CAE sesja letnia 2005

Temat przeniesiony do archwium.
Witam Wszystkich!!!
W czerwcu 2005 zamierzam przystapic do CAE. Zapraszam wszystkich, ktorzy maja ten sam zamiar do wspolnego przygotowywania sie. Wszelkie rady, wskazowki i pomysly sa mile widziane. Dzieki temu czerwiec 2005 okaze sie dla nas pomyslny:-)
Pozdrawiam
Annick
a można sie z tobą jakoś skontaktować, niekoniecznie na forum. Tzn mail, gg??
no właśnie, no i z jakiego miasta jesteś?
jaka forma tego ma być?
więcej info daj
to ja może zacznę z mailem:
[email]
Super ze sie zglaszacie. Jestem z Warszawy. W czerwcu chce przystapic do CAE. A Wy skad jestescie? Za tydzien wracam do kraju i biore sie ostro do roboty. moj mail: [email]
Mysle, ze razem cos wymyslimy. Myslicie o kursach, korkach czy jeszcze o jakis innych rozwiazaniach? Jakie ksiazki? Jezeli jestascie z Wawy i okolic to fajnie byloby sie spotkac i pocwiczyc zwlaszcza speaking lub powymieniac sie testami itd.Mozna na forum lub mailami rozwiazywac napotkane problemy. Mysle,ze rozwiazan jest wiele i nie nalezy tracic czasu.
Cześć!
Ja też chciałabym zdać CAE w czerwcu 2005; jeszcze nie jestem pewna, ale chyba od września będę chodziła na kurs do British Council, na razie muszę się uczyć sama(by w ogóle zakwalifikowali mnie do grupy CAE); mieszkam pod Warszawą, więc jak będzie jakieś spotkanko chętnie się dołączę:)
Pozdrówka, Milena
Super! Ja przez wakacje postaram sie uczyc i od wrzesnia na kurs przygotowawczy. Mysle,ze mozemy sie spotkac!!
W grudniu 2003 zdalam FCE wiec teraz czas na kolejny. Czerwiec 2005 to optymalny dla mnie termin. Jest czas i mozna sie spokojnie przygotowac. Z czego sie teraz uczysz?
Ja również myśle o samodzielnej nauce do września, a potem na kurs. Do Wa-wy mam raczej daleko, ale może jest ktoś Krakowa i okolic?
Cały czas uczę się słówek z rozlicznych źródeł: z gazet, podręczników, testów, tekstów piosenek itd. Ponadto korzystam z \"CAE Practice Tests Plus 1 \" Alana Stantona i Susan Morris; są to wprawdzie tylko testy, ale naprawdę dużo dają, bo , co bardzo ważne, mają klucz odpowiedzi, więc można się sprawdzić; ponadto są do tego kasety, więc można w pełni wdrożyć się w tok egzaminu; ponadto, jak mam trochę czasu, przerabiam granatową gramatykę Murphiego; w wakacje mam zamiar zaopatrzyć się w jakiś podręcznik do samodzielnej nauki, ale najpierw muszę znaleźć jakiś dobry i w miarę niedrogi; a ty , z czego się uczysz lub będziesz uczyła?
Ja mam Focus on Advanced English CAE no i oczywiscie niesmiertelny VINCE. Oprocz tego angielska telewizja i ksiazki ale od czasu do czasu:-) Za testy jeszcze sie nie wzielam
Ja sie waham miedzy latem a zima 2005, bo zdecydowanie wyszlam z \'formy\' (?), a nie wiem, czy rok ostrego zakuwania starczy, zeby zdac CAE na A :]
ja też z Wawy
Extra. Moj mail jest na forum. To ulatwi nam kontakt. Podczas lata mozemy sie niezle sprezyc:-)
joł, Annick,
dostałaś mojego mailika?
Dostalam i odpisalam jakies 10 minut temu
doszedł, doszedł,
też zaraz odpisałam.
do zobaczonka!
hej! ja tez jestem z wawy i tez mysle o CAE mniej więcej w tym terminie! moj mail [email] :)
