Objective CAE i inne

Temat przeniesiony do archwium.
1) co myslicie o tej ksiazce?
2) jakie tytuly do nauki gramatyki i slownictwa na poziomie CAE polecacie?
3) co z literatury pieknej ale aby bylo lekko odnosnie tresci (nie slownictwa) a nie ciezka klasyka?

dzieki serdeczne za informacje,
sfp
Objective CPE była bardzo fajna, więc myślę, że i ta do CAE się sprawdzi. Polecam też trudną, ale za to bardzo ciekawą \'English and Vocabulary for Cambridge Advanced and Proficiency\'; pomarańczowa, Longmana (robiłam to na kilka miesięcy przed CAE i - choć szło mi średnio - mam wrażenie, że pomogło ^__^) Jeśli chodzi o lektury, to co powiesz na H. Pottera? Wiem, wiem, to nie literatura piękna... ^^ ale za to jakie wciągające! Spróbuj też z \'First Love, Last Rites\' (by McEvan). Czytałam to na olimpiadę - bardzo fajna książka, choć może Cię zbulwersować, jeśli jesteś szalenie poważną osobą o konserwatywnych poglądach.
hej; dzieki za odpowiedz - nie jestem konserwatywna osoba:) przegladajac forum widzialem, ze ludzie polecaja tez \"Advanced Language Practice\" Vince\'a - czy mozna to porownac do \"Objective CAE\" czy tez ALP nie ma charakteru normalnego podrecznika kursowego? Na kursie na ktory mam sie zapisac uzywaja wlasnie \"Objective CAE\" i nie wiem czy np. warto kupowac dodatkowo ALP; co do literatury to czy czytal ktos \"Ulice marzycieli\" Wilson\'a w oryginale (ang. \"Eureka Street\")? Mialem sie wlasnie zabrac za polska wersje ale moze warto w oryginale? nie wiem jednak jakim to jezykiem jest pisane;
napiszcie opinie o podrecznikach w dziale podreczniki, wtedy kazdy bedzie mogl poczytac o podrecznikach ktore go interesuja bez potrzeby pisania nowego tematu lub/i przeszukiwania calego forum!! to przeciez wygodniejsze dla nas wszystkich :)
Książka jest pisana dość lekkim potocznym językiem ,więc stopień trudności podobny do Terry\'ego Prachetta.Przezabawna.Polecam!
ALP Vince\'a jest moim zdaniem najlepsza ksiazka do nauki do CAE. sklada sie z 3 glownych czesci: gramatyki, slownictwa, slow i fraz. kazdy dzial to inne zagadnienie i jest to moim zdaniem swietne rozwiazanie. ja uczac sie do CAE i robie jeden rozdzial dziennie (rozwiazuje i przepisuje poprawione do zeszytu) na zmiane raz gramatyke raz slownictwo. pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

CAE - sesja zimowa 2003

»

Matura