CAE marzec 2007

Temat przeniesiony do archwium.
witam wybieram sie na kurs intensywny (100 godzin) przygotowujacy do CAE do TFLS na koniec wrzesnia/poczatek pazdziernika. czy jest ktos kto planuje zdawac ten egzamin w marcu 2007? :) i pytanie, czy ktos na takim kursie w tfls byl, czy nie, a jesli byliscie to czy polecacie czy raczej odradzacie? na bazie jakich podrecznikow TFLS przygotowuje do CAE?
pozdrawiam
cinn
o podręcznik zapytaj w szkole, w której chcesz się przygotowywać!
Ja planuję zdawać w marcu :) Chcialam w grudniu, ale pomyslalam że wiecej czasu się przyda, bo na pewno go dobrze wykorzystam ;)
a zamierzasz sie sama przygotowywac czy z pomoca kursu?
Ja również chcę spróbować zdać CAE w marcu 2007 :)
w jakim miescie bedziesz zdawac?:)
W Krakowie :) Rozpoczynam naukę w Stairwayu z początkiem października, ale zdaję sobie sprawę, że mój angielski leży i baaaaardzo dużo muszę nadrobić zaległości, zwłaszcza słownictwa, bo angielskiego używam na codzień (takie moje studia) ale co z tego skoro jest to angielski na poziomie b. prostym, aby był powszechnie zrozumiały dla różnych nacji i różnych osób...

Mam książki Upstream (pół zrobiłam), Objective (nie tknęłam), Focus (cały zrobiłam, ale dawno), Vince'a (właśnie przerabiam) i taką Zieloną Advanced Grammar in Use. Zastanawiam się nad Advanced Vocabulary in use (ale nie wiem czy to ma sens...). Na kursie chyba będę robić golda. Już się boję :(
Ja też jestem z Krakowa i też będę chodzić na kurs do Stairwaya :)
Początkowo planowalam zdawać w grudniu, ale teraz się wacham i chyba przełoże to na marzec :)
no u mnie podobnie z angielskim- ucze sie od wielu wielu lat, na studiach juz mi sie skonczyl (na 5 roku juz nie bede miec) a nie chce stracic kontaktu, stad pomysl o kursie. no i to, ze po tylu latach wypada udokumentowac wiedze jakims papierkiem;) mam wrazenie jednak, ze przez okres 4 lat studiow cofnelam sie z wiedza i tez sie boje, ze nie podolam, a czasu coraz mniej:) no i stresuje sie tym, ze pojde na zajecia, a tam beda same mozgi 100 razy lepiej mowiace ode mnie;)
Temat przeniesiony do archwium.