Podręczniki do CAE

Temat przeniesiony do archwium.
Wiem,że znowu się powtarzam piszą o FCE/CAE ale mam taki mały dylemat.Zdecydowałam,że bede zdawac CAE w grudniu,i od wrzesnia mam zamiar chodzic na kursy..narazie chcialabym się przygotowywać sama w domu..i wie wiem czy jest sens kupowac podreczniki do FCE-tak aby przerobic tem poziom czy od razu kupic książki do CAE?Jakie polecacie podreczniki do CAE?Bo chcę kupić "Grammar and Vocabulary For Cambridge Advanced and Prificienty" i nie wiem,czy jest skuteczna??
podręcznik'Ready for Cae' Macmillana jest dobry,wg mnie lepszy niż Cae expert, i te książki z gramatyką do fce,lub cae Vinca.
Wybacz, ale nie bardzo rozumiem. Piszesz, że wahasz się, czy podchodząc do CAE powinnaś przerobić podręczniki do FCE, a za chwilę wymieniasz tytuł książki, która jest gdzieś pomiędzy CAE a CPE, a którą chciałabyś ewentualnie zakupić. Sprecyzuj, na jakim poziomie jesteś teraz i do czego chcesz dojść, bo inaczej nikt Ci skutecznie i rzeczowo nie doradzi- balansujesz między trzema zupełnie różnymi egzaminami. Nie da się znaleźć jednego podręcznika do nich wszystkich.
no więc tak..jestem na poziomie intermediate ale zamierzam intensywnie się uczyć i w grudniu zdawać CAE..od września będę chodzić na kursy a teraz w wakacje chciałabym sobie sama poćwiczyć..i nie wiem czy mam od razu zakupić książki do CAE czy najpierw przerobić podręcznik do FCE..
Nie chcę cię zniechęcac, ale od intermediade do CEA jest baaardzo daleka droga. Baaardzo. Lepiej poświęć jeszcze ze 2-3 lata. Jak już bęzdziesz na poziomie advanced i będziesz się przygotowywać się do CAE, polecam książkę jakąś ogólną (Advaced Expert moim zdaniem ok, Gold też jest dobry) i jakąś do osobnego ćwiczenia tego, co najsłabiej ci idzie (np. tylko do writingu, use'a, czy innych części).

Życzę powodzenia i radzę nie porywać się z motyką na słońce.

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę