Writing - technika

Temat przeniesiony do archwium.
mam pytanie do osób które zdawały już FCE albo CAE - czy na writingu pisaliscie wpierw na brudno? czy najpierw dobry plan i od razu na "czysto"?
wg mnie pisanie na brudno jest troche bez sensu i nie ma na to czasu. lepiej pisać uważniej ale od razu na czysto
Rok temu na FCE napisałam najpierw na brudno a potem na czysto. Spokojnie starczyło mi czasu. Ale w tym roku na CAE nie będę ryzykować - prace są przecież dłuższe i będę od razu pisać na czysto.
dzieki, a z tego co pamietam to writing pisze się długopisem?
tak pisze się długopisem. jak dl amnie to nie ma an czasu na pisanie na brudno całego writingu, ani jak mi sie wydaje nie ma chyba nawet tyle miejsca zeby napisac dwie prace na brudno a potem dwie na "czysto", ale moge sie mylic ;)
Dla lepszej weny przed writingiem można sobie setkę wypic ;)
A tak na poważnie to robię plan na brudno ale tekst piszę już od razu na czysto. Tylko trzeba uwazac, żeby nie pokreślic za bardzo, bo Angol może czegoś tam nie odczytac i odejmie punkty. Oni mają ponoc sporo prac do sprawdzenia, więc trzeba im to jak najbardziej ułatwic :)
Dobrym rozwiązaniem jest też pisanie z większymi odstępami między linijkami, zawsze można coś skreślić i napisać nad - jest wtedy na to miejsce i nie trzeba piscą "drobnym maczkiem". Ja dodatkowo pisze piórem i używam zmazika.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Programy do nauki języków