej czesci, jakos bym to przebolala gdyby nie swiadomosc ze gdyby nie takie numery miałabym pewnie stopien wyzej, ehhhh.....
Skad macie te dane? Interesuje mnie FCE
Sa podane na stronie British Council pod egzaminami. Ale oto one

A 6%
B 34%
C 43%
D 8%
E 9%
coś się nie zgadzają te dane powyzej
http://www.britishcouncil.org/poland-cae.htm
Zgadzają się , to są wyniki FC, bo o nie prosiła kobitka, i sa właśnie takie.
no tak :)
wchodzę na wątek dotyczący CAE, pierwsze, co rzuca mi się w oczy - jakieś procenty, ale coś mi się nie zgadza
trzeba jednak czytać wszystkie posty :)
ZZ
Mam zupełnie podobne uczucie. Mam speaking, reading w połowie między Good a Exceptional, listening na good a writing -Weak chociaż uważam, że napisałem go co najmniej na good i nie jestem gołosłowny bo moje writingi poprawiał native i po kilku koreaktach na początku oceniał je bardzo wysoko. A na samym egzaminie dla mnie tematy były po prostu super trafione i pisało mi sie lekko i bez wysilku. Suma sumarum przez ten writing mam C zamiast B. ;-)
Temat przeniesiony do archwium.