CAE - książka; słownictwo tematyczne;wymowa

Temat przeniesiony do archwium.
Poszukuję książki ze słownictwem TEMATYCZNYM do CAE z WYMOWĄ (transkrypcją).

Czyli na przykład: dział muzyka, słówka z wymową
(nie rozumiem, czemu w tylu książkach brak jest wymowy, co za sens, jeśli każde słówko muszę sprawdzać w necie, bo nie wiem, jaka jest wymowa - taka mała frustracja :))
Z tego co wiem nie ma takiej książki na rynku. Czemu nie ma wymowy? Bo w zdecydowanej większości przypadków wymowa jest regularna - na podstawie pisowni można odgadnąć wymowę.
edytowany przez pakk: 06 sty 2012
Mam 3 książki do słownictwa. Żadna nie ma zapisu fonetycznego obok danego wyrazu. Jedna z nich ma płytę oraz wymowę, ale na końcu książki. Najfajniesza to "Oxford Word Skills", bo słówka są w kontekście tekstu, a nie rzucone od tak. Tu masz ćwiczenia multimedialne do ten serii za free http://elt.oup.com/student/wordskills/adv/?cc=pl&selLanguage=en . Jeżeli już miałbym coś komuś rekomendować to OWS.

Jednakże dla mnie najlepszym zakupem jest jednojęzyczny słownik Longmana. Układam sobie listę słówek na podstawie tekstów (timesy,NG i inne bajery) oraz je uzupełniam tym co mi przyjdzie do głowy. Słownik o tyle ułatwia sprawę, że kolokacje mam przy danym haśle i nie muszę szukać jak jest zadarty nos, czy spiczasty podbrudek. Poza tym ten słownik ma Longman Activator na DVD.
Jeżeli potrzebne mi jest tłumaczenie na PL, to korzystam z diki.pl.

Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem :)
Dzięki, sprawdziłem OWS i jest całkiem spoko jak na moje potrzeby.