Hej wyslalam Ci maila z konkretami.
Milena!!!
Organizujemy spotkanie w Wawie. Skontaktuj sie ze mna(mail na forum) to przesle Ci szczegoly.
dzieki, juz dostalam i nawet odpisalam :)
Czesc.Widze,ze ostro chcecie sie zabrac do nauki aby zdac CAE w czerwcu przyszlego roku.Ja rowniez zamierzam go zdawac,ale bede zdawac w Anglii,bo w pazdzierniku wyjezdzam na rok jako au-pair.Wiec mam nadzieje,ze przebywanie z Anglikami i chodzenie na kursy oraz systematyczna nauka mi pomoze w zdaniu tego certyfikatu,moze nawet na A :-] hehe ale by bylo:-)
Pozdrawiam.Powodzenia i wytrzymalosci w nauce.
tylko uważaj na siebie bo będąc au-pair możesz nie mieć czsu na nukę nie daj sie za bardzo wykożystywać tylko dzieci!!jak nie to poprostu zostaniesz gosposią...bez wolnego czasu a poza tym tak zmęczona że ci się nie będzie chciało...
uuu5 ma rację, trzeba uważać, o mało się nie wybrałam na takie au-pair,
ale zrezygnowałam, bo tu nagle dzwoni baba, matka dzieci, którymi miałam się opiekować i pyta, czy ja koniecznie muszę chodzić na ten kurs angielskiego, bo od dzieci przecież się nauczę, a ona nie ma pieniędzy, mąż ją porzucił, a na dodatek to kto się nimi zajmie, jak ja będę na kursie, bo ona to ma sprawy na mieście, a nie po to płaci grubą kasę za niańkę, żeby sama się dziećmi opiekować. no i wogóle ton do mnie, jakby gadała do służby, to pogoniłam to wrzaskliwe babsko, niech ktoś inny się z nia użera. mam nadzieję, że na ciebie nie trafiło?znerwicowana kobieta po 35 tce, 4 dzieci, mąż ją porzucił. takich nie bierz.
A ja mam pytanie: czy aby przystąpić do egzaminu CAE trzeba mieć FCE? Już dwa razy próbowałam przebrnąć przez kurs przygotowawczy do CAE w mojej rodzimej miejscowości, ale ponieważ od pięciu lat pracuję nie udało mi się dokończyć kursu ani za pierwszym, ani za drugim razem. Jednak w tym roku wybieram się na drugie już studia w moim życiorysie - filologię angielską, i w ciągu roku zamierzam wreszcie przygotować się do egzaminu. Szkoda mi cennego czasu i pieniędzy na FCE ponieważ mam trochę wyższy poziom i dlatego chciałabym od razu przejść do CAE. Czy to jest mozliwe? Są jakieś ściśle okreslone zasady, które wymagają od przystępujących do egzaminu posiadania pierwszego certyfikatu?
hej, FCE nie jest potrzebny, żeby przystąpić do CAE.
Pozdrawiam i powodzenia!!
Dzięki!:)
Też bym chciała zdawać CAE w sesji letniej 2005. Tylko nie wiem, czy to się uda w rok po zdawanie FCE. Może jak się uprę to się uda... Najgorsze jest to, że w międzyczasie będę też musiała zdać maturę (już nową) i certyfikat z niemca... powodzenia!!! ;-)
Witam!!!
Też myślę o zdawaniu CAE w czerwcu 2005, ale pewnie skończy się na grudniu 2005 lub nawet czerwiecu 2006... No cóż... Ale przygotowywać zaczynam się już teraz :) zobaczymy może mi się uda...
Pozdrawiam!!! I życzę wszystkim powodzenia!!!
cześć jestem z pod Łodzi, chcę zdawać w czerwcu 2005, mój maila [email] jeśli ktoś z okolic ma ochotę to niech pisze pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

FCE - sesja letnia 2004

»

FCE - sesja letnia 2004