writing CAE

Temat przeniesiony do archwium.
mam pytanie, a mianowicie jakie poniosę konsekwencje jeżeli przekroczyłem dopuszczalną ilość słówek w writing\'u??? dodam że pisałem tylko i wyłącznie na temat i sprawdzając na egzaminie pracę do głowy mi nie przyszło żeby sprawdzić ilość wyrazów (wydawała mi się w sam raz). tak czy inaczej chyba trochę za dużo namachałem, bo aż na 2 strony, czyli jakieś 40 linijek, a zakłdając że w każdej linijce mieści się 10 wyrazów......jestem przerażony :/ (ps: czy do liczby wyrazów zalicza się przyimki, spójniki itp???)
hmmm. sam do końca nie wiem co robią z zadługimi pracami. ponoć sprawdzają do momentu kiedy jest 250 słów i ten fragment oceniają. a propos linijek i 10 słów w linijce to nie zawsze jest tak, że tyle wychodzi na linijke. Jeżeli napisałeś nieźle to najwyżej obniżą ci ocenę. bądź dobrej myśli. ja też wyszedłem poza limit. nie wiem o ile bo nie liczyłem :) Pzdr
>hmmm. sam do końca nie wiem co robią z zadługimi pracami. ponoć
>sprawdzają do momentu kiedy jest 250 słów i ten fragment oceniają.
dzięki za odp. od kogoś już słyszałem że sprawdzają tylko tę część która nie przekroczyła limitu; z tymże ta osoba powiedziała mi że sprawdzają do momentu kiedy jest 250 słów + 20% z 250 (w poleceniu jest about 250 words)

>propos linijek i 10 słów w linijce to nie zawsze jest tak, że tyle
>wychodzi na linijke.
mam nadzieję ;) tak czy inaczej mam grubo ponad 250 słówek.

>Jeżeli napisałeś nieźle to najwyżej obniżą ci ocenę. bądź dobrej myśli.
na pewno mi obniżą ;) ale wiesz, wydajem mi się że lepiej napisać więcej niż nie wykonać wszystkich \'task\'ów\' (sporo ich było, bo musiałem podziękować za zaproszenie, pochwalić kolesia za niektóre \'facilities\' które wybudowali, a potem po nim pojechać że nie wywiązał się ze wszystkich obietnic, plus do tego uzasadnienie dlaczego te niewybudowane \'facilities\' są ważne dla moich studentów, a na koniec zasugerować spotkanie....uffff)

>ja też wyszedłem poza limit. nie wiem o ile bo nie liczyłem :)
jeżeli miałeś ten sam writing co ja to się nie dziwię ;) co prawda mogłem go trochę skrócić, ale w momencie sprawdzania pracy nie przyszło mi to do głowy :/
huh. ja mam też przekroczone. gdzieś mam z 320 słów. ale powiedzcie sami czy można było wykonać wszystkie \'tasks\' w części 1 bez przekraczania tego limitu? Przecież napisanie o tych facilities, cenach, recording studio, cinema, cafe i innych duperelach i zakończenie prośbą o spotkanie to chyba tyle, że nie da się zmieścić w 250 słowach. pzdr
Hej, właśnie cały bajer na wroitingu polega na tym by nie przekroczyć rtch 250 słów, granica błędu to 10 %, i oczywiście wszystko się liczy - każdy spójnik, każdy skrót don\'t - 2 słowa itd. sprawdzają do 25[tel]słowa a potem już nie, odkreślają i mają gdzieś że tam jeszcze coś jest...:-( oczywiście wtedy nie masz punktów za poprawną organizację, bo list bez akończenia to list z błędem..., ja napisałam około 330 słów, policzyłam i musiałam coś wykreślać :-( najgorsze jest to, że nie było co, bo wszystko było istotne..., w końcu wycięłam najładniejsze zdania, bo nie były aż tak ważne...:-) ale żadna atrakcja..., powinno być więcej słów na writingu i więcej czasu na reading i byłoby extra :-) jeszcze speaking i listening, so wish me luck!
no to mnie zdołowałaś ;) do tego stopnia że jeszcze raz napisałem te wypracowanie (dokładnie tak jak na egzaminie).... no i doszedłem do wniosku że chyba wyrobiłem się w tych 280 słowach :)...heh, zobaczymy w sierpniu, pozdr
można! ja napisałem na 140 słów ;) ale ktoś tu mówi, że spójniki i inne też się liczą , więc na szczęście mam około 200
hej, moj writing tez byl raczej za dlugi:((( pisalam w drugim raport i nawet temat mi pasowal tylko ze zdaje sie ze za bardzo sie rozpisalam, nie zdazylam policzyc, gdyz jak sie spostrzeglam to zostalo mi 45 minut na ten pierwszy list :( ktorego tez nie sprawdzilam zbyt dokladnie :( ale ja sie bardziej boje czy mam dobry register szczegolnie w tym liscie i czy nie mam bledow, bo jak narazie to przypomnialam sobie wlasne slowotworstwo w raporcie - takiego wyrazu nie ma w slowniku ;)
POdobno nie jest tak źle za cośtakiego nie straci sięwięcej ja 1 \"mark\'a\" w dół - głowy do góry:D A propos czy moglibyście mi powiedzieć jakie mieliście tematy?
pozdrawiam
no coz, mam nadzieje, ze to nie jest prawda, ale slyszalam, ze pracy, ktora jest za dluga w ogole nie sprawdzaja... tak twierdzi moja kolezanka, ktora w tym roku zdawala CPE - ale moze ten egzamin rzadzi sie bardziej surowymi regulami...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

FCE - sesja letnia 2003

»

FCE - sesja letnia 2003