CAE-książki

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
W tym roku,w grudniu zdawałam Fce..jak wiadomo wyników jeszcze nie ma ,ale niezależnie od nich chiałabym juz rozpocząć przygotowania do CAE.Poradzcie mi w jakie ksiązki zaopatrzyc sie na samym początku?Jak narazie mam Advance Language Practise Vince\'a ,uczę sie phrasal verbs i innych słówek.Jak mysklicie mam szansę przez rok nauczyć sie abty zdać ten egzamin?Dodam ,że raczej szybko uczę sie języków,do Fce nauczyłam się mówić(ale tylko tak na poziomie fce;) w miesiąć co było dla mnie wielkim osiągnieciem ,wiec moze mam jakies szanse?
pewnie, że masz, ale nie wiem czy jest sens się bardzo spieszyć (zaczekaj do wyników FCE i potem zdecyduj);przeskok jest o ok. 2/3 jeśli chodzi o FCE i CAE, ale wszystko jest do zrobienia;)
jeśli chodzi o książeczki to oprócz Vince\'a polecam:
Masterclasses z Oxford University Press (jest omówiona w książkach na tej stronce); ponadto Focus on Advanced English (ale głownie jeśli chodzi o writing), słuchanie BBC (jako najlepszy listening i próba \"złapania\" akcentu)
3mam kciuki i pozdrawiam serdecznie:)
dzięki za odpowiedz:) Szczerze mówiąc to nie chce mi sie czekać do wyników ,bo coś mnie ostatnio nawiedziło i MUSZĘ uczyc sie angielskiego all the time!teraz dopiwero widze swoje braki i bardzo cuieszy mnie to ze moge poglebiac swoja wiedze z tego języka...wiem ze to moze brzmi dzwinie ,ale wierz mi ze nauka ang.sprawia mi teraz b duzą przyjemnosc i dlatego chialabym juz zaczac sie uczyc do CAE..ale przeciez jak nie zdaze sie nauczyc przez rok to moge zdawac za poltora czy dwa...pozdrawiam:)
MAłą jestem dokładnie w tej samej sytuacji jak Ty:)Zdawałem teraz FCE i daję sobie rok na CAE.Powodzenia i satysfakcji z nauki w Nowym Roku życzę:)
Dzięki i powodzenia również życzę:)
podziwiam zapał i energię i życzę powodzenia:)
mala mam to samo.czekam na wynik i zobacze jak bedzie.ale jak juz ni zdam to i tak ni bede podchodzic do fce drugi raz tyko sie wezme dokladniej za cae.:D ja sie ucze szybko jezykow.chlone to w sumie :Dwie moze sie uda i z fc iz ca :D pozdroki :D wytrwajmy w naszym postanowieniu :D
no ale powiedzcie tak obiektywnie jaki odstep czasowy po fce wystarczy dla sredniego ucznia do podchodzenia do cae?
w miesiąc nauczyłaś sie mowic- szczerze powiem, że nie wierze, ale OK. Osobiście polecam Ci ADv Gold Virginii Evans z Express Publishing. JEST TO KSIĄŻKA KURSOWA ALE MYSLĘ, ŻE SPOKOJNIE MOŻESZ SIĘ Z NIEJ UCZYC SAMA JEŚLI DOKUPISZ KSIĄŻKĘ NAUCZYCIELA. RAZEM Z TYM JEST TZW. eXAM MAXIMISER ( Z DOŁĄCZONĄ PŁYTA CD) , TEZ WARTO GO MIEC. tEN Vince, którego masz to powiem szczerze kipścizna. Trust me, I am an English teacher, Good luck Piotrek
rok systematycznej i solidnej nauki, ale takiej prawdziwej Piotrek
\"nauczyłam się mówić w miesiąc\"-jeśli tak jest to już powinno byc o Tobie głośno.Z całym przekonaniem i pełną wiarą nawet w najśmielszy i najbardziej wybitny umysł NIE WIERZĘ I NIGDY W TO NIE UWIERZĘ.To jest po prostu niemożliwe.Co wy na to?
Całkowicie się z obą zgadzam!!!Niektórzy nawet po polsku nie potrafią gadać po nastu latach nauki, a co dopiero w obcym języku?!
Dlaczego sadzisz ze Vince jest kiepski? Moim zdaniem dosc trudny ale sa tam rzeczy na bardzo wysokim poziomie, jedyny mankament to to ze nie ksiazka nie jest kolorowa;)
No cóż,nie musisz mi wieżyć ,mowie poprtu jak było ,w ciągu miesiąca zrobiłam niesamowite postępy ,zresztą to nie tylko moja opinia ale także nauczyciela do którego chodziłam...może wynikało to z tego,ze w ciagu tego czasu nauczylam sie wielu nowych slowek i zwrotow a wczesniej zasob mojego slownictwa byl raczej ubogi...no i raz w tygodniu brałam lekcje na ktorych rozmawialam tylko w jez ang...no i przede wszystki wiara w siebie czyni cuda:) także nie należy sie przejmowac tym co mowia inni...gdybym tak posłuchala pewnej osoby i nie sprobowala wiele bym stracila..nie wiem czy zdam ten egzamin,ale wiem ze przez ostatnie tygodnia nauki przed egzaminem wiele sie nauczylam...na pewno wiecej niz wczesniej,widocznie wieksza mobilizacja,nawet jesli nie zdam to cos tam zawsze zostanie w głowie..a pozatym jesli zawale to na pewno nie rpzez speaking:) pozdrawiam i życzę większej wiary w innych;)
chciałam jeszcze dodać ze nauczyłam sie mówic ale nie napoziomie wyższym od fce..nie sadze zeby bylo to niewykonalne w ciagu miesiaca
cos chyba ci sie pomylilo z tym goldem to nie jest wydawnictwo express publishing... nauczycielu??
do piotrka to bylo
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę