Callan

Temat przeniesiony do archwium.
Gdzie w Warszawie można przygotować sie do CAE metodą Callana? Zna ktoś taką szkołę?
Callan przygotowuje tylko do FCE
Czy metoda callana jest naprawdę skuteczna? Ile trwa cały kurs i jak naprawdę jest z tą gwarancją zdania egzaminu FCE? Czy ktoś mógłby mi na to wszystko odpowiedzieć?!
POWIEM,ZE W MIM PRZYPADKU BYLA BARDZO SKUTECZNA.KURS TRWA W ZALEZNOSCI OD TEGO JAKIE ROBISZ POSTEPY.MI TO ZAJELO 1,5 ROKU 2 RAZY W TYGODNIU PO 2 GODZINY I ZDALAM FCE.ZAJECIA ODBYWALY SIE Z NATIVAMI WIEC BYWALO CIEZKO.DZISIAJ JESTEM NA 2 ROKU ANGLISTYKI I POWIEM GDYBY NIE CALLAN TO BY MNIE TU NIE BYLO.PRZELAMALAM OPORY PRZED MOWIENIEM ALE PRZYZNAM ZE Z GRAMA TO CALLAN TAK NIE BARDZO.. TRZEBA TROSZKE SIE DOUCZYC.DZIEKI CALLANOWI POKOCHALAM ANGIELSKI I PEWNEGO ANGLIKA.POLECAM;)
Callan to syf. Uczą automatycznego wklepywania słówek do pamięci i równie automatycznego ich odtwarzania. Gdy byłem w Londynie, poszedłem na (opłacony wcześniej) kurs prowadzony metodą Callana. Poszedłem, co warto podkreślić, raz. Believe me, Callan to fatalny sposób na naukę angielskiego. No chyba że lubisz wklepywanie kolejnych słówek i sentencji bez zupełnego ich zrozumienia...
Calla przygotowuje też do CAE szkoly top english school i benefit nie wiem czy takie sa w warszawie
Sprawdziłem top englisch school nie ma odziału w Warszawie
Co do Callana nie powiedziałbym że to syf
1 jesli ktoś zamierza kontynuować nauke po FCE inną metodą (czyt. tradycyjną ) z czystym sumieniem polecam. Rozwinie wtedy inne umiejętności ktorych nie nauczy sie stosując tą metode (czyt. pisanie itd.)
2.jeśli ktoś poprzestaje na FCE niech wybierze inną metodę wtedy Callana odradzam
można sie spierać ale napewno jest skuteczna choć nie dla każdego odpowiednia
placówki benefit w Warszawie
Warszawa Śródmieście
ul. Szpitalna 5/14
tel. [tel], 826 11 69
e-mail: [email]
Warszawa Mokotów
ul. Puławska 18
tel. [tel], 849 59 76
Warszawa Żoliborz
Plac Inwalidów 10
tel. [tel], 869 96 94
małe sprostowanie
oczywście callan jest do FCE póżniej jest to metoda opracowana przez szkoly samodzielnie \"Metoda Top Direct to metoda bezpośrednia wykorzystująca do prowadzenia zajęć, technikę szybkich pytań i wielokrotnych powtórek. \" podobna do Callana
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Szkoły językowe

»

Studia językowe