ready for cea - pytanie

Temat przeniesiony do archwium.
witam, chciałbym zadać pytanie do osób które przerabiają bądź przerabiały książkę "Ready For Cae", chciałbym się dowiedzieć czy istnieje jakieś polskie wydanie tej książki bo z tego co się dowiadywałem całość jest w języku angielskim
Calosc tej ksiazki jest w jezyku angielskiem! Co to jest Polskie wydanie...?? Slowka mialyby byc tlumaczone? Wyjasnienia gramatyki w jezyku polskiem? Taka ksiazka na poziomie CAE nie istnieje...
wydaje mi sie,ze kazdy moze zadac pytanie na forum,wiec po co od razu taki ironiczny ton??
Całość jest tylko w języku angielskim ze względu na poziom tej książki.
Ale gorąco polecam-uczniowie bardzo ją lubią jako podręcznik do egzaminu (to ich opinia a nie moja, a korzystamy z wielu materiałów do CAE ), szczególnie sekcje do writingu bo jest uporządkowana, ważniejsze słówka zebrane do powtórek.Tylko gramatyki jest trochę mało ale można to uzupełnić inną pozycją.
Za to sporo jest listeningów.Na końcku podręcznika są transkrypcje listenigów, można dokupić sam klucz odpowiedzi do podręcznika-nie trzeba kupować teacher's booka.
Polecam też tą książkę i inne pozycje tego autora:
http://www.bookcity.pl/index.html?pid=8433&comments=1
W razie ewentualnych dalszych wątpliwości i pytań dotyczących egzaminu CAE zapraszam do rozmowy po weekendzie na adres [email]
I proszę nie zniechęcać się złośliwymi komentarzami.Angielski nie jest trudny, może być tylko niejasno tłumaczony.To bardzo prosty język.Dlatego jest tak popularnym językiem w komunikacji międzynarodowej.
Łatwiejszy jeśli chodzi o konstrukcję jest tylko turecki i swahili.
Witam,

jeśli chodzi o CAE to z podręczników kompleksowych polecam właśnie "Ready for CAE" oraz "Upstream Advanced". Z obydwiema książkami się bardzo przyjemnie pracuje, a i materiał w nich zawarty jest uporządkowany i starannie dobrany. Mi one pozwoliły zdać CAE na A :)

Pozdrawiam
To nie byl ironiczny ton... staram sie byc po prostu szczery. Wydaje sie, ze kzdy kto pyta o podrecznik do CAE wie na jakim jest poziomie...wie czego oczekiwac i przerpaszam bardzo - moim celem nie jest bycie niemilym, a jedynie obiektywnym - ale pytania o polskie wydani podrecznikow nie sa na miejscu! Tyle!

Zgadzam sie, ze Roy Norris to dobra "firma" i rzeczywiscie Ready for CAE to dobra ksiazka...osobiscie polecam takze CAE results! by Gude...niestety nie ma wydania dla uczacych sie samemu, ale podrecznik jest naprawde dobry...
>ale pytania o polskie
>wydani podrecznikow nie sa na miejscu! Tyle!

a znasz przyslowie 'kto pyta nie bladzi'?
Znam...ale zeby...no ok! Nie bede dalej kontynuowal tego watku!
a wiecie gdzie można kupić ten klucz odpowiedzi do ready for CAE ? albo jakby ktoś mog zeskanowac, udostepnic do skserowania, odsprzedac... Cokolwiek :)))
Temat przeniesiony do archwium.

»

Studia językowe