samodzielna nauka

Temat przeniesiony do archwium.
tutaj zawsze wiem ze dostane profesjonalna porade;)
przygotowuje sie do CAE, moze nie tyle sam egz. mnie interesuje co osiagniecie jego poziomu. do tej pory uczylam sie na kursach, teraz jednak chce sama ze wzgledu na finanse. nie wiem tylko jak rozwiazac problem mowienia:/ szybko przyswajam nowe slowka, gramatyka jest dla mmnie latwa, jednak nie potrafie wiekszosci tych rzeczy na biezaco uzywac w mowie... moje wypracowania sa na wysokim poziomie, a w jezyku "mowionym" nie zrobilam ZADNYCH postepow, niestety ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w pracy bylo to widac:( macie j akies spradzone sposoby na speaking??? :(((
Z jakiego miasta jesteś? Warto byłoby znaleźć jakąś okazję do rozmowy z obcokrajowcami.Kurs konwersacyjny,albo jakieś spotkania,albo przez skype?
ja rozmawiam sama z sobą;) najlepsza metoda to praktyka....wypisuję też różne ciekawe zwroty i czytam sobie co jakiś czas, potem jakoś same wchodzą do głowy i czasem nawet uda mi się ich użyć:)
pozdrawiam
Salsera-lepiej jest pogadać z kimś.
Spróbuj np. przez skype, flo-joe,sharedtalks albo www.phrasebase.com
Mówiąc tylko do siebie można powielać i utrwalać cały czas te same błędy.
Oprócz skype jest też aplikacja paltalk.Korzystający z niej użytkownicy głównie chcą uczyć się języka.

« 

Brak wkładu własnego

»

Zagranica