kurs pedagogiczno-metodyczny po CAE

Temat przeniesiony do archwium.
bardzo proszę osoby biorące udział w takim kursie o informację, gdzie można go zrobić, kto go organizuje, jak długo trwa i ile kosztuje. Z góry dziękuję za informacje.
Taki kurs( nie tylko po cae ale w ogóle) można zrobić w każdym ośrodku doskonalenia nauczycieli w kazdym wiekszym miescie, mniejszym też :)
Nie wiem skad jesteś ale jeżeli w Twojej miejscowości jest taki ośrodek doskonalenia nauczycieli (popytaj) to udaj sie tam i zapytaj :) Powinni (przynajmniej) raz do roku organizowac takie kursy.
Pozdrawiam
Niesteety oni organizują kursy dla czynnych nauczycieli, a ja takim nie jestem.
Witam!rnJa uczęszczam na taki kurs dla czynnych zawodowo nauczycieli, choc z planów pracy w szkolnictwie wyszły nici. ale może przyda mi sie na kursach językowych. Radzę Ci, abyś przycisnęła ludzi w kuratorium i ich poprosiła o radę.rnPozdrawiam!
Jak udało Ci się dostać na taki kurs - przecież oni wymagają papierka o tym, że się jest czynnym nauczycielem! Czy ktoś miał tak, że przyjęli go do pracy w szkole bez tego kursu, a dopiero po podpisaniu umowy mógł zacząć ten kurs?
jA ZACZELAM PRACE W GIMNAZJUM majac CAE + wyksztalcenie wyzsze pedagogiczne. Zobowiazana tez jestem (i mam taką mozliwosc bedąc juz czynnym nauczycielem) do rozpoczecia wspomnianego kursu. Z powodu braku w pelni wykwalifikowanych nauczycieli angielskiego szkola ma prawo zatrudnic osobę z moimi kwalifikacjami, występując wcześniej o zgodę do kuratorium.
Hej, mam ten sam problem, ponieważ mam wykształcenie wyższe, ale nie pedagogiczne...a bardzo chciałabym uczyć w szkole. Ja, w związku z tym zamierzam w tym roku rozpocząć studia podyplomowe w wyższej szkole jęz.obcych w poznaniu, aby uzupełnić metodykę nauczania języka. O odn w poznaniu mogę zapomnieć, bo nie jestem czynnym nauczycielem:( Ah, studia podyplomowe to cena ok 2200 za wszystkie 3 semestry.
Tez myslałam o tych podyplomowych studiach w Poznaniu. Ale uwaga! mgr (z dowolnej dziedziny) + CAE + ukonczenie tego podyplomowego studium -to za mało! Czego WAm jeszcze bedzie brakowac ...przygotowania pedagogicznego... Tam na tym kursie jest tylk psychopedagogika w okrojonym wymiarze... Poniewaz to studium jest adresowane do osó które cały blok pedagogiczny maja za sobą (np. ukonczone odzielnie studium pedagogiczne).. Zatem miejcie to na uwadze!!!
Cześć, nie wiem czy jesteś nauczycielem, nie ważne jakiego przedmiotu. Jeśli jednak uczysz czegoś w szkole i masz CAE, to są organizowane studia podyplomowe z przygotowania pedagogicznego z języka angielskiego. Są one bezpłatne ( finansowane przez Ministerstwo Edukacji i Europejski Fundusz Społeczny). Informacje na stronach ME. Ja takie studia już kończę na Uniewrsytecie Warszawskim, są fajne i nietrudne. Natomiast, gdy nie jesteś nauczycielen w ogóle, to też możesz uczęszczać na te studia (trzy semestry), też są na UW "CENTRUM KSZTAŁCENIA NAUCZYCIELI JĘZYKÓW OBCYCH" akle są one wtedy płtne (chyba 1600 za semestr). Pozdrawiam
mozecie zdobyc kwalifikacje pedag. nie bedac czynnym nauczycielem na odn w zielonej gorze koszt 1650 3 semestry 2 razy w m-cu, wom w opolu ul. duboisa , a najlepiej w kaliszu w studium doskon. menedzerow oswiaty ul. aleja wolnosci 5 koszt 2250 1 raz w miesiacu od listopada do wrzesnia i konczy sie obrona pracy dyplomowej. pozdrawiam.
a co wtedy z obowiazkiem praktyk mam na mysli nieczynnych nauczycieli a chcacych zdobyć dodtakowe kwalifikacje
Ewa, mam pytanie o ten bezpłatny kurs pedagog.- metod. finansowany przez Europejski Fundusz Społeczny- gdzie można znależć informacje na jego temat? Szukałam na stronie ME ale bezskutecznie. A może ktoś wie coś na temat takich kursów w Krakowie?
Dołączam się do pytania-czy ktoś coś wie o tego typu kursach lub studiach podyplomowych w Krakowie?
tez się dołączę do tego pytania ale mnie interesuje poznań, bydgoszcz lub toruń
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Praca za granicą

»

Au Pair