report, formal letter or maybe both?

Temat przeniesiony do archwium.
Ktora z tych form do proposal. Tam nie było proposal report ani letter of proposal więc może jednak obie???? A poza tym jak pisać sprawozdanie o czymś co ma nastąpić i co do czego prosi się o kasę? Czy ktos konsultowal z native speaker albo nauczycielem z kursu? Pozdrawiam:))
Mysle identycznie jak ty, ale niestety moj nauczyciel z kursu rozwial wszelkie nadzieje i powiedzial ze to moze byc tylko raport bo proposal jest rodzajem raportu. A poniewaz nie do konca mnie to przekonalo to pogrzebalam troche w necie i znalazlam tez rozne letter of proposal wiec pocieszam sie ze jednak to tez jest poprawna forma, no coz nadzieja matka glupich ;)
no to tak: wszystko jedno! sprawdzone w odpowiedziach z past papers, czyli najbardziej wiarygodnego z możliwych źródeł. Napisali, że nie ma znaczenia czy piszecie raport czy list, z nagłówkami czy bez. Także cieszmy się!
ichaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:):):)Dej Boże!!:);)
A gdzie można znaleźć opowiedzi do past papers na stronie british council? Proszę o odpowiedź.
u mnie koles na kursie powiedzial ze proposal to tak jakby semi-report bo rozni sie tylko tym ze wiecej opini swych mozna wyrazac. ja na probnym napisalem proposal jak wlasnie letter of proposal i bylo si, tak na B- :P
A proposal to rodzaj listu formalnego dlatego powinno się pisać językiem formalnym (nie uzywać skrótowców,mowy potocznej itd). Graficznie wyglada podobnie do raportu, najlepiej podzielic sobie na "introduction, current situation, (..)* i conclusion"

* w zależności od kontekstu, osoby która będzie to czytać, danych informacji itd.

Zrodlo: Proficiency Masterclass, student's book
piszecie, ze proposal pisze sie jak list formalny a z drugiej strony,ze mozna uzywac w nim wiecej wlasnych opinii niz w raporcie. Mi sie wydaje to sprzeczne. Albo "uczuciowo" albo stricto formalnie,wiec jak to jest?? prosze o odpowiedz,gdyz sesja marcowa niedlugo!!!
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